-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
nuttah > 17-09-2012, 0:04
CześćNa imię mam Paulina, lat 21, studiuję dziennikarstwo i amerykanistykę. O możliwości wyjechania do Stanów jako au pair usyszałam po raz pierwszy jeszcze w liceum, ale jakoś wcześniej nie udało mi się ogarnąć i wyjechać.Teraz, kiedy już kończe jedne studia mam wrażenie, że zwariuję, jeżeli nie zrobie czegoś ze swoim życiem.No to robię;d Postanowiłam, że czas na zmiany. W 2013 roku, po obronie pracy licencjackiej, mam zamiar zrobić sobie gap year, o którym myślałam intensywnie od trzech lat.Chcę wyjechać do USA jako au pair i tym razem nic mnie nie zatrzyma Forum podczytuję już jakiś czas. Średnio co pół roku, gdy mam trochę więcej czasu (patrz, nadchodzi sesja i wypadałoby się uczyć) czytam Wasze blogi, wertuję fora i tak sobie marzę o tym moim wyjeździe:d A tak poza tym, w wieeelkim skrócie, lubię stare flimy, wącham książki, trochę pstrykam a i czasem coś naskrobię^^ -
Natalkooo89 > 01-10-2012, 13:32
hej
jestem Natalia 23lata z Krakowa.. wlasnie skonczylam studia-tzn musze sie w koncu obronic-mam nadzieje ze w tym miesiacu...no i zielonego pojecia nie mialam co moglabym robic po studiach... wiec Au Pair wydaj sie byc super pomyslem...na nowe doswiadczenie, zwiedzenia kawala swiata-europy mam juz dosc...
chodzilam do t. hotelarskiego, a studiowalam obsluge ruchu turystycznego-wiec troche zwiedzalismy <3
mam zamiar wyjechac z CC i jak na razie dobrze mi sie z nimi współpracuje <3
przez jakis czas nie miałam zadnej rodzinki u siebie na koncie-zadzwonilam do nich i po kilku dniach juz mialam rozmowe z rodzinka
na chwile obecna rozmawiam z dwiema rodzinkami,
* Bostonu-2dzieci, chlopiec 6 lat i dziewczynka 3 latka <3 oboje sa przeee kochani, rodzice to zydzi-nie zwracaja na to wiekszej uwagi, oboje sa prawnikami i mieszkaja w centrum Bostonu... wydaja sie tak idealni ze az sie boje..(no i nie wiem czy im odpowiadam)
* nie pamietam nazwy, ale godzinke od Miami <3 3 dzieci w domu- 11lat-blizniaczki i chlopiec 14... wydaja sie byc ok. ojciec prawnik, matka gospodyni domowa (po co im Au pairka?).
obydwie rodziny maja swoje plusy i minusy... mnie na razie przekonuje FLORYDA <3 zawsze chcialam tam pojechac <3
trzymajcie kciuki aby sie udalo)) -
troud > 29-10-2012, 1:19
Hej, jestem Kinga. Mam 16 lat, więc muszę trochę poczekać, zanim moja przygoda z au pair się zacznie, ale już nie mogę się doczekać!Od jakiegoś czasu wchodzę na to forum, ostatnio też zaczęłam czytać Wasze blogi, co sprawia, ze jeszcze bardziej chcę już skończyć liceum i wyjechać!
Po przeczytaniu WIELU Waszych postów wiem, że nie zawsze jest tak kolorowo, jak mi się zdawało, że jest, ale nie zrażam się :> -
aniołek > 29-10-2012, 13:12
Witam! Ja wybieram sie w styczniu do Angli i chcę zostać już tam na stałe , wczesniej byłam dwa razy au pair w Irlandii, myśle również nad wyjazdem do USA, czy Hiszpani no ale wtdy juz tylko jako au pair bo wiem że zostanie w USA czy w Hiszpani na dłużej byłoby nie możliwe... -
zafi > 10-12-2012, 21:48
Cześć wszystkim
Jestem Ola i miesiąc temu zaczęłam moją przygodę w au pair. W przyszłym roku zaczynam studia w Edynburgu, a au pair uznałam świetny sposób na gap year - na spokojnie mogę przyzwyczaić się do realiów panujących w UK i przy okazji odłożyć trochę pieniędzy. Do czerwca au pairuję w Leeds w rodzinie polsko-kameruńskiej, znalezionej przez internet, i jak na razie muszę przyznać, jestem bardzo zadowolona. -
freckled > 14-01-2013, 12:10
I ja się witam
Jestem Paula, w tym roku kończę 3 rok studiów i zamierzam zrobić sobie prawdziwy au pairowy gap year w StanachO programie trochę już wiem, bo od kilku lat bardzo poważnie myślę o wyjeździe. Dodatkowo to forum jest prawdziwą kopalnią przydatnej wiedzy, więc mam wrażenie, że o au pair wiem wszystko:d
Przyda mi sie "grupa wsparcia", bo muszę jeszcze tyle (z obroną pracy dyplomowej włącznie) a ciężko mi się na czymkolwiek skupić, gdyż ciągle myślę o wyjeździe, o USA i o tym jak to będzie jak mnie już w Polsce nie będzie:d -
katenyc > 14-01-2013, 16:06
[quote name="freckled"]I ja się witam
Jestem Paula, w tym roku kończę 3 rok studiów i zamierzam zrobić sobie prawdziwy au pairowy gap year w StanachO programie trochę już wiem, bo od kilku lat bardzo poważnie myślę o wyjeździe. Dodatkowo to forum jest prawdziwą kopalnią przydatnej wiedzy, więc mam wrażenie, że o au pair wiem wszystko:d
Przyda mi sie "grupa wsparcia", bo muszę jeszcze tyle (z obroną pracy dyplomowej włącznie) a ciężko mi się na czymkolwiek skupić, gdyż ciągle myślę o wyjeździe, o USA i o tym jak to będzie jak mnie już w Polsce nie będzie:d[/quote]
a kiedy planujesz swoj wyjazd? ja tez chce jechac niestety jestem dopiero na drugim roku studiow, wiec mam przes soba jeszcze jeden rok :/ ale jak tylko skoncze, to wyjezdzam..w czerwcu? mysle, ze jakos tak. bylam juz w usa jako au pair i bardzo mi sie podobalo niestety nie widzialam jeszcze wszystkich miejsce, ktore chcialam widziec, ale mysle, ze nadrobie to w przyszlym roku -
freckled > 15-01-2013, 11:15
jak najszybciejmyślę, że do lipca dam radę wszystko ogarnąć
aaj zazdroszczę strasznie bycia w usa, dobrze widzieć kogoś, kto nie żałuje wyjazdudo jakiego stanu trafiłaś? -
katenyc > 15-01-2013, 14:41
[quote name="monis89"]Cześć, jestem Monia. Został mi ostatni rok studiów, po których marzy mi się Floryda lub California - coś obawiam się, że łatwo nie będzie dostać taką miejscówe z super rodzinką, ale żyję nadzieją! :-)
jeszcze co najmniej rok, a ja już nie mogę się doczekać! taaaaaaaaaak bardzo mi się nie chcę na studia mają w głowie Miami.... ;-)
pozdrawiam![/quote]
hey! ja tez w przyszlym roku chce jechac i tez mysle o Californii lub Flroydzie bo w NYC mieszkalam przez rok jako au pair wiec juz mam to miejsce "obcykane". Jak cos to pisz i sie zgadamy co do wyjazdu
Pozdrawiam -
Aneta234 > 17-01-2013, 19:12
hej hej
też jestem nowalijkąMarzył mi się wyjazd do Indii na au pair, ale ostatecznie poleciałam w siną dal i wylądowałam w kraju Skrzatów i wrzosowych wzgórz, czyli w Szkocji, spędziłam rok w Edynburgu, szczerze polecam...Pozdrawiam Was serdecznie