• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

zbliza sie godzina zero-> Julii rosną szkrzydla...

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• zbliza sie godzina zero-> Julii rosną szkrzydla...

• zbliza sie godzina zero-> Julii rosną szkrzydla...
  • Re: zbliza sie godzina zero-> Julii rosną szkrzydla...

Yoanna > 05-06-2008, 21:09

to ja mlodzik :lol: moge spac i spac

Ninka Jones > 05-06-2008, 21:28

Paulina to juz znalazlas? :lol:

Jula, Ty Ty brzydalu!

Ninka Jones > 05-06-2008, 21:28

Paulina to juz znalazlas? :lol:

Jula, Ty Ty brzydalu!

idril > 06-06-2008, 11:50

wydaje mi sie ze mala nie ma do mnie kopletnie zaufania!

idziemy do szkoly dzis rano.

1. ciagle mnie poucza w takich logicznych rzeczach o ktorych wiem jak np. ze trzeba ta karte do metra przystawic do czytnik, lub ze ten pociag to nie do jej szkoly [mowi to takim znerwicowanym, panicznym glosem jakbym ja o tym nie wiedziala i gotowa byla ja ciagnac na sile do tego pociagu!]

2. ciagle pyta mnie o godzina. na odcinku no nie wiem kilometra [?] zapytala mnie 9 razy [liczylam!]

ja sie jej pytam dlaczego ona ciagle sie o to pyta, to ona mi odpowiada ze mysli ze nie zdarzy do szkoly jak ze mna idzie!

[wychodzimy na tyle wczesnie ze nawet w bardzo wolnym tepie bysmy zdarzyly!]

3. zadrapala sie. ale nie mocno. w zasadzie byla tylko taka biala lekka skorka na rece - zero jakis czerwonych zadrapan czy krwi! - zwykle otarcie

ja jej mowie [pokazalam nawet na swoim przkladzie ] zeby naslinila palec i wytarla to [nie byloby sladu wedy po tym] a ona mi zrobila wyklad o bakteriach. dziewczyny wyklad! mowila o tym caly czas jak jechalysmy metrem! dwie stacje!

na koniec nie wytrzymalam i powiedzialam jej zeby nie byla taka przemadrzala, bo to nie ladnie tak ciagle pouczac starszych. to sie obrazila [ :lol: ]

teraz sobie mysle ze nie powinnam tak do niej mowic ale kurcze wkurzyla mnie!

ciekawe co bedzie po poludniu.

idril > 06-06-2008, 11:50

wydaje mi sie ze mala nie ma do mnie kopletnie zaufania!

idziemy do szkoly dzis rano.

1. ciagle mnie poucza w takich logicznych rzeczach o ktorych wiem jak np. ze trzeba ta karte do metra przystawic do czytnik, lub ze ten pociag to nie do jej szkoly [mowi to takim znerwicowanym, panicznym glosem jakbym ja o tym nie wiedziala i gotowa byla ja ciagnac na sile do tego pociagu!]

2. ciagle pyta mnie o godzina. na odcinku no nie wiem kilometra [?] zapytala mnie 9 razy [liczylam!]

ja sie jej pytam dlaczego ona ciagle sie o to pyta, to ona mi odpowiada ze mysli ze nie zdarzy do szkoly jak ze mna idzie!

[wychodzimy na tyle wczesnie ze nawet w bardzo wolnym tepie bysmy zdarzyly!]

3. zadrapala sie. ale nie mocno. w zasadzie byla tylko taka biala lekka skorka na rece - zero jakis czerwonych zadrapan czy krwi! - zwykle otarcie

ja jej mowie [pokazalam nawet na swoim przkladzie ] zeby naslinila palec i wytarla to [nie byloby sladu wedy po tym] a ona mi zrobila wyklad o bakteriach. dziewczyny wyklad! mowila o tym caly czas jak jechalysmy metrem! dwie stacje!

na koniec nie wytrzymalam i powiedzialam jej zeby nie byla taka przemadrzala, bo to nie ladnie tak ciagle pouczac starszych. to sie obrazila [ :lol: ]

teraz sobie mysle ze nie powinnam tak do niej mowic ale kurcze wkurzyla mnie!

ciekawe co bedzie po poludniu.

Ninka Jones > 06-06-2008, 17:22

no ciekawe co hosta powie :lol: bo mloda pewnie nakabluje

Jula sorry ze Ci jeszcze du.pe zawracam, ale z tymi McFly'ami dalo by rade razy dwa? bo jak powiedzialam mojej kolezance ze bede miala plyte to mnie wrecz BLAGALA zebym Cie poprosila o druga

Ninka Jones > 06-06-2008, 17:22

no ciekawe co hosta powie :lol: bo mloda pewnie nakabluje

Jula sorry ze Ci jeszcze du.pe zawracam, ale z tymi McFly'ami dalo by rade razy dwa? bo jak powiedzialam mojej kolezance ze bede miala plyte to mnie wrecz BLAGALA zebym Cie poprosila o druga

idril > 06-06-2008, 22:03

Nina no nie wiem. wiesz ciezko tak nosic w torbie AZ dwie plyty na raz. kurde nie wiem na prawde... :lol:

ale mam niusa [ ]

dzisiaj bylam od pierwszej po poludniu do 19:30 z dziecmi i wyobrazcie sobie ze Mimi byla taka grzeczniutka jak nigdy!

nie buntowala sie nawet z praca domowa [wypracowanie z 15 zdan napisac] i pozniej nie dokuczala bratu!

tylko byl jeden maly epizod z jej atakiem placzu [pierwszy raz sie wydarzl] i ja bylam zszokowana!

pierwszy raz w calej mojej nianczej karierze dziecko w taki sposob plakalo.

najpierw krzy [nie pisk czy jakies inne skrzeczenie co dzieci maj czasem w zwyczaju] tylko krzyk a pozniej taki prawdziwy, zarliwy szloch jak ksiezniczki w bajkach maja. z ogromnymi lzami.

8O

dam reke sobie uciac ze nigdy czegos takiego nie widzialyscie.

ja sie sama w pierwszym momencie wystarszylam!

ale ogolnie bylo bardzo dobrze!

hostka tez mnie pochwalila powiedziala ze wlasie chyba docieram do dzieci i ze sie bardzo cieszy.

pochwalila tez Miriam

i Zak zrobil kupe.

kurtyna!

idril > 06-06-2008, 22:03

Nina no nie wiem. wiesz ciezko tak nosic w torbie AZ dwie plyty na raz. kurde nie wiem na prawde... :lol:

ale mam niusa [ ]

dzisiaj bylam od pierwszej po poludniu do 19:30 z dziecmi i wyobrazcie sobie ze Mimi byla taka grzeczniutka jak nigdy!

nie buntowala sie nawet z praca domowa [wypracowanie z 15 zdan napisac] i pozniej nie dokuczala bratu!

tylko byl jeden maly epizod z jej atakiem placzu [pierwszy raz sie wydarzl] i ja bylam zszokowana!

pierwszy raz w calej mojej nianczej karierze dziecko w taki sposob plakalo.

najpierw krzy [nie pisk czy jakies inne skrzeczenie co dzieci maj czasem w zwyczaju] tylko krzyk a pozniej taki prawdziwy, zarliwy szloch jak ksiezniczki w bajkach maja. z ogromnymi lzami.

8O

dam reke sobie uciac ze nigdy czegos takiego nie widzialyscie.

ja sie sama w pierwszym momencie wystarszylam!

ale ogolnie bylo bardzo dobrze!

hostka tez mnie pochwalila powiedziala ze wlasie chyba docieram do dzieci i ze sie bardzo cieszy.

pochwalila tez Miriam

i Zak zrobil kupe.

kurtyna!

Ninka Jones > 07-06-2008, 0:49

buahahaha koniec mnie zrzucil z krzesla :lol:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia