• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

polska komórka

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• polska komórka

• polska komórka
  • Re: polska komórka

Insula > 08-03-2011, 22:28

Jak myślicie, która sieć najlepsza jako telefon na kartę? pogooglowałam trochę i najbardziej wyróżniające sieci to T.Mobile i AT&T odkryłam parę informacji, ale niektóre były przestarzałe więc nie wiem czy są nadal aktualne. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to fakt, że my również płacimy za to jak ktoś do nas dzwoni, ciekawa zasada.

Po 2 chyba ciekawsze taryfy mimo wszystko są na abonament- ja wolałabym się nie wiązać z żadną siecią bo jak wyrzucą mnie Hości to może być problem

Myślałam, żeby tam na miejscu kupić telefon (np. Nokia N97) Czy jest możliwość w czasie kursu w NY wyskoczenia do pobliskiego sklepu i zakupić taki telefonik( czy jest taki natłok zajęć)? a i ile kosztują mniej więcej rozmowy do Polski i w US? (znalazłam owszem ile na Jamaikę i do Meksyku, ale do Polski mam problemy

Sake > 08-03-2011, 22:57

[quote name="Insula"]Jak myślicie, która sieć najlepsza jako telefon na kartę? pogooglowałam trochę i najbardziej wyróżniające sieci to T.Mobile i AT&T odkryłam parę informacji, ale niektóre były przestarzałe więc nie wiem czy są nadal aktualne. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to fakt, że my również płacimy za to jak ktoś do nas dzwoni, ciekawa zasada.

Po 2 chyba ciekawsze taryfy mimo wszystko są na abonament- ja wolałabym się nie wiązać z żadną siecią bo jak wyrzucą mnie Hości to może być problem

Myślałam, żeby tam na miejscu kupić telefon (np. Nokia N97) Czy jest możliwość w czasie kursu w NY wyskoczenia do pobliskiego sklepu i zakupić taki telefonik( czy jest taki natłok zajęć)? a i ile kosztują mniej więcej rozmowy do Polski i w US? (znalazłam owszem ile na Jamaikę i do Meksyku, ale do Polski mam problemy[/quote]

Za rozmowy przychodzące ty też płacisz!

Zazwyczaj telefon dostajesz od rodziny. Najtańszy, najprostszy ale jednak...

89dzoana89 > 09-03-2011, 0:40

A ja bym polecila MetroPCS. Dowiedzialam sie o nim od Marysi Mianowicie jesli kupisz miesieczny abonament+telefon - bo oni nie maja w nich kart hehe to mozesz dzwonic na domowe do PL za free i sms do PL za free Do tego po calych stanach w sieci tez jest za darmo Tylko sie zastanawiam w takim razie czy w Polsce za to polaczenie nie placa...ja jak zadzwonilam ze skypa ( po wykupieniu abonamentu) na komorke brata to po kilku minutach zabralo mu ponad 20zl.... :roll:

Insula > 09-03-2011, 1:33

[quote name="Sake"]

Zazwyczaj telefon dostajesz od rodziny. Najtańszy, najprostszy ale jednak...[/quote]

fajna opcja bo boje się, że mój telefon nie będzie tam działał bo ma tylko takie częstotliwości 900/1800/1900 więc brakuje tej częstotliwości 850

Dzięki Dżoana za radę, ale potrzebny mi telefon ze slotem na kartę (mam dostęp do konta w banku przez telefon) poza tym tak jak mówiłam nie chce się wiązać z żadną siecią umowami itd. i zdzierać kasę od tych do których zadzwonię na T.Mobile znalazłam takie info

Canada and Mexico $0.50 per minute

Guam $0.90 per minute

Jamaica and island countries $0.90 per minute

Tuvalu and Vanuatu Islands $5.10 per minute

All other countries $1.60 per minute

http://www.t-mobile.com/shop/plans/prepaidrates.aspx

ceny średnie, tak mi się wydaje

aivie > 09-03-2011, 1:34

Ja uzywam virgin mobile. Za 25 $ miesiecznie mam 300 minut i smsy, mmsy i internet bez limitu.

Insula > 09-03-2011, 1:57

[quote name="aivie"]Ja uzywam virgin mobile. Za 25 $ miesiecznie mam 300 minut i smsy, mmsy i internet bez limitu.[/quote]

To oferta na kartę? a ile Cię kosztuje minuta do Polski?

89dzoana89 > 09-03-2011, 12:01

Ale ty nie podpisujesz umowy z MetroPCS...po prostu doladowujesz miesiecznie za 30-60$ ( zalezne od telefonu ktory wezmiesz i uslug z jakich cchesz korzystac).

julita883 > 09-03-2011, 12:05

Jak ja byłam w USA to używałam A&T jak dla mnie to była najlepsza opcja do wszystkich w sieci za 1$ maiłam darmowe smsy i rozmowy w ciągu dnia. Jeżeli wybrałabym opcje za 2$ chyba to do wszystkich sieci nie tylko A&T miałabym darmowe.

Jezeli chciałam zadzwonić do domku to w takich małych sklepikach hinduskich czy normalnie w Polskich kupowałam kartę za jakieś 5 $ i miałam 3-6 godzin romów z Polską.

Insula > 09-03-2011, 15:06

[quote name="89dzoana89"]Ale ty nie podpisujesz umowy z MetroPCS...po prostu doladowujesz miesiecznie za 30-60$ ( zalezne od telefonu ktory wezmiesz i uslug z jakich cchesz korzystac).[/quote]

aa to na takiej zasadzie, coś w stylu polskiego mixa

Dzięki dziewczyny za odpowiedź

aivie > 10-03-2011, 18:02

[quote name="Insula"]
    [quote name="aivie"]Ja uzywam virgin mobile. Za 25 $ miesiecznie mam 300 minut i smsy, mmsy i internet bez limitu.[/quote]

To oferta na kartę? a ile Cię kosztuje minuta do Polski?[/quote]

Nie mam opcji rozmow miedzynarodowych. Nie dzwonie do polski wiec nie wiem ile to kosztuje. Ale z tego co sie orientuje w boos mobile jest plan 50 $ miesiecznie wszystko bez limitu i za dodatkowe 5 $/mies mozna miec rowniez rozmowy miedzynarodowe bez limitu. no ale nie wiem dokladnie na czym to polega. mi skype wystarcza wiec sie nie orientowalam jak to wyglada.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna