-
-
Re: PROWORK
jadlasiebie > 29-11-2009, 13:57
NO widzisz blair- to masz bardzo zle wspomnienia , a ja bardzo dobre. -
blairwaldorf > 29-11-2009, 14:09
zle tylko ze wspolpracy z proworkiem, bo rodzinke mam fajna. widzisz...szczesciara z ciebie i kasy nie zmarnowalas -
Marta85 > 29-11-2009, 16:54
Dziewczyny jak juz chcecie jechac do uk i chcecie płacic agencji to mi sie wydaje ze opcja praktyk hotelowych http://www.praktyki.com.pl/wuk_hotele.htm jest lepsza niz au pair...kasa konkretniejsza, nie ma użerania się z rodzinką bo nigdy nie wiadomo na jaką sie trafi..ja sama chce sie na to skusic,moze w te wakacje ale to juz od seji zalezy -
blairwaldorf > 29-11-2009, 21:05
uuu a to dobry pomysl jest -
jadlasiebie > 01-12-2009, 15:22
tak broniłam, a teraz sama napisze cos złego.
otóż rozmaiwam sobie z pania w proworku, milo latwo i przyjemnie i mówię, że skoro dwa razy byłam juz z ich biura jako au-pair i ostatnim razem nie musiałam udowadniac referencji, bo juz przeciez raz je udawadniałam i skoro byłam au-pair od nich to chyba samo przez sie rozumie, ze jestem dobrą kandydatką, a ona mi mowi, ze nie w zadnym wypadku- to sa stany i musze wszystko raz jeszcze udowodnic....yyyy....przeciez ja nie udowadniam nieczego rzadowi w usa, tudziez prezydentowi,!!! to tak jakbym mowiła komus ze mam prawo jazdy miedzynarodowe, a on sie mnie pytał, czy polskie także-glupota.
no ale dostałam od nich jakies umowy i papierki do wypełnienia i ... tam sa same literówki,ja wszystko rozumiem, ale jesli wysyła sie cos do klienta, to sorry, ale umowa musi byc bez bledów stylistycznych i jezykowych. nosz.... ponadto, dostałam wstepne aplikacje w których nie pyta sie mnie kompletnie o moje upodobania, liczbe preferowanych dzieci, czy miejsca zamieszkania...
zrezygnowalam z nich! -
blairwaldorf > 01-12-2009, 17:09
jak wyzejprowork zajebista firma :lol: -
Ewelina88 > 01-12-2009, 17:11
Uuuu, jak tak sobie czytam te opinie o Proworku, to jednak się cieszę, że wybrałam CC. Obym nie żałowała, bo jak na razie jest git. Pani do mnie dzwoni pyta się, czy mi w czymś pomóc, czy chcę się spotkać, aby mi posprawdzała itp. Literówki w umowie?? OMG!!! <szok> Niby Prowork jest dużo tańszy, ale wolę już wydać więcej. Choć pewnie każda agencja ma jakieś ALE... :/ Zobaczymy...
Bez sensu, że każą Ci to wszystko wypełniać, choć może troszkę racji w tym jest, bo te dokumenty płyną do innej agencji w USA. no ale moim zdaniem powinnaś wypełnić tylko takie wstępne informacke, po co znowu rekomendacje? Dzwonienie, sprawdzanie?? -
tosia_ > 02-12-2009, 17:31
Dziewczyny, a to agencja dzwoni i sprawdza, czy rodzina goszcząca weryfikuje moje referencje poprzez kontakt z osobą, której dzieckiem się opiekowałam? Bo jeśli to rodzina, to nie dziwię się, że rekomendację trzeba po raz kolejny wysłać. Taka niestety jest Polska, miliony dokumentów, papierków i zbędnych formalności. Ja jak na razie jest z zadowolona ze współpracy z Proworkiem, zobaczymy, co z tego dalej wyniknie.
Zresztą, ktoś już tutaj mądrze powiedział. Co dziewczyna to inna opinia. -
nina15 > 02-12-2009, 17:41
to norma. przeciez kazda agencja ma inne formularze, ktore potem sa wysylane do stanow, wiec jak chcesz jechac do usa to nie dziwne ze musisz od nowa wypelniac formularze bo takie sa wymagania kazdej agencji amerykanskiej.
a ja sie znowu wkurzylam bo napisalam maila do P. czy ma jakies info w mojej sprawie i oczywiscie przeczytala wiadomosc ale nie odpisala, wiec sama postanowilam napisac do agencji amerykańskiej. :twisted: -
Insula > 04-12-2009, 2:21
hey przeczytałam parę ost. stron i widzę jest ostro jeśli chodzi o Prowork
Mam jedno pytanie na stronie Prowork jest napisane, że trzeba mieć ukończoną szkolę średnia, ja w swoich planach chciałabym jechać w czerwcu po maturze(2011) (i dokumenty zacząć składać koło października 2010) i w końcu nie wiem czy można zacząć się tym zajmować przed maturą(i co za tym idzie jeszcze nieukończoną szkołą) ??