-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
agatt > 20-07-2012, 12:55
[quote name="marika1"]Jestem Marika i jestem w trakcie matur (juhuuu), po których zaraz jadę do Francji w okolice Bordeaux na cztery miesiące, czyli całe przedstudenckie wakacje[/quote]
Hej hejCzyli Ty Marika jedziesz na summer au pair, tak? -
marika1 > 24-07-2012, 0:33
"jadę" - już pojechałam, a nawet mija połowa mojego pobytuno i tak, jako summer au-pair -
alciak > 24-07-2012, 3:17
hejjestem na forum juz kilka meisiecy, ale dopiero ostatnio zaczelam sie bardziej udzielac. jestem ala, mam 16 lat. planuje polciec do UK na summer au pair w 2013, mozliwe ze rok pozniej rowniez (moze do innego kraju), a potem po maturze, przed studiami na rok, dwa lub trzy.
chetnie popisałabym z rodzinkami, ktore maja maleńkie dzieci, lub z rodzinką, ktora dziecka sie spodziewa i bedzie chciala pomoc do niemowlaka, wlansie w tamtym czasie.
czemu chce wyjechac w tak mlodym wieku? uwielbiam byc samodzielna, a tu- w polsce, z rodziną, nie mam takiej mozliwosci, bo moj dom jest zawsze pełen ludzi i wszyscy lubią robić wszytko w duzym towarzystwie ( ja jestem ich zaprzeczeniem- wole sprzatac, prasowac, gotowac sama). poza tym chce zasmakowac troche wolnosci i nei czuc ciagłej kontroli ze strony rodzicow. poza tym chce podszkolic jezyk przed maturą
iii... lubie dzieci -
agatt > 25-07-2012, 13:03
hej hejja tez chyba najpierw zdecyduje sie na Europe, tzn jeszcze nie wiem, bo ciagle w glowie mi USA lezy, ale zobaczymy co bedzie milo Cie poznac, Agata jestem ;p -
alciak > 25-07-2012, 14:10
mi rowniez milo -
karenina > 26-07-2012, 12:47
Witajcie, chyba zdecydowałam się na au pair. Jestem na 2 roku studiów, jednak przed całym zachodem związanym z inżynierem, karierą zawodową w dalszej kolejności, postanowiłam wziąć dziekankę i wyjechać. Straciłam motywację do studiowania z powodu dość przykrego, otóż przez ostatnie lata wyrzekałam się przyjemności. Nieustająca gonitwa wywołała frustrację, ciągle brakowało zmiany otoczenia, podróżowania. W międzyczasie odrzucono moją aplikację na erasmusa. Szansę na wyrwanie się z kraju zaprzepaściłam. Chciałabym wziąć życie w swoje ręce, spojrzeć z innej perspektywy, przestać przejmować się sprawami z przeszłości. Zależy mi na niezależności. Sądzę, że to odpowiedni moment na wyjazd. Później... może być za późno!
Mam nadzieję, że opatrzność dopomoże i wyląduję u przebojowej rodziny z dwójką do 10 lat
Proszę przesyłać mi te pozytywną energię, bo macie jej za dużo! -Joan -
Dars6277 > 27-07-2012, 15:07
CześćMam na imię Daria i w tym roku pojde do 1 liceum. Moją pasją jest muzyka, na co dzień zawzięcie gram na gitarze i śpiewam ( jak na razie tylko dla siebie ;P )
Słucham 30 Seconds to Mars, My chemical Romance, Green Day'a , Michaela Jacksona, Nirvany, Guns'n'Roses, Czasem również Linkin ParkUwiebiam jeżdzić na koncerty!
Nie tak dawno temu pewnien pan powiedzial bbardzo mądre słowa "follow your dreams no matter what" I właśnie po to tu jestm. O wyjżdzie do USA marzę odkąd tylko pamiętam. A teraz moje marzenia robią sie coraż bardziej wyraźnePlanuje jechać za 3 lata czyli zaraz po maturze a na forum zarejstrowaląm sie po to, zeby poznać wszystkie strony bycia Au pair, zawrzec nowe znajomosci
Provehito in Altum! -
kapsi > 27-07-2012, 15:22
[quote name="Dars6277"]Provehito in Altum![/quote]
it's only for people who understand :roll:
jestem tutaj już jakiś czas, ale nigdy nie zajrzałam do tego wątku. nie wiem dlaczego, może dlatego, że nie czułam więzi z ludźmi, którzy tutaj są, może dlatego, że było mi wszystko jedno. teraz jednak wiem, że wszyscy jesteśmy tutaj z tego samego powodu, chcemy tego samego lub podzielić się tym, o czym inni marzą.
jestem Kasia, po jutrze kończę 18 lat i mieszkam w Zielonej Górze. nie spodziewajcie się standardowego 'marzę o USA od kiedy pamiętam', bo nigdy o nim nie marzyłam. dopiero au pair sprawiło, że zaczęłam się tym krajem interesować, że bez pamięci zakochałam się w Chicago, LA czy NY. nie jest dla mnie samym marzeniem 'być tam', ale na przykład pójść na koncert do Madison Square Garden, czy przejść się Time Square i zapomnieć o wszystkim... ucieczka od tego co jest tutaj to raczej dobre określenie. moje życie nie jest dość standardowe. od przyszłego roku nie będę martwić się o mature, czy szkołę, bo idę do liceum zaocznego. w międzyczasie praca i spędzenie ostatnich chwil w Polsce szczęśliwie. być może wydaje Wam się to głupie, bądź średnio dojrzałe, ale ja uważam, że robię słusznie i właśnie tak zrobię. co więcej o mnie? kocham piercing i tatuaże, mogłabym życie spędzić na festiwalach muzycznych lub wbijając żebra w barierki przy scenach, a jeśli w przyszłości pokocham kogoś tak bardzo, aby za niego wyjść, to będzie to tylko i wyłącznie muzyk. -
Dars6277 > 27-07-2012, 15:42
[quote name="kapsi"]
[quote name="Dars6277"]Provehito in Altum![/quote]
it's only for people who understand :roll: [/quote]
Wiem, że It's only for people who understand!
Ciesze się, ze spotykalam Echelona <3 -
agatt > 27-07-2012, 16:59
hahahaha nie pierwszy i pewnie nie ostatniheloł Dars, miło Cie poznac hahahahha