• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Zostać.

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Zostać.

• Zostać.
  • Re: Zostać.

mamecia > 16-07-2012, 18:59

[quote name="sikorkaxx"]

3. O ile jestes ladna, szukasz jakiegos frajera z papierami, nalepiej po 30 ( tacy bardziej chca sie ustatkowac, podobno ) no i probojesz go zakrecic wokol siebie az ci sie oswiadczy, zielona karta do 6 miesiecy ale musisz 2 lata zwiazek utrzymac

[/quote]

Hahaha aż się zaśmiałam przy tym punkcie To już naprawdę trzeba być zdesperowanym, żeby się chajtać tylko i wyłącznie dla zielonej karty i chęci zamieszkania w Stanach na stałe... mnie to śmieszy bardzo. A co do twojej wypowiedzi jeszcze, to uważam, że nie tylko "ładne" dziewczyny jak to ujęłaś mogą poznać np swojego przyszłego faceta w Stanach czy w jakimkolwiek innym kraju. W stanach co prawda dopiero będę za 3 tygodnie, ale trochę zwiedziłam różnych krajów i szczerze to poznałam mnóstwo par gdzie dziewczyny wcale nie należały do "tych ładnych" a miały tak przystojnych facetów, że nawet nie pomyślałabyś że mogli by być parą

sikorkaxx > 16-07-2012, 19:07

lol!

Daje dziewczynie opcje :p ale do rzeczy, to juz wszystko zalezy wgl mnie....jest tyle przypadkow i ludzi ze ho ho. ja na powodzenie narzekac nie moge, ale jakos nie umiem, znalezc "tego kogos", ha moze na samych dupkow trafiam, sama nie wiem. A gdzie do usa lecisz dokladnie?

sikorkaxx > 16-07-2012, 19:08

Aaa juz widze....MA

mamecia > 16-07-2012, 19:11

[quote name="sikorkaxx"]Aaa juz widze....MA[/quote]

Noo zawsze marzył mi się NYC i w sumie miałam matche z tych rejonów, ale rodzinka spod Bostonu mnie urzekła i stwierdziłam, że lecę do nich. Na razie jestem pewna że dobrze zrobiłam, ale okaże się na miejscu

blonde > 16-07-2012, 19:11

Przede wszystkim 'ładny' to pojęcie względne. Są różne kanony piękna. Nie tylko te, które dyktuje MTV czy inny Vogue. Np. w krajach Europejskich (szczególnie tych północnych) dziewczyny o ciemnej karnacji sa uznawane za atrakcyjne. Zauważcie, że jak tylko przychodzi lato, to większość z nas chce sie opalić. Zupełnie inaczej jest w krajach południowoeuropejskich, a juz w szczególności w krajach arabskich. Tam blondynka o jasnej cerze jest 'most wanted'

I to się tyczy nie tylko krajów czy kultur. Każdy człowiek ma inny gust itp...

A co do poślubienia faceta po to, żeby zostać w USA - mam na to tylko jedno okreslenie: głupota.

mamecia > 16-07-2012, 19:16

[quote name="blonde"]Przede wszystkim 'ładny' to pojęcie względne. Są różne kanony piękna. Nie tylko te, które dyktuje MTV czy inny Vogue. Np. w krajach Europejskich (szczególnie tych północnych) dziewczyny o ciemnej karnacji sa uznawane za atrakcyjne. Zauważcie, że jak tylko przychodzi lato, to większość z nas chce sie opalić. Zupełnie inaczej jest w krajach południowoeuropejskich, a juz w szczególności w krajach arabskich. Tam blondynka o jasnej cerze jest 'most wanted'

I to się tyczy nie tylko krajów czy kultur. Każdy człowiek ma inny gust itp...

A co do poślubienia faceta po to, żeby zostać w USA - mam na to tylko jedno okreslenie: głupota.[/quote]

Dlatego napisałam ładny w cudzysłowiu, bo są gusta i guściki. No i każdy ma prawo do swojego szczęścia i każdy ma szansę znaleźć swoją lepsza połowę np w Stanach, bo głownie o nie się rozchodzi.

sikorkaxx > 16-07-2012, 19:18

Haha oby ci sie udalo!

Blonde: glupota glupota, powiem ci jedynie ze dla niektorych osob ktore przesiedzialy wize to jedyne rozwiazanie aby zdobyc papiery. Skoro ma to poprawic twoj status...czemu nie? Sluchaj, to jest i rowniez odwaga bo ryzyko jest duze.

Jakbym pochodzila z jakies Syberii np, gdzie bida piszczy to bym sie nie zastanawiala, sa osoby dla ktorych to nieraz jedyna droga na poprawiemie statusu, czasem zycie jEdnak nie jest uslane rozami, szkoda ze nie kazdy tego doswiadcza, wtedy nie byloby takich komentow.

sikorkaxx > 16-07-2012, 19:25

Blonde, zgadza sie kazdy ma rozne gusta, ale jednak faceci moga rozroznic labedzia od paszteta. No i oczywiscie rasa - np mi sie nie podobaja afroamerykanie i azjaci, ale to ja...wielu innym wie np podobaja.

Czasem to po prostu "nie twoj gust", ja np widze widuje wielu facetow po 170 przystojnych ale...no wlasnie ja nie lubie niskich. I juz mi sie nie podobaja.

Ludzi jest duzo a typow jesZcze wiecej! Ahhh

paulaw > 16-07-2012, 21:44

Za kilka miesięcy 19. I nie chciałabym brać ślubu z kimś kogo nie kocham. To trochę nie fair, nie rozumiem po co niektóre dziewczyny to robią. Trzeba być naprawdę zdesperowanym.

Nigdy nie powiedziałabym, że Amerykanie są najlepszym narodem, wręcz przeciwnie, ale chcę zobaczyć jak tam jest i czy mi się spodoba. W pierwszym poście napisałam, że wcale nie chcę zostać, zastanawiam się tak na zapas, gdyby wyjątkowo mi się tam spodobało...

Każdemu podoba się kto inny, każdy ma inny gust (:

panama > 31-10-2012, 1:04

Można narzekać na tą Amerykę ale wydaje mi się, że jaka by nie była zawsze lepiej niż w POLSCE! Może się nie znam, nie jestem tutaj długo ale w Polsce też jest bezrobocie i pomimo, że ma się wykształcenie ludzie innych ofert niż w sklepie nie mają. Skończyłam studia w trybie zaocznym w tym roku. Miałam przyjemność pracować podczas moich 3 lat studiów w 6 różnych pracach! Tak w 6! Pewnie pomyślicie, że jestem wybredna czy coś, ale spoko podam wam przykłady! KFC - 400pln, Reserved - 700pln, Sklep fotograficzny - 400pln, telemarketing - 350pln, Carrefour - 600pln, Hotel 4 gwiazdkowy - 1000(za 220 godzin w miesiącu) praktycznie do każdego miejsca musiałam dojeżdżać 20km. (Oczywiście wszystkie prace to umowa zlecenie w trybie 3/4, 1/2 tylko w hotelu uwaga! Umowa o dzieło - haha) Skończyłam PEDAGOGIKĄ a tu zamykają szkoły! w każdym razie pracy nie ma! Dlatego będę się starała i zapierała rękoma i nogami by nie wracać!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna