• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

GAWO

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• GAWO

• GAWO
  • Re: GAWO

agata.gda > 23-02-2012, 18:35

1. Dlaczego chcę być au pair?

2. Jak wyobrażam sobie typowy dzień z życia au pair (od rana do wieczora)?

3. Dlaczego wybrałam USA jako swój cel podróży?

4. Jak wyobrażam sobie życie Amerykanów?

5. Jaka chciałabym żeby była moja host family?

6. Opowiedzieć jak mi się wydaje jakich zasad w domu hostów musi przestrzegać au pair.

7. Co zrobię kiedy dziecko się zrani.

8. Co zrobię jeśli dwoje dzieci będzie biło się o zabawkę.

9. Jakie szczególne umiejętności posiadam, które pomogą w opiece?

10. Co robię aby przygotować się do jazdy samochodem w USA zanim tam pojadę?

I potem tylko takie krótkie: czy zgadzam się żeby mieszkać z ojcem lub matką singlem,albo rodzicami tej samej płci. Czy zgadzam się mieszkać z rodziną o innym wyznaniu. Czy obawiam się jazdy samochodem w USA.

Naprawdę nie jest źle. Nie trzeba odpowiadać jakimiś skomplikowanymi zdaniami. Można do tej rozmowy podejść zupełnie na luzie Jakbym mogła jeszcze jakoś pomóc to piszcie

Astrid > 23-02-2012, 19:19

Hmmm pytania nie brzmią jakoś podchwytliwie czy coś W sumie oczekiwałam takich. Myślicie, że można tego nie zaliczyć?

Po wysłaniu umowy najpierw jest rozmowa a dopiero potem wysyłanie dokumentów? Ile się czeka na rozmowę od wysłania umowy? Przepraszam, że was tak zasypuję pytaniami, ale stresuję się xD

angelaa > 23-02-2012, 20:42

[quote name="Astrid"]Hmmm pytania nie brzmią jakoś podchwytliwie czy coś W sumie oczekiwałam takich. Myślicie, że można tego nie zaliczyć?

Po wysłaniu umowy najpierw jest rozmowa a dopiero potem wysyłanie dokumentów? Ile się czeka na rozmowę od wysłania umowy? Przepraszam, że was tak zasypuję pytaniami, ale stresuję się xD[/quote]

hahah były przypadki że ktoś nie zaliczył, ale w CC czasowo to wygląda tak, że po wysłaniu umowy i dostaniu papierów, nastepnego dnia rano dostałam maila żeby umówić się nie interview i umówiłam sie tego samego dnia na 15 interview jest raczej po podpisaniu umowy

agata.gda > 23-02-2012, 20:57

Ja swój interview miałam dopiero półtora tygodnia po podpisaniu umowy, więc na to chyba nie ma reguły. Generalnie można się dogadać co do daty. J swój interview miałam przez skypa więc w ogóle fajnie 8)

Astrid > 23-02-2012, 22:06

Miałaś przez skype? Kamień z serca, bałam się, że będę musiała jeździć po kraju, żeby to zaliczyć! A dokumenty dostałyście już po interview?

agata.gda > 23-02-2012, 23:42

Ja dostałam przed interview. Od razu jak podpisałam umowę, zrobiłam przelew po godzince to zrobiłam skan umowy wysłam z potwierdzeniem przelewu i po godzince miałam dokumenty Obecnie już czekam na potierdzenie z Au pair Care Mam nadzieję, że to nie potrwa długo.

Astrid > 24-02-2012, 0:21

Hmm, mi w Gawo kazali odesłać pocztą zwykłą, kobieta to wyraźnie w mailu napisała. Ale dokumenty też pewnie po interview dostanę Musiałaś mieć kamerkę czy tylko mikrofon wystarczył?

angelaa > 24-02-2012, 0:47

hmmm ja skserowałam zeby szybciej dostać dokumenty... mikrofon wystarczy

agata.gda > 24-02-2012, 1:23

tak jak angelaa napisała lepiej najpierw wysłać skany umów mailem wtedy dokumenty szybciej się dostaje z Gawo, bo wiadomo jak działa Poczta Polska i mikrofon wystarczy...

Astrid > 24-02-2012, 1:29

Wysłałam priorytetem, jutro mają dostać : D Też chciałam kserować, ale w mailu miałam wyraźnie napisane, że dwie kopie odesłać pocztą zwykłą. Chyba za bardzo trzymałam się tego, co oni mi powiedzą, haha.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia