• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

MONIKA. MOJA HISTORIA.

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• MONIKA. MOJA HISTORIA.

• Wątek zamknięty
  • MONIKA. MOJA HISTORIA.
  • Re: MONIKA. MOJA HISTORIA.

martamaua > 16-10-2005, 18:14

['] ['] ['] ['] ['] [']

Wspolczuje.

MaGa > 16-10-2005, 18:59

Trzymaj sie Moniko, domyslam sie jak Ci teraz ciezko wiedzac,ze nie ma na swiecie juz kogos kogo b. kochalas.

Gdy Twoja jedna lza spada na ''obca ziemie"- policzek to jest tak smutno, jakby zegar upuscil na podloge jedna sekunde....

monica07 > 16-10-2005, 19:18

[*]

Monia trzymaj sie tam

joelle > 16-10-2005, 21:17

Trzymaj sie Monia, trzymaj się...

Gość > 17-10-2005, 7:54

Zdjecie z forum i podpis mowia same za siebie ...

Szczerze wspolczuje

[']

trzymaj sie

agulka > 17-10-2005, 19:27

przykro mi z powodu Babci [*]...

MONIKA > 26-10-2005, 17:45

Wszystkim dziekuje za maile i priyw.

Mam nadzieje, ze na kazdego juz odpowiedzialam.

Cioska, widze ze jestes, i jak, ktory weekend, wiesz juz?

MONIKA > 27-10-2005, 19:19

Babcia zmarla 16 pazdziernika. Bylo mi koszmarnie tutaj, bo chcialam mimo wszystko byc z Rodzina w tym czasie. Oczywiscie nie moglam.

Moja hostka zachowala sie swietnie, host zreszta tez.

Wrocilam w niedziele wieczorem i ... po drodze myslalam, czy mam powiedziec i jak, a potem po prostu ona, ktora oko ma dobre, zapytala, co sie stalo. Potem sie ze mna podudlala.

W ogole bylam w marnej formie, bo bardzo sie przeziebilam, dostalam wiec wolne, dostalam karty telefoniczne i laptopa do wyra, bo wymyslilam, ze wysle do domu kwiaty. Bez problemu znalazlam kwiaciarnie w Poznaniu. Przy jedzonku, ktore przygotowala i mnie na nie zawolala, powiedzialam jej o moim pomysle, a ona uparla sie, ze zaplaci za te kwiaty. Pokazalam jej kilka opcji, bo sama nie wiedzialam na co sie zdecydowac, "nie no te odpadaja, za 60$, wybierz cos lepszego, tak zebys byla z tego dumna". 8O

Ostatecznie zamowilam wiazanke 30 czerwonych roz. Bagatela 105$.

We wtorek rano przylaciala do mnie ze stacjonarnym, ze moja rodzina dzwoni. Okazalo sie jednak, ze to koles z kwiaciarni. Bylam w ciezkim, pozytywnym szoku. Ustatlilismy drobne szczegoly i wiedzialam, ze kwiaty zostana doreczone w srode rano przed pogrzebem.

W domu nikt o moim pomysle nie wiedzial, co wiecej mama uparla sie, ze

sama kupi kwiaty ode mnie. Ona i ciotki dudlaly, jak szalone, kiedy zoboaczyly moje kwiatki, babciowate ciotki nawet pytaly, jak to mozliwe, ze ze stanow wyslalam i sie nie rozwalily. :lol: Widzialam na fotkach te wiazanke, byla bardzo okazala i sliczna. Naprawde moglam byc dumna.

Przez caly tydzien trwaly telefoniczne konsultacje z domem. Rozmawialam z ciotkami, wujkami, znajomymi.

Strasznie chcialam sie teleportowac na ten jeden dzien do PL.

Ludzie ktorych mam wokol, byli bardzo pomocni, jestem im strasznie wdzieczna.

monica07 > 27-10-2005, 20:13

fajnie sie twoja hostka zachowala. rowna babka.

nie moglas byc na pogrzebie babci ale kwiaty od ciebie zostaly zlozone na jej grobie.w ten symboliczny sposob bylas czastka siebie w Polsce, z rodzina i to sie liczy.

kasik > 28-10-2005, 4:40

Rozumiem co czulas Monika.

Dzisiaj byl pogrzeb mojego Dziadka
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia