-
-
Re: Kachaaa wyrusza na podbój Londynu;)
Kachaaa > 17-06-2010, 8:48
mi sie tu nie podoba
ludzie narzekaja i wogole
a tam
- różnorodność kulturowa, to mi się podoba
- duży wybór pracy
- fajne tanie ciuchy można upolować
- pomoc od państwa, nie olewanie jak w Polsce..
- ciekawe miejsca, imprezy w plenerach, koncerty
- dobre połączenia z Polską [lotniska] i to nie takie drogie
- Polskie sklepy, kościoły, msze po polsku, gazety i co chcecie
- możliwość studiowania o wiele ciekawszych kierunków niż w Polsce
- nie czekasz godzinę by przejść przez jezdnię
- dużo Polaków [wada czy zaleta hmm nie wiem sama ;p ]
- tętni życiem, zwłaszcza wieczorami, nocami i w weekendy
- internet jest prawie wszędzie, można mieć kontakt z rodziną
- wszędzie jest zielono, są wielkie parki dla dzieci, można tam iść na piknik lub grać w piłę, dosłownie wszystko
- możesz się ubierać jak chcesz, nikt nie popatrzy na ciebie jak na idiotę, możesz mieć własny styl, co w Polsce jest nie do pomyślenia jeśli się wyróżniasz z tłumu...
- uprzejmość Brytyjczyków, są mili i gotowi do pomocy
- można rozwijać znajomość języka
- możliwość poznawania innych kultur i znajomości z różnych krajów
i Londyn to moja miłość -
89dzoana89 > 17-06-2010, 13:18
Zgadzam sie z Toba w 100%
Bedac na urlopie w Pl przez 2 tygodnie wlasnie najbardziej tesknilam za roznorodnoscia kulturowa, uprzejmoscia ludzi no i za tym ze ei slyszalam wokol siebie conajmniej 3 roznych jezykow w autobusie :mrgreen: -
Kachaaa > 17-06-2010, 16:24
Kurcze zrobiłam odprawę online ale mam głupie wrażenie że źle coś zrobiłam i mnie nie wpuszcza na pokład xD no właśnie super tam nie ma jak tu Że wytykają palcami 'patrz murzyn' czy coś. I można się ubierać jak psie chce -
Kachaaa > 19-06-2010, 15:18
12 dni 8O -
mloda > 19-06-2010, 15:50
a mi az 19!! NUDZI mi sie tutaj!! Zostal mi jeszcze jeden egzamin ustny :roll: -
Metallinka > 19-06-2010, 18:07
11dni!!!! -
Kachaaa > 19-06-2010, 18:28
Mi cztery egzaminy się zostałya na wrzesień mam na razie też cztery pewne bu masakra. Ryje na pnja teraz już kolejny dzień z rzędu i już mnie głowa boli -
mloda > 19-06-2010, 21:42
moim zdaniem do pnja nie ma co za duzo siedziec... skoro przez caly rok sie ucyzlas to w kilka dni nie ogarnisz calej gramatyki itp, a tylko sie stresujesz...
Z czego masz kampanie wrzesniowa? I w ogole na jakiej uczelni studiujesz? Skad jestes? -
Kachaaa > 19-06-2010, 23:57
No ale ja mam taka pamięć że pamiętam wszystko tylko nie to co trzeba. Ciężko mi wchodzi i szybko zapominam. Pwsz. W wielkopolsce. Myślałam że tak o będzie a poziom jest na tym kierunku jednak. Na dzień dzisiejszy mam napewno z historii, literatury, pnja-bo wszystko trzeba poprawiać jak się jednego nie zaliczy no i akwizycję buu -
mloda > 20-06-2010, 0:09
Na tym kierunku chyba wszedzie jest poziom... to nie sa studia gdzie sie nic nie robi, na pewno o tym wiedzialas od poczatku. Bez sensu macie z tymi poprawkami. Nie znadz jednego to wszystko musisz poprawic? Az mi sie wierzyc nie chce, ze tak jest :roll: A o co chodzi z ta akwizycja?