• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
  • Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

nuttah > 17-09-2012, 0:04

Cześć Na imię mam Paulina, lat 21, studiuję dziennikarstwo i amerykanistykę. O możliwości wyjechania do Stanów jako au pair usyszałam po raz pierwszy jeszcze w liceum, ale jakoś wcześniej nie udało mi się ogarnąć i wyjechać.Teraz, kiedy już kończe jedne studia mam wrażenie, że zwariuję, jeżeli nie zrobie czegoś ze swoim życiem.No to robię;d Postanowiłam, że czas na zmiany. W 2013 roku, po obronie pracy licencjackiej, mam zamiar zrobić sobie gap year, o którym myślałam intensywnie od trzech lat.Chcę wyjechać do USA jako au pair i tym razem nic mnie nie zatrzyma Forum podczytuję już jakiś czas. Średnio co pół roku, gdy mam trochę więcej czasu (patrz, nadchodzi sesja i wypadałoby się uczyć) czytam Wasze blogi, wertuję fora i tak sobie marzę o tym moim wyjeździe:d A tak poza tym, w wieeelkim skrócie, lubię stare flimy, wącham książki, trochę pstrykam a i czasem coś naskrobię^^

Natalkooo89 > 01-10-2012, 13:32

hej

jestem Natalia 23lata z Krakowa.. wlasnie skonczylam studia-tzn musze sie w koncu obronic-mam nadzieje ze w tym miesiacu...no i zielonego pojecia nie mialam co moglabym robic po studiach... wiec Au Pair wydaj sie byc super pomyslem...na nowe doswiadczenie, zwiedzenia kawala swiata-europy mam juz dosc...

chodzilam do t. hotelarskiego, a studiowalam obsluge ruchu turystycznego-wiec troche zwiedzalismy <3

mam zamiar wyjechac z CC i jak na razie dobrze mi sie z nimi współpracuje <3

przez jakis czas nie miałam zadnej rodzinki u siebie na koncie-zadzwonilam do nich i po kilku dniach juz mialam rozmowe z rodzinka

na chwile obecna rozmawiam z dwiema rodzinkami,

* Bostonu-2dzieci, chlopiec 6 lat i dziewczynka 3 latka <3 oboje sa przeee kochani, rodzice to zydzi-nie zwracaja na to wiekszej uwagi, oboje sa prawnikami i mieszkaja w centrum Bostonu... wydaja sie tak idealni ze az sie boje..(no i nie wiem czy im odpowiadam)

* nie pamietam nazwy, ale godzinke od Miami <3 3 dzieci w domu- 11lat-blizniaczki i chlopiec 14... wydaja sie byc ok. ojciec prawnik, matka gospodyni domowa (po co im Au pairka?).

obydwie rodziny maja swoje plusy i minusy... mnie na razie przekonuje FLORYDA <3 zawsze chcialam tam pojechac <3

trzymajcie kciuki aby sie udalo ))

troud > 29-10-2012, 1:19

Hej, jestem Kinga. Mam 16 lat, więc muszę trochę poczekać, zanim moja przygoda z au pair się zacznie, ale już nie mogę się doczekać! Od jakiegoś czasu wchodzę na to forum, ostatnio też zaczęłam czytać Wasze blogi, co sprawia, ze jeszcze bardziej chcę już skończyć liceum i wyjechać!

Po przeczytaniu WIELU Waszych postów wiem, że nie zawsze jest tak kolorowo, jak mi się zdawało, że jest, ale nie zrażam się :>

aniołek > 29-10-2012, 13:12

Witam! Ja wybieram sie w styczniu do Angli i chcę zostać już tam na stałe , wczesniej byłam dwa razy au pair w Irlandii, myśle również nad wyjazdem do USA, czy Hiszpani no ale wtdy juz tylko jako au pair bo wiem że zostanie w USA czy w Hiszpani na dłużej byłoby nie możliwe...

zafi > 10-12-2012, 21:48

Cześć wszystkim

Jestem Ola i miesiąc temu zaczęłam moją przygodę w au pair. W przyszłym roku zaczynam studia w Edynburgu, a au pair uznałam świetny sposób na gap year - na spokojnie mogę przyzwyczaić się do realiów panujących w UK i przy okazji odłożyć trochę pieniędzy. Do czerwca au pairuję w Leeds w rodzinie polsko-kameruńskiej, znalezionej przez internet, i jak na razie muszę przyznać, jestem bardzo zadowolona.

freckled > 14-01-2013, 12:10

I ja się witam

Jestem Paula, w tym roku kończę 3 rok studiów i zamierzam zrobić sobie prawdziwy au pairowy gap year w Stanach O programie trochę już wiem, bo od kilku lat bardzo poważnie myślę o wyjeździe. Dodatkowo to forum jest prawdziwą kopalnią przydatnej wiedzy, więc mam wrażenie, że o au pair wiem wszystko:d

Przyda mi sie "grupa wsparcia", bo muszę jeszcze tyle (z obroną pracy dyplomowej włącznie) a ciężko mi się na czymkolwiek skupić, gdyż ciągle myślę o wyjeździe, o USA i o tym jak to będzie jak mnie już w Polsce nie będzie:d

katenyc > 14-01-2013, 16:06

[quote name="freckled"]I ja się witam

Jestem Paula, w tym roku kończę 3 rok studiów i zamierzam zrobić sobie prawdziwy au pairowy gap year w Stanach O programie trochę już wiem, bo od kilku lat bardzo poważnie myślę o wyjeździe. Dodatkowo to forum jest prawdziwą kopalnią przydatnej wiedzy, więc mam wrażenie, że o au pair wiem wszystko:d

Przyda mi sie "grupa wsparcia", bo muszę jeszcze tyle (z obroną pracy dyplomowej włącznie) a ciężko mi się na czymkolwiek skupić, gdyż ciągle myślę o wyjeździe, o USA i o tym jak to będzie jak mnie już w Polsce nie będzie:d[/quote]

a kiedy planujesz swoj wyjazd? ja tez chce jechac niestety jestem dopiero na drugim roku studiow, wiec mam przes soba jeszcze jeden rok :/ ale jak tylko skoncze, to wyjezdzam..w czerwcu? mysle, ze jakos tak. bylam juz w usa jako au pair i bardzo mi sie podobalo niestety nie widzialam jeszcze wszystkich miejsce, ktore chcialam widziec, ale mysle, ze nadrobie to w przyszlym roku

freckled > 15-01-2013, 11:15

jak najszybciej myślę, że do lipca dam radę wszystko ogarnąć

aaj zazdroszczę strasznie bycia w usa, dobrze widzieć kogoś, kto nie żałuje wyjazdu do jakiego stanu trafiłaś?

katenyc > 15-01-2013, 14:41

[quote name="monis89"]Cześć, jestem Monia. Został mi ostatni rok studiów, po których marzy mi się Floryda lub California - coś obawiam się, że łatwo nie będzie dostać taką miejscówe z super rodzinką, ale żyję nadzieją! :-)

jeszcze co najmniej rok, a ja już nie mogę się doczekać! taaaaaaaaaak bardzo mi się nie chcę na studia mają w głowie Miami.... ;-)

pozdrawiam![/quote]

hey! ja tez w przyszlym roku chce jechac i tez mysle o Californii lub Flroydzie bo w NYC mieszkalam przez rok jako au pair wiec juz mam to miejsce "obcykane". Jak cos to pisz i sie zgadamy co do wyjazdu

Pozdrawiam

Aneta234 > 17-01-2013, 19:12

hej hej

też jestem nowalijką Marzył mi się wyjazd do Indii na au pair, ale ostatecznie poleciałam w siną dal i wylądowałam w kraju Skrzatów i wrzosowych wzgórz, czyli w Szkocji, spędziłam rok w Edynburgu, szczerze polecam...Pozdrawiam Was serdecznie
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia