-
-
Re: Cultural Care
dominikan@ > 18-04-2009, 17:55
Kamysia dokładnie tak było. Jej zadaniem jest zdobycie potencjalnych au pairek i ewentualnie pomoc w wypełnieniu aplikacji i na tym się jej praca kończy. Szkoda bo daje to wówczas dużo do myślenia! -
PawelAuPair > 22-04-2009, 17:07
Teraz się zacząłem pukać w głowę, że mogłem w aplikacji napisać, że chcę wyjechać w czerwcu!!
Wiemy, że nie zawsze pierwsza oferta od rodziny będzie tą na którą się zdecydujemy. Potem czekamy, myślę ok 2 tyg na następną propozycję itd i wtedy z wyjazdu w czerwcu zrobiłby się wyjazd akurat na jesieni!A tak to jak zaznaczyłem 17 sierpień to obym do świąt wyleciał :? No ale wiem wiem, że nie jestem sam i większość z nas męczy się w oczekiwaniach na upragniony kontakt z USA. -
kamysia > 22-04-2009, 17:56
. -
PawelAuPair > 22-04-2009, 18:12
Oczywiście, że tak. Czym wcześniej tym lepiej. Nawet nie wiem jak zaplanować sobie wakacje ;/ Zawsze istnieje możliwość, że rodzina będzie chciała abym przyjechał wcześniej niż 17.08... -
Johnson > 22-04-2009, 18:15
Wakacje ahhh
ja nie moge rezerwowac glupich biletow a potem cena bedzie cholernie wysoka
szkoda ,ze nie mozemy sobie sami wybierac z bazy rodzin -
89dzoana89 > 22-04-2009, 18:24
Ja zawsze jesli sobie cos uloze, zaplanuje to sie nie udaje
Cos mi sie wydaje ze moj wyjazd to bedzie jedno wielkie zaskoczenie i pospiech hehe
Ale ja uwielbiam takie stresujace sytuacje
Wsciekam sie poczatkowo ale jesli wszystko idzie po mojej mysli to czuje satysfakcje straszna :wink:
Ale no juz mogliby chociaz dzwonic -
89dzoana89 > 22-04-2009, 18:25
Aaa no i mi babki z biura odp ze jakby co to lece z Wroclawia :mrgreen:
Jak dla mnie spore ulatwienie tyle ze nie wiadomo czy akurat bedzie jakies poloaczenie 8)
Sie okaze "w praniu" :mrgreen: -
julita883 > 22-04-2009, 18:32
Ja już normalnie nerwicy jakiejś dostaje.Mija już paktycznie 2 tygodnie od wysłania do biura tych dokumentów a oni mi nawet konta jeszcze nie aktywowali na au pair roomie.Wiem że jest jeszcze dużo czasu do wyjazdu ale ja nie cierpie wszystkiego tak na ostatnią chwile robić.Napisałam maila do biura i nic nawet nie raczyli odpisać :roll: -
89dzoana89 > 22-04-2009, 18:35
Julita spokojnie 8)
Wyjazd na pazdziernik masz wiec i oni nie maja sie co spieszyc, rodzinki nawet jesli mialyby sie zaczac zglaszac 2 meisiace przed to w sierpniu
Bedziesz w au pair roomie i bedziesz sie denerwowac tak jak i my...brakiem wiesci jakichkolwiek hehe -
89dzoana89 > 22-04-2009, 18:37
Biura musi sprawdzic informacje (wyczaj np zy dzwonili juz do osob od referencji )potem wklepac je do kompa i pocekac az USA je zaakceptujeu mnie zaczeli sprawdzac referencje dopiero kolo miesiaca od wyslania papierow