• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

kieszonkowe

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• kieszonkowe

• kieszonkowe
  • Re: kieszonkowe

agulka > 03-05-2009, 23:05

to nie ja, to dominikan@ ja bym szukala innej pracy ... bo co z tego, ze rodzina fajna, jak tracisz czas na prace , ktora nie jest dochodowa...

a co do pracy za nocleg - no chyba, ze studenci.. ale au pair? lekka przesada...

kamildzianka > 03-05-2009, 23:05

Oj, kochana, no to raczej nic na to nie poradzisz... Pozostaje zmiana rodzinki, albo dalej ciagniecie pluga.

nowa123 > 03-05-2009, 23:09

pociagne do wakacji, gdy trafi sie okazja (dochodowa praca na 2-3msc)wyjade, chyba ze mnie cos zatrzyma np. milosc

Yoanna > 05-05-2009, 1:13

a co to w ogole za praca na lotnisku? i czemu tylko na 2 miesiace szukaja ludzi? przeciez lotniska sa otwarte caly rok.. to w ogole cos pewnego? nie ufam nikomu jesli chodzi o posrednictwo w znalezieniu pracy :wink:

nowa123 > 05-05-2009, 9:23

hej, praca na lotnisku jest na 6 miesiecy, ja chcialabym na 2-3 miesiace popracowac tam zarobic troche i wrocic do host rodziny. Jeżeli bym tam pracowała to byłoby coś pewnego, znam osobę która, zajmuje sie rekrutacją. Miesiąc temu z nim rozmawiałam i odmówiłam czułam się dobrze u rodzinki, teraz zobacze sie z nim za jakieś 3 tygodnie, nie wiem czy nie będzie za późno na załatwienie. Dziewczyny możecie podać nr gg aby można było z wami bezpośrednio porozmawiac?

agulka > 05-05-2009, 11:17

rzadko korzystam z gg, gdybym sie jeszcze od tego uzaleznila..o matko! czeasem wejde, zmienie opis i tyle mojej obecnosci na gg

natkak > 29-05-2009, 20:13

jadę za tydzień do Szkocji i za opiekę nad 3 dzieci (4, 5,5 i 7) dostanę 70Ł, z możliwością dorobienia, jeśli będę chciała (np pomóc przy koniach w stadninie, którą prowadzą). Tak więc warunki nie takie złe. Alice - hostka pracuje w domu i potrzebuje trochę odciążenia nad najmłodszym Eliottem, kiedy pozostała dwójka jest w szkole (w UK wakacje do połowy lipca, haha . Ojciec dzieciaków pracuje na ich farmie, ale podobno w domu w ogóle go nie ma.

Z początku zastanawiałam się nad nimi - w końcu miałam do wyboru jeszcze Londyn albo Amsterdam ale miałabym małe dzieci (poniżej 2 lat) pod opieką i w końcu zdecydowałam się na Szkocję. Marzę o prawdziwych angielskich zakupach, ale na wsi raczej nie mam na co liczyć Jednak podoba mi się wizja mieszkania nad morzem (nie wytrzymałabym na wewnątrz kraju, jestem z Trójmiasta i dzieciaki, z którymi już rozmawiałam przez skype'a Z Alice też złapałam od razu świetny kontakt, chociaż kto wie, jak to będzie na żywo. Za wielu obowiązków nie będę miała, tak więc 70Ł... chyba okej

Agata89 > 29-05-2009, 21:44

70Ł za trójkę dzieci, trochę mało. moja granica to jest 90Ł wzwyż niezależnie od ilości dzieci. Tylko, że ja uwielbiam konie, wręcz kocham i gdybym miała możliwość jechania do rodziny która ma stadninę to zdecydowałabym się z miejsca nawet za te 70Ł

89dzoana89 > 29-05-2009, 23:08

Agata89 z jakiej ty agencji jedziesz??

Agata89 > 30-05-2009, 0:54

Jadę z agencji Koncepcja, w sumie sama nie wiem dlaczego. To był taki przypadkowy wybór
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna