• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

PROWORK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• PROWORK

• PROWORK
  • Re: PROWORK

Klaudia_1990 > 17-12-2009, 11:26

Tak, mówię o Cebuli. Ona nie jest nowa, jak ktoś jedzie do USA to jego konsultantką jest Cebula, jeśli do innego Kraju - wtedy właśnie jej kolezanka, Aneta S. Wyslala mi nie wszystkie referencje, napisalam do niej maila , zeby wyslala mi brakujace, wlasnie 5 dni temu , i do tej pory nawet nie raczyla odpisac. Chyba bede dzwonic do nich codziennie zeby je wkurwic , dopoki nie znajdą mi rodziny :]

Ewelina88 > 17-12-2009, 12:38

I prawidłowo Klaudia, też bym tak robiła, a co?! :mrgreen:

anette_92 > 27-12-2009, 0:18

a słuchajcie... chciałam zapytać o kwestię bezpieczeństwa

bo moi rodzice twierdzą, że to jest jechanie w ciemno, itd. (tararara) no nie chcą mnie puścić! wspominają jakieś obozy pracy itd... ahh

czy rzeczywiście jak się jedzie przez agencję to tak niebezpiecznie jest i w ogóle ?

jak to jest z tym bezpieczeństwem?

Johnson > 27-12-2009, 14:13

podpisujesz umowę z agencją, z której i Ty, jak i agencja musi się wywiązać. Agencja "stara" się zapewnić Ci odpowiednią rodzinę, żebyś ten rok spędziła jak najlepiej, czasem im nie wychodzi, no ale cóż nikt nie jest idealny....

program aupair, jest zabezpieczany przez rząd, więc do żadnego obozu pracy Cie nie wyślą

kamyk > 13-01-2010, 3:05

Kilka pytań odnośnie Proworku i samego programu.

1. Czy słyszał ktoś o kimś, kto nie zdał testu psychometrycznego? Dziś go wysłałam, jutro będą wyniki i okaże się, czy nadaję się na au pair.

2. Ile mniej więcej zajęło wam wypełnienie aplikacji? Jest to jakoś bardzo kłopotliwe?

3. Ile mniej więcej miałyście referencji - czy więcej niż te wymagane? Ile godzin opieki wam wyszło?

4. Pani w Proworku powiedziała, że dobrze byłoby mieć referencje opieki nad dziećmi poniżej 2 roku życia, bo rodziny w pierwszej kolejności patrzą na takie kandydatki. Czy to prawda? Wszystkie rodziny mają maluchy? Ja właśnie nie mam takich referencji, ale też nie za bardzo chciałabym ładować się w pieluchy i opiekować za oceanem takimi szkrabami.

5. Czy jesteście zadowolone z samego biura? Jak wygląda współpraca z nim już po oddaniu aplikacji i podpisaniu umowy? Bo słyszałam, że kontakt wtedy bardzo się pogarsza - to prawda?

Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi.

marlenao > 13-01-2010, 4:07

1. nie slyszalam, wydaje mi sie ze kazdy to zdaje. slyszalam ze w CC ktos musial zdawac 2 razy ,ale zeby w P to nie. w ogole nie wydaje mi sie zeby to mozna bylo oblac. ale coz, przekonasz sie niebawem

2 mi to zajelo ok tydzien. Wyslalam wszystko naraz, nic nie dosylalam.

3 ja mialam troche prawdziwycn i troche wiecej nie prawdziwych a wyszlo mi hm jakos ok 1300 godzin z tego co pamietam.

4 gowno prawda. nie wszystkie rodziny maja maluchy. mi tez powiedziala ze dobrze jest miec i zebym je zdobyla[ wiec zdobylam fałszysze od 2 sasiadek ktore mialy male dzieci, ale nawet gdyby miala match z takim dzieckiem w zyciu bym sie nie zgodzila] , a na koncie nie mialam nikogo z dzieckiem ponizej 2 lat a lacznie rodzin mialam ok 10.

5 tak kontakt sie pogarsza ale ja to mialam gleboko i szeroko, nie zalezalo mi na kontakcie z biurem, jak juz ebdziesz miala au pair room i zaczna sie zglaszac rodziny to biuro ci jest do niczego nie potrzebne. Tylko do tego zeby wszystko doprowadzic do ladu i skladu jak juz z jakas rodzina sie zaakceptujecie na 100%.

puella > 13-01-2010, 12:12

hej ja co prawda jestem z CC, ale u mnie to tak wygląda:

1) nie zdawałam żadnego testu... Miałam już wyjechać w zeszłym roku, ale "zawiesiłam" wyjazd. Hm... może jak już się zdecyduję na jakaś rodzinkę to będę musiała go wypełnić... nie wiem... Ja nawet nigdy nie słyszałam o tym teście...

2) Chciałam wyjechać we wrześniu 2009, a zgłosiłam się pod koniec lipca wszystko załatwiłam w ok. tygodnia

3) Ja mam teraz z ok. 300 niby mało, ale... rodzinki i tak się zgłaszają

4) nie mam takich referencji z opieki. Zaznaczyłam w aplikacji, ze chcę dzieci od 4 roku życia. Rodzin takich jest ok 30% (większość stanowią te z maluchami), ale... są i takie rodziny, wiec zobaczymy! Ja z takimi maluchami rady bym sobie nie dała, więc progu wiekowego nie obniżę

To tyle ode mnie! pzdr

Kajtka > 13-01-2010, 13:06

Puella a ja też z CC i dostałam taki test do wypełnienia

puella > 13-01-2010, 13:10

a jak to wygląda?? ja sobie nie przypominam, żebym wypełniała jakiś test z odp A, B, C, D...

Kajtka > 13-01-2010, 13:18

dostałam arkusz pytan hmm a4,

było 50 pytan do ktorych trzeba sie bylo ustosunkowac.

oczywiscie wszystko po angielsku.

były to takie złaczone kartki - ja sama nie moglam zobaczyc wyniku

ale coś tam wychodziło

to dotyczyło chyba tego czy potrafisz sie przystosowac i zyc w innej kulturze
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia