-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
katenyc > 19-01-2013, 0:02
[quote name="freckled"]jak najszybciejmyślę, że do lipca dam radę wszystko ogarnąć
aaj zazdroszczę strasznie bycia w usa, dobrze widzieć kogoś, kto nie żałuje wyjazdudo jakiego stanu trafiłaś?[/quote]
Byłam na Long Island-New York i baaardzo mi sie podobalorodzinka duzo podrozowala, wiec zabrali mnie np do vermonth,virginii, pennsylvani,washington DC i na Flordyde Teraz "czaje" sie na Californie lub Floryde, chcialabym tam pomieszkac troche -
Onomatopeja > 05-02-2013, 22:57
Jestem, Dorota.
W maju piszę maturę i przymierzam się summer au pair w przerwach między pierwszymi Piastami a wojną trzydziestoletniąDopiero skontaktowałam się z agencją i nie mam jeszcze nawet wszystkich potrzebnych dokumentów. -
gandalf11 > 06-02-2013, 1:41
Ja również wyjezdzam za kilka miesiecy do londynu i chciałam się dowiedzieć jak to wszystko wyglądau was -
balbina > 06-02-2013, 3:22
opowiedz coś o sobie... kiedy wyjezdzasz, z jaka agencja? skad jestes? -
AniaPol > 14-02-2013, 17:38
Jestem AniaMam 24 lata i marzę o byciu au pair w Szwecji.
Jestem na 2 roku pedagogiki na specjalności -zintegrowana edukacja wczesnoszkolna i wychowanie przedszkolne.
Miałam okazję mieć praktyki w szkole jak i w przedszkolu. Opiekowałam się córką znajomej (7lat).
Póki co szukam host family na okres wakacji, ale wiem że będzie ciężko, bo zazwyczaj nikt nie chce na tak krótki okres czasu.
Po obronie pracy licencjackiej zamierzam wyjechać na dłużej do Szwecji.
Marzę o poznaniu szwedzkiej kultury, zwyczajów a przede wszystkim języka.
Pozdrawiam
Ania
P.S. Chciałabym nawiązać kontakt z osobami, które wyjazd do Szwecji mają za sobą, lub właśnie tam przebywają -
olusz > 16-02-2013, 2:08
Aleksandra, lat 19, Opole. W sumie Głubczyce, ale od trzech lat zamieszkuję miasto wojewódzkie, bo mi się ubzdurało chodzić tutaj do LO. Nie żałowałam tej decyzji nigdy ani minutę, do tej pory nie żałuję i myślę, że już nie pożałuję - ta szkoła życia wiele mnie nauczyła. Szczerze mówiąc, to strasznie chce mi się śmiać, kiedy widzę studentów, co to się wyrwali spod klosza i wielkie WOW!No ale wracając, piszę w tym roku maturę, oczywiście rozszerzony angielski, do tego rozszerzony polski i podstawa z matematyki. Planem moim jest amerykanistyka na UW. Moja fascynacja tymże krajem osiąga niebotyczne rozmiary. Dlatego też pewnie marzy mi się Au Pair właśnie tam. Uwielbiam duże miasta, tłok, ludzi, zwłaszcza nowopoznanych. NYC, LA, Miami Beach, a przede wszystkim - HONOLULU - to moje największe marzenia. Wybrane studia traktuję raczej hobbystycznie, w przyszłości chętnie wmieszam się w politykę, miło by było, gdyby to była ambasada. Najlepiej ta Polski w USA, ale tą z Warszawy też nie pogardzę
Muzycznie - wszystko. Począwszy od The Beatles, skończywszy na Rihannie. Nie ograniczam się do gatunków i jak mi się coś podoba, to słucham i raczej bez większej spiny, jeśli się komuś nie podoba.
Książkowo - Mistrz i Małgorzata, Wilk Stepowy, Wiedźmikołaj, Kosiarz, Harry Potter... Aktualnie czytam też autobiografię Salvadora Dalego (Dziennik geniusza). Nie trawię natomiast Żeromszczyzny w każdej formie, z całej palety dzieł tego WYBITNEGO ARTYSTY udało mi się doczytać do końca tylko Przedwiośnie, a i tego nie wspominam najlepiej.
Filmowo - Amelia, Donnie Darko, Czas Apokalipsy, Blow, Turysta, Parnassus, Wrogowie publiczni, 500 dni miłości, Idy marcowe, szereg dzieł Burtona i wszystkie stare bajki Disneya.
Moją drugą obsesją poza USA jest fotografia i jeśli nie wyjdzie z ambasadą, to zostanę Terrym Richardsonem i też spoko -
wywrotka_18 > 16-02-2013, 22:16
HejJestem Paulina mam 18 lat i mieszkam na Podkarpaciu. Hmm dziwnie tak pisać o sobie,ale do rzeczy Więc jako zakochana w Wielkiej Brytanii dziewczyna postanowiłam zostać au pair ,od lipca ta myśl nie dawała mi spokoju,więc gdzieś we wrześniu założyłam konta na różnych stronkach (nie chciałam płacić za agencje,ahh sknera jestem . No i po kilko miesiącach ciszy i braku zainteresowania w końcu znalazłam rodzinkę! Tak,mam ich w końcu! Jestem podjarana jak Arab na kurs pilotażu (bez urazy )Więc wstępnie w połowie czerwca będę w UK,okolice Londynu A podobno marzenia się nie spełniają Jak któraś dziewczyna czy chłopak mają doświadczenie z UK lub wybierają się tam w okolicach czerwca to chętnie zasięgnę rady,albo potowarzyszę we wspólnych przygotowaniach do wyjazdu -
goga692 > 03-03-2013, 21:02
Hejka, nazywam się Ola, mam 19 lat i jestem tegoroczną maturzystką, uczę się i mieszkam w Brzegu (woj. opolskie)O byciu Au Pair myślę już od 2 lat, nie dawno złożyłam wszystkie potrzebne papiery do agencji HappyAupair i czekam na swoją wymarzoną rodzinkę, chciałabym wyjechać po maturze tzn, czerwiec/lipiec do Włoch na rok. To forum obserwuję już od conajmniej roku, ale dopiero dziś założyłam konto. Fajnie, że tu trafiłam. Pozdrawiam Was wszystkich! -
olusz > 05-03-2013, 18:27
goga692 - Ola, 19, opolskie (ale ja z Opola ;p) - sobowtór! tylko różne kierunki, bo w moim wypadku to USA -
ibiego > 12-03-2013, 15:43
Nazywam się Ola,byłam już au pair 2 lata temu w USA (Virginia) teraz w czerwcu kończę studia i w lipcu jeszcze raz chciałabym pojechać do USA.Jednakże mam jeszcze trochę problemów z facetem,muszę zdecydować miłość czy podróże..echh