-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
marrrtynian > 26-06-2012, 20:19
Cześć, jestem tu bardzo nowa, bo założyłam konto dosłownie przed chwilą : ) Mam na imię Martyna, mam 18 lat, pochodzę z pomorza zachodniego. O byciu au pair myślę już 1,5 roku, zamierzam wyjechać mniej więcej w październiku 2013. Uwielbiam czytać, jeść, spędzać czas na świeżym powietrzu, odwiedzać nowe miejsca. Internet jest dla mnie niewyczerpalnym źródłem inspiracji. Marzę o podróżowaniu, co na razie jest nieco ciężkie do realizacji - jestem uczennicą, nie mam wielkich możliwości. Mam nadzieję, że uda mi się trafić na rodzinę, która będzie często wyjeżdżać, a ja razem z nią : ) -
aga_007 > 30-06-2012, 0:13
HejForum to czytam już dość dawno, ale dziś postanowiłam się tu zarejestrować, bo już jestem w 99% pewna że chcę jechać jako Aupair
Jak na aupair jestem chyba dość "wiekowa"25 lat na karku, koniec studiów, trzeba w końcu zrobić coś z życiem
Poza poznaniem innej kultury i ciekawych miejsc, bardzo bym chciała dobrze nauczyć się języka angielskiego więc myślę o Anglii lub Irlandii,
Choć bardziej skłaniam się ku IrlandiiKtóry kraj ogólnie bardziej polecacie???
Pozdrawiam! -
julkaa > 02-07-2012, 13:39
cześć! Jestem Julka, mam 18 lat. W sobotę wyjeżdzam do Anglii, w okolice Oxfordu, na 6 tygodni. Będę opiekować się trójką chłopców. Na co dzień jestem uśmiechniętą osobą lubiącą sport i gry komputerowe
Pozdrawiam serdecznie! -
margerich > 02-07-2012, 15:56
[quote name="aga_007"]HejForum to czytam już dość dawno, ale dziś postanowiłam się tu zarejestrować, bo już jestem w 99% pewna że chcę jechać jako Aupair
Jak na aupair jestem chyba dość "wiekowa"25 lat na karku, koniec studiów, trzeba w końcu zrobić coś z życiem
Poza poznaniem innej kultury i ciekawych miejsc, bardzo bym chciała dobrze nauczyć się języka angielskiego więc myślę o Anglii lub Irlandii,
Choć bardziej skłaniam się ku IrlandiiKtóry kraj ogólnie bardziej polecacie???
Pozdrawiam![/quote]
To zależy czy chcesz poczuć wir wielkiego miasta czy też zadowoli Cię miasteczko, wieś, trochę dalej od stolicy bądź trochę pod nią.
Jest mnóstwo fajnych ludzi z Dublina i okolic, więc jeśli lubisz większe miasta to na rożnych stronkach dla au pair łatwiej jest znalezć kogoś fajnego z Dublina niż np. z Londynu. Sama pamiętam jak było mi trudno znaleźć rodzinkę z Londku. Jest tylu chętnych na Londyn że na au pair world każda praktycznie rodzina z Londynu ma po 50 - 100 aplikacjiale nie tylko Londyn przecież jest w Anglii. Jest wiele innych pięknych miast. Ja bym polecała Anglię, można się w niej zakochać. W Irlandii nie byłam, ale też ma cudowny klimat z tego co słyszałam więc musisz wybrać to co jest bliżej Twoich zainteresowań ! -
kasiulek91 > 02-07-2012, 20:15
Ja polecam Irlandię - jestem tu już po raz trzeci i muszę powiedzieć, że ludzie są cudowni, a Irlandia jest bardzo ładną wyspą więc można też pozwiedzać ciekawe zakątki -
andzia22aa > 09-07-2012, 20:36
Cześć! Mam na imię Aneta, w przyszłym tygodniu skończe 23 lata, a o byciu au-pair myślę od roku, ale dopiero teraz się zdecydowałam - bo koniec studiów, a trzeba zacząć coś robić ze swoim życiem. Jestem w trakcie załatwiania formalności i chciałabym wyjechać w październiku do USA. Ale boję się że się nie uda
Pozdrawiam wszystkich -
Baskah > 10-07-2012, 10:04
Cześć Aneta!
Jakie biuro? Ja mam na koniec września zaznaczony wylot... też bardzo się boję że jednak mi sie nie uda... -
andzia22aa > 10-07-2012, 17:55
Au-pair in America, największym problemem jest strach że nie znajdzie się żadna rodzina która cię zechce -
agatt > 20-07-2012, 12:49
HejJestem Agata, mam 18 lat i zaczynam poważnie zastanawiać się nad wyjazdem jako au pair. Od zawsze moim marzeniem było zobaczenie NY, a tutaj jest taka możliwość. Na codzień chodzę do liceum, w tym roku zaczynam III klase i matura. Po jej zdaniu chce zostac au pair. Lubię grać w siatkę, jeździć na nartach i spotykać się ze znajomymi. W moim codziennym życiu nie brakuje muzyki (30 Seconds To Mars, Michael Jackson, Linkin Park, Coldplay, My Chemical Romance, Beyonce, Demi Lovato).
Fajnie by było poznać kogoś tutaj z kim można by wspólnie organizować wyjazd w 2013 roku. Podaje swoje gg 8802806. Buzka -
agatt > 20-07-2012, 12:51
[quote name="marrrtynian"] Marzę o podróżowaniu, co na razie jest nieco ciężkie do realizacji - jestem uczennicą, nie mam wielkich możliwości. Mam nadzieję, że uda mi się trafić na rodzinę, która będzie często wyjeżdżać, a ja razem z nią : )[/quote]
Mam tak samo