• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer Adventure

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Summer Adventure

• Summer Adventure
  • Re: Summer Adventure

Ninka Jones > 05-07-2007, 12:36

i jest 100tny post mojego watku

beznadziejny dzien dzisiaj, zle sie czuje, zoladek mnie boli i jestem nie wyspana. Nie zgadniecie co dzisiaj zrobil mlody.

Spie sobie spokojnie, nagle slysze krzyki. Otwieram oczy, patrze na zegarek... 4.47. Po chwili mlody wparowuje do pokoju i pyta:

"Where's daddy?"

a ja mu mowie ze pewnie w sypialni. Poszedl i stal przez 20 minut pod drzwiami sypialni hostow i plakal:

"Daddy, open the door!"

Nikt sie kur*a nie pofatygowal zeby mu drzwi otworzyc. Nie wiem ile jeszcze tam siedzial, czy po 20 minutach mu sie znudzilo czy ja zasnelam, ale jak go nie lubie tak w tym momencie zrobilo mi sie go szkoda...

Jak go rano obudzilam to strasznie niewyraznie wygladal. Odprowadzilam go do przedszkola, dostalam kissa na goodbye i wrocilam do domu. Odkurzylam wykladzine, takiego syfu jaki byl dzisiaj to w zyciu nie widzialam. Salon odkurzalam chyba z 15 minut :? Pozmywalam, umylam kuchenke i siedze na necie z malym na kolanach. Hostka dzisiaj w domu, nie wiem nawet do ktorej, wlasnie spiewa pod prysznicem :lol: a host przed chwila wyszedl do pracy. Teraz spokoj do 14, potem trzeba isc po mlodego. Znow glupia pogoda a mnie boli brzuszek

Jutro mam wolne, wiec trzeba pranie zrobic, w sobote nie wiem co mi zaplanowala, a w niedziele znow mam wolne i trzeba sie z Paula do centrum na jakies zakupy wybrac moja hostka zamawia katalogi wysylkowe i juz sie zakochalam w jednych bucikach z Lacoste

ps. maly wlasnie obslinil mi caly rekaw :?

idril > 05-07-2007, 14:07

wiecie co jak sobie tak mysle ze w niektorych rodzinach to dzieci sa na drugi albo i trzeci plan zepchnięte.

mowie tak szczegolnie po moich obserwacjach po weekendzie w Manchesterze

sytuacja nr.1:

siedze sobie na lotnisku

idzie babka z wozkiem takim na bagaz, na nim trzy ogromne walizy

obok idzie dziecko, placze jej sie [doslownie!] ciagle pod nogami

ona bierze je i wsadza na jedna z walizek zeby tam siedzialo

jedzie z tym wozkiem i dziecko spada nagle ona przejezdza mu wozkiem po nozce i stuka rogiem walizki w glowke

dzieko zaczyna plakac a ona bardzo zniecierpliwionym glosem mowi 'I'm sorry!' i idzie dalej nie patrzac na dziecko....

normalna rekacja mamy ktora malo co nie przejechala ciezkim wozkiem swojego 4-letniego dziecka?

nie s?dze

sytuacja nr.2.:

stoje w kolejce w supermarkecie

na podlodze stoi dziecko z zasparkane, z f?flem 'do pasa' i placze.

nie, nie placze ono wydaje z siebie dzwiek jakby mu sie cos dzialo

mama wybiera jakas fasole w puszce czy cos i tylko nawoluje monotonnym glosem, wcale nie ogladajac sie gdzie dziecko jest 'annie... annie...'

ja to nie wiem co z tymi rodzicami

wcale mnie nie dziwi ze nie chcieli dziecka do sypialnie wpuscic

tzn. dziwi mnie to ale nie dziwi mnie ze tak potrafili sie zachowac;/

a podobno male dzieci sa po to aby je kochac...

Ninka Jones > 05-07-2007, 14:13

idril ale sie rozpisujesz ostatnio nie to zebym miala cos przeciwko :p

no czuje sie taki niesmak widzac takie sytuacje, ja nie wiem wogole jak z dzieckiem tak mozna postepowac... nie wazne czy male czy duze. Ja sobie wogole nie wyobrazam jak mozna na dziecko reke podniesc...

idril > 05-07-2007, 15:09

za te rozpisywanie sie to przepraszam :oops:

na swoje usprawiedliwienie mam tylko i wylacznie to ze ja jestem po mamie straszna gadula

jak we dwie zaczynamy rozmawiac przekrzykujac siebie nawazjem to moj tata zawsze wychodzi z domu - mowi ze nie moze z nami wytrzymac :roll:

Ninka Jones > 05-07-2007, 15:39

alez nie przepraszaj!

ze mna jest podobnie :lol: i nie lubie osob ktore sa skryte i niesmiale :twisted:

black_rose1706 > 06-07-2007, 0:12

Co do gadulstwa to ja tez cos o tym wiem Gadam jak najeta Buzia mi sie nie zamyka Ale ludzie mnie za to lubia

WAMPIREK > 06-07-2007, 0:24

Ja jestem w zasadzie tolerancyjna...bo nie mam preferencji co do osob smialych lub tez niesmialych...

Wiadomo ze smialymi sprawa jest duzo łatwiejsza...jednakze wiem,ze jesli mialabym byc z kims...to nie moglaby byc to osoba niesmiala (juz to raz przerabialam..) To tylko taki wymog

Ja sama jestem trzepnieta na maksa i ...kiedys bylam niesmiala,skrepowana i cicha...a teraz....gadula ze mnie i dusza towarzystwa,ze nie wiem co :lol:

idril > 06-07-2007, 1:12

no to jakbysmy sie wszystkie spotkaly to byloby....

....GLOSNO

black_rose1706 > 06-07-2007, 12:15

I tematów byloby DUŻO

Ninka Jones > 06-07-2007, 13:25

to na co czekamy? :lol:

tylko jak juz zdazylyscie zauwazyc to ja monotematyczna jestem 8)
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia