• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

Blueberry91 > 10-08-2012, 18:27

Cześć, jestem Jagoda i dołączam do grona przyszłych au pair'owiczek! Też zamierzam jechać do hmm, maturze 2013, tyle że swoją maturę mam już za sobą.

Aktualnie odkładam kasę i za pół roku kończę szkołę policealną. Prawko dawno zrobione, egzamin zawodowy chyba w czerwcu, więc zamierzam wyruszyć w lipcu/sierpniu 2013

Wszystkich postów nie czytałam, ale postaram się nadrobić

Odpowiadając na ostatnie ja na szczęście nie mam żadnych tatuaży, kolczyków (poza uszami) i nie palę, więc jakiekolwiek nieporozumienia w tych kwestiach odpadają. Ale jakbym już coś miała to nie ukrywałabym tego przy aplikacji, to dobra okazja by zorientować się jaka rodzina ma problemy z takimi rzeczami a jaka nie. Jeśli chodzi o palenie to gdybym paliła to bym rzuciła. Okropny nałóg swoją drogą.

conf > 10-08-2012, 18:32

Cześć Jagoda

W jakie rejony chciałabyś trafić ?

paulaw > 10-08-2012, 20:09

To teraz może zadam takie pytanie: Czego wasza rodzina nie może posiadać/robić? Macie coś na nie? I nie chodzi mi tu o lokalizację, ani ilość dzieci, tylko np. zwierzęta, palenie, jakieś dziwne nawyki itd?

DaisyyUSA > 10-08-2012, 20:43

Żeby nie mieli syfu w domu. Bo nie lubie żyć w bałaganie a ja za nich sprzątać nie będe. No i zwierzęta lubie ale zeby mi nie wyskoczylo 5 psów i 10 kotów. no i zeby do zadnej sekty nie należeli xd. a tak więcej to nie wiem jak mi sie przypomni to uzupełnie ;d

paulaw > 10-08-2012, 23:58

Palenie mi nie przeszkadza, chociaż miłoby było jakby oczywiście nie palili c: I nie chcę żadnych zwierząt. Lubię zwierzaki, ale wiem że byłby to dla mnie dodatkowy obowiązek, nawet jeżeli hości nie będą nas o to prosili. Chyba, że kot. Albo dwa. To akurat mi nie przeszkadza, koty potrafią o siebie zadbać c: Ale lepiej żeby takowych nie było. Oczywiście porządek! Bo wtedy to wiadomo, że albo hostka sprząta sama i nikogo o to nie prosi, albo mają gosposię czy coś takiego. Fajnie by było jakby hości pracowali, bo jak ojciec czy mama byłaby w domu to bym się głupio czuła. I hmm... wiem, że mam wymagania, ale wcale nie mówię, że tak musi być w 100% c: Najważniejsza dla mnie lokalizacja c:

paulaw > 10-08-2012, 23:59

Daisy - o rany, czy twój licznik mówi... że do stycznia pozostały 4 miesiące? NO WAY!

Blueberry91 > 11-08-2012, 0:08

[quote name="conf"]Cześć Jagoda

W jakie rejony chciałabyś trafić ?[/quote]

Marzyłoby mi się San Francisco, ewentualnie Nowy Jork i okolice. Ale jeśli wyląduję gdzieś indziej a i tak będę miała okazję zobaczyć te miasta też będzie super. Ogólnie wiadomo, fajna rodzinka przede wszystkim Jednak rok to trochę czasu i nie chciałabym mieszkać na zadupiu. A jak z tobą?

paulaw > 11-08-2012, 0:46

Każda z nas celuje we wschód lub zachód i mam na myśli największe miasta typu Nowy Jork, LA, SF itd itd. Ach, no tak i było jeszcze coś o Chicago i Phoenix.

Rany, czas szybko leci, kiedy ja zrobię prawko?

DaisyyUSA > 11-08-2012, 0:50

[quote name="paulaw"]Daisy - o rany, czy twój licznik mówi... że do stycznia pozostały 4 miesiące? NO WAY![/quote]

taaak dokładnie tak ;d;d;d;d;d;d

ja już w trakcie prawka, 5 godzin wyjeżdżone ;d;d kocham prowadzić samochód ;d;d

paulaw > 11-08-2012, 1:26

A ja w życiu samochodu nie prowadziłam. A jak to jest? Ileś godzin wykładów/ileś godzin jeżdżenia? Nie rozumiem tego kompletnie ;D
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia