-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
martamaua > 19-12-2005, 19:40
To zescie sie minely -
Gość > 19-12-2005, 20:51
niedokladnie - bo Lumi Enkeli mloda jest (buzka) i zanim ona do Suomi dotrze to ja pewnie sie tam juz ponownie znajde -
Sol > 19-12-2005, 21:57
... a jak cie tak ochota najdzie zeby w Szwecji zostac??????????? -
Gość > 19-12-2005, 22:52
tzn myslę o tym, bo je?li było mi tak ciężko wyjechac teraz z Turku to ze Sztokholmu może być jeszcze trudniej...
ale i tak fiński mam zamiar studiować, więc jeszcze niejednokrotnie zachce mi się do Finlandii...
bo tam Polaków prawie nie ma -
lumi-enkeli > 19-12-2005, 23:27
Wracaj,wracaj Emi! Żebys mi tam już za 1,5 roku była :wink: -
(-:MARZENA:-) > 19-12-2005, 23:32
ja proponuje sprobowac swoich sil jako summer au pair najpierwbo skoro masz 17 latek to jeszcze jedne wakacje przed matura ;-) -
Yoanna > 20-12-2005, 16:50
no summer au pair fajna sprawa, jedyny minus to to ze potem sie nie chce wyjezdzac hehe a trzeba wracac bo szkola czeka.. oj ciezko bylo :wink: -
lumi-enkeli > 20-12-2005, 18:23
Summer au-pair...Jestem zainteresowana wył?cznie Finlandi?,więc mam niestety ograniczony wybór ofert. Większo?ć fińskich rodzin szuka dziewczyn w wieku 18+. Najkrótszy okres pobytu to zazwyczaj 4msc. Oczywi?cie nie we wszystkich przypadkach,jednak jak na ironię rodziny zainteresowane 3 miesięcznym pobytem au-pairki szukaja starszych ode mnie
Popróbuję,liczę się jednak z nieco dłuższym oczekiwaniem. -
Yoanna > 20-12-2005, 20:50
no tak, masz racje.. skoro jestes zainteresowana tylko finlandia to ciezko bedzie znalezc cos na summer... -
milena_p > 20-12-2005, 21:01
Zreszt?, jako au pair możesz jechać tylko raz do danego kraju. Ale wiesz, jako summer au pair możesz wyjechac gdzie? indziej, Finlandie zostawic sobie na później.
Ja po maturze (2006) jadę do Norwegii. I też nie chcę jechać nigdzie indziej.