-
-
Re: Au Pair 2013!
merti > 09-08-2012, 23:22
agatt, wszystko stopniowo i powoli, bo jeszcze się mama rozpłacze i będzie Ci przykro... mówię z własnego doświadczenia
Daisy, opiekujesz się dzieciakami? Współczuję choroby, dobrze ze chociaz pogoda teraz bez szału, to nie ma czego żałować ... -
agatt > 10-08-2012, 11:31
merti chyba masz racje, dopiero wrocila wiec po co jej mowic o wyjezdzie, ktory sie planuje za 9 czy 10 miesiecy...poczekam jeszcze a moze wczesniej zaczne jej tylko o czyms takim wspominac, ale masz racje, ze teraz to chyba nie jest najlepszy moment. dzieki -
DaisyyUSA > 10-08-2012, 12:08
Merti tak dwójką, dziewczynka 3 latka a chłopiec 6. Mimo tego, że ona jest kochana i grzeczna tak on daje mi popalić... ;P
a wlasnie ! co do palenia ! pali któraś z was ? i jak tak tomacie zamiar rzucic przed wyjazdem ? a jeżeli nie to powiadomicie o tym host family ?
tak mio teraz to przyszło do głowy a nie pamiętam żeby ten temat był poruszany ;p -
merti > 10-08-2012, 12:18
ja nie palę nałogowo i nie mam zamiaru się uzależnić (hahah, kazdy tak mówi). No ale jakbym paliła to bym rzuciła, bo w Kanadzie paczka fajek to $20-30 więc w US pewnie podobnie, a taki wydatek to nie dla mnie ...
To mi nasunęło kolejne pytanie-mam kolczyki w pępku i języku i nie wiem czy wyjąć je przed wyjazdem, nie mówić nic rodzince, kłamać w aplikacji (bo chyba jest takie pytanie), czy po prostu napisać , że mam, bo w sumie do jakiejś dziwnej rodziny, która ma coś przeciw kolczykom w tych w miare standardowych miejscach bym nie pojechała, bo byśmy się nie dogadaliP
Daisy, ile zarabiasz? -
DaisyyUSA > 10-08-2012, 12:53
to zależy, jak wpadam tam tylko na 2-3 godzinki to 10zł/h a jak jest po 8-9 godzin to 7/h. dodatkowo jeszcze pracuje w sklepie z ciuchami. ;d
Też mam kolczyki akurat w tych miejscach i normalnie o tym powiem bo to nie są miejsca które widać na pierwszy rzut oka czy cos takiego.wiec nie sądze aby był z tym problem co innego jak byś miała go no niewiem na czole hahah. -
merti > 10-08-2012, 15:08
juz bym dawno miala gdzies na twarzy kolczyk, ale mam aparatna zębach i to idiotycznie by wyglądało...a wtedy byłoby przykro wyjmowaćP
A zarabiasz na wyjazd czy tak o ? Ja muszę się cholera wziąć za to odkładanie, bo niby mam kasę, ale na co innego pójdzie. A tu w styczniu (ZARAZ) trzeba będzie kassę wyłożyć w agencji <3 -
paulaw > 10-08-2012, 15:12
Nie palę, ale paliłam trochę, miałam kolczyk pod ustami i teraz mam tylko brzydki ślad. Natomiast chcę zrobić sobie tatuaż (mały księżyc w kształcie rogalika za uchem) i zastanawiam się czy to nie problem c:
W styczniu trzeba wyłożyć fakt, ale w GAWO to chyba tylko 250 zł, czy coś koło tego, prawda? A jak już złożymy aplikację i zapłacimy to już nie ma nie - rodzice już też nie mają nic do gadania c: -
DaisyyUSA > 10-08-2012, 15:32
zarabiam tak o. ;d
na wyjazd mam już pieniądze żeby opłacić GAWO i opłaty związane z wizą, no może na walizke nawet jeszcze starczy.
Reszte zapewne dadzą mi rodzice, zreszta jak kiedyś rozmawiałam z mamą to powiedziala ze nawet jeżeli bede pewna wyjazdu to i tak da mi jakies z 2 tys. $ tak na czarną godzine.
co do tatuaży to małym za uchem bym sie nie martwiła bo ja chce duży napis na plecach. ;p
przez tą chorobe znów zaczęłam czytać blogi au-pair'ek czego już dawno nie robiłam i to wszystko wydaje mi sie takie obce jednak tak naturalne ! a ten czas tak wolno płynie. żartuje - zajebiście zapie*dala xd -
conf > 10-08-2012, 16:52
Ale nabiłyście tych postów.. 8O
1/3 była o tym samymNo ale zdarza sie,nowych użytkowników duzo było xD
Ja nigdzie kolczyków nie mam,ale planuję sobię zrobić tatuaż i uważam ,że nasze ciało- nasza sprawaNikt nie powinien robić z tego problemów... -
merti > 10-08-2012, 17:04
Ja kiedyś rejestrowalam się na greataupair po to, zeby zobaczyc jak to wyglądaP i tam bylo pytanie o kolczyki/tatuaże i od tego czasu mnie to zastanawia. Chociaż podejście amerykańskich rodzin powinno być luźniejsze niż np. mojej babci..
wgl przeglądałam temat dziewczyn, które miały zamiar wyjechać maj/czerwiec 2012(zeby zobaczyć ile z nich wyjechało.. tak zeby sie zorientować) ii zobaczyłam mój post, pytanie o match or something... i pod moim dziewczyny pisały jak strasznie nam współczują, że aż 16 mies do wyjazdu itp... hyhyhy, już 9! Prawie połowa drogi <3