• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Czy każda dziewczyna ma szansę na hostrodzinę?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• Czy każda dziewczyna ma szansę na hostrodzinę?

• Czy każda dziewczyna ma szansę na hostrodzinę?
  • Re: Czy każda dziewczyna ma szansę na hostrodzinę?

prettyvisitors > 22-04-2013, 0:09

Uważam, że o kieszonkowe zapytać wolno, a nawet trzeba. Jakby nie patrzeć to nie jest takie bez znaczenia. Wiadomo, że nie chcę się wyjść na taką, którą tylko to interesuje, ale przecież za darmo nikt nie będzie pracować. Pytajcie! U mnie nikt się jeszcze o to pytanie nie obraził/oburzył.

Foxy Lady > 22-04-2013, 11:00

No dobra, jakieś pomysły jak grzecznie sformułować to pytanie po angielsku? Bo wszystkie jakie przychodzą mi do głowy wydają się być zbyt nachalne.

evvve01 > 22-04-2013, 19:34

mój angielski jest beznadziejny, ale myślę że to powinno być coś w stylu :

Could I know, how high will be my pocket money ?

Gosia1423 > 22-04-2013, 21:20

Po ang. jeszcze nie miałam okazji się pytać. Po hiszp. brzmi to mniej więcej tak: "Tengo una pregunta: Cuanto vale el salario?". Z tym, że to nie jest pierwsze pytanie jakie zadaję, jeśli rodzina nie ma na profilu tej informacji to dopiero pytam gdzieś w 3 wiadomości. Myślę, że to głównie w naszej kulturze nie rozmawia się o pieniądzach.

Cassie > 23-04-2013, 8:06

To ja chyba cudownie trafiłam, bo moi hości mówią po angielsku i tylko w tym języku rozmawiamy

Po hiszpańsku znam tylko podstawowe zwroty ( typu cześć , jak się masz? itd)

Życzę Wam powodzenia !:* Uda się

evvve01 > 23-04-2013, 20:40

haha... no nie mogę ... już mi odbija od tego ciągłego siedzenia na awp i facebook'u ...

ostatnio stwierdziłam , że odpiszę pewnej rodzince ( która za bardzo mi się nie spodobała ) , ale tonący chwyta się brzytwy , więc piszę im :

ja - czy mogłabym zostać u państwa tylko 10 miesięcy, bo 12 nie mogę ?

--oni na to : od kiedy mogłabyś zacząć .

ja : od końca maja, odpowiada to państwu ?

-oni : A na ile miesięcy mogłabyś zostać ?

oczywiście ... skończyłam z nimi po tym zdaniu rozmowę ...

Ps. umieściłam tu nawet swoje ogłoszenie ale nie wiem po co

Gosia1423 > 23-04-2013, 21:28

Ja też non stop odświeżam apw... Moje błyskawiczne odpowiedzi zaskakują host family Mogliby ze mnie wziąć przykład

evvve01 > 23-04-2013, 22:37

aaa..... ;( ;( ...dziewczyny... moje konto na awp zostało usunięte .... przynajmniej tak myślę..., bo po otworzeniu linku z nim wyskakuje mi, że ten profil nie istnieje.

Otóż.. zablokowało mi konto i nie mogłam wysyłać więcej aplikacji, więc postanowiłam utworzyć nowe... i... dzisiaj dostałam e-maila, że nie można mieć dwóch kont i chyba to poprzednie usunęli ( razem ze wszystkimi poprzednimi aplikacjami ) ...

blanca > 24-04-2013, 10:06

Ja właściwie nie wiem, jak można wysłać tyle aplikacji. Przecież Wy tez powinnyście robić jakąś selekcje, tak jak rodziny Jakoś nie wierzę, że podoba się Wam tak samo np. 100 albo więcej rodzin- bo już o takich liczbach wysłanych aplikacji słyszałam.

Ja szukając swoich rodzinek wysłałam może z 15 aplikacji- i starczyło. Za pierwszym razem trafiłam super, teraz gorzej- ale i ja nie byłam najlepszą kandydatką, więc nie mogłam za bardzo wybrzydzać

evvve01 > 24-04-2013, 13:40

blanca - bo większość rozsądnych osób szuka rodziny na kilka miesięcy przed a ja zamierzam wyjchac pod koniec maja i dopiero niedawno wzięłam się naprawdę za szukanie...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna