• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
  • Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

Gosia1423 > 12-03-2013, 23:46

A czy do USA przypadkiem jako au pair nie można lecieć tylko raz w życiu???

olusz > 12-03-2013, 23:49

Po dwóch latach można jeszcze raz

Gosia1423 > 13-03-2013, 23:40

[quote name="olusz"]Po dwóch latach można jeszcze raz [/quote]

O! Nawet nie wiedziałam Bo kiedy czytałam, że tylko raz...

osia > 19-03-2013, 19:00

Ok więc ja też się jeszcze tu przedstawię, mam na imię Gosia, jestem z Gdyni aczkolwiek pochodzę z Chełma, 3 lata temu (do LO) przeprowadziłam się na drugi koniec Polski nie znając tu nikogo i jakoś sobie poradziłam więc mam nadzieję że i za oceanem jakoś radę dam. Tak właśnie, planuję być au pair w USA a co dalej zobaczymy

Maru > 19-03-2013, 23:17

Hej, jestem Martyna i mieszkam Wielkopolsce, w tym roku pod koniec wakacji zamierzam wyjechać do UK a happy au pair, ale jeszcze nie złożyłam dokumentów bo na początku kwietnia jadę na kurs opiekunów kolonijnych i czekam na papierek Nie mam jakichś szczególnych hobby, nacodzień czytam książki, buszuję po lumpach, spotykam się ze znajomymi, oglądam seriale i udaję że uczę się do matury;p

Bańka > 20-03-2013, 19:01

Hej, jestem Ania i mam 24 lata W tym roku postanowiłam wyjechać do USA Jestem na początku mojej drogi i na razie czytam Wasze posty

natala9102 > 21-03-2013, 19:25

Heej Mam na imie Natalia i mam 22 lata, chciałabym wyjechać do irlandii do jakiejś wyrozumiałej rodzinki bo mój angielski niestety kuleje

nikki > 06-04-2013, 19:12

Hej Nazywam się Nikola, mam 19lat (tegoroczna maturzystka ;D). O bycie Au Pair myślę od przeszło 2lat, ale żeby się zdecydować musiałam dostać "kopniaka", czyli brak jakichkolwiek pomysłów na studia ;DD Zaczynam cały proces w Gawo Mam nadzieję na świetną rodzinkę, może gdzieś w okolicach NYC? Forum obserwuję już długo, ale teraz natchnęło mnie do założenia konta

Pozdrawiam

Elizabeth77 > 07-04-2013, 23:54

Hejka,

Witam wszystkich serdecznie, mam naimie Elzbieta i kieruje agencja Au Pair w Londynie.

Jak na razie nie podaje zadnych danych jako ze nie otrzymalam odpowiedzi od admina w sprawie konta VIP.

Mam nadzieje do uslyszenia w ktorce.

Pozdrawiam

Ela

Foxy Lady > 09-04-2013, 12:34

Hej wszystkim!

Jestem już trochę na forum, troszkę się udzielam, ale dopiero teraz znalazłam ten temat, toteż korzystam z okazji aby się Wam przedstawić.

Mam na imię Magdalena, mam 20 lat i mieszkam w Zachodniopomorskiem. Właśnie kończę szkołę średnią, więc teraz w mojej głowie tylko matura, dyplom, egzaminy itd. W międzyczasie szukam sobie rodzinki

Moja decyzja o wyjeździe na au pair narodziła się parę lat temu, kiedy koleżanka opowiedziała mi historię jakiejś koleżanki swojej koleżanki, która to wyjechała do USA. W tej historii było też, że rodzinka, u której mieszkała przeprowadziła się do Australii i zabrała ją ze sobą, ale już mniejsza o to. Strasznie spodobała mi się idea tego programu. Jakiś czas później z ową koleżanką pojechałam na spotkanie informacyjne jednej z agencji. Przedstawicielka agencji bardzo ciekawie opowiadała o tym, jak to sama była au pair i jak to wygląda "od podszewki", ponadto zrobiła nam test i obie zdałyśmy. To tylko dało mi powera do szukania informacji nt. au pair i wszystkiego co z tym związane. Oczywiście znalazłam też trochę negatywnych opinii nt. au pairowania, że rodziny wyzyskują, że dzieci niegrzeczne itd. Moja inna koleżanka pojechała rok temu do Francji (z agencji) i traktowano ją tam jak tanią siłę roboczą (a to była ustawiona rodzina z tzw. "wyżyn społecznych"). Więc nie ma reguły. Od ponad miesiąca szukam swojej host rodzinki i powiem szczerze, że prowadziłam już rozmowy z ok. 20 rodzinami. I szukam dalej. Mam nadzieję, że uda mi się najpóźniej do sierpnia coś znaleźć.

Ponadto traktuję wyjazd na au pair jako taką "pomoc" w podjęciu studiów za granicą i być może zostanie w danym kraju na stałe. Może mi się uda Moim marzeniem jest studiować za granicą.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia