• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

agatt > 01-08-2012, 14:11

no tez mi sie tak wydaje, wiele zalezy od rodziny i ich podejscia

paulaw > 01-08-2012, 19:02

Ciekawa jestem ile w USA kosztuje wywołanie filmu, bo dzisiaj za dwie rolki kliszy dałam 32 zł. I znów jestem biedna, a miałam oszczędzać. Chyba muszę podjąć jakąś pracę.

agatt > 01-08-2012, 22:16

ja wydaje jutro ostatnie pieniadze na zakupy i potem zaczynam wielkąąąą zbieranine. nie wiem nadal, co moi rodzice na wyjazd, ale ja tam jade :d

paulaw > 02-08-2012, 23:47

Ma ktoś z was jakiegoś analoga do odsprzedania? Skupuję, ale rzecz jasna tylko działające c: Popytać babcie, wujostwo itd, chętnie odkupię.

A poza tym, żeby nie było, że nie do tematu -- co u was? Widzę, że temat się nie kręci, czyli wszyscy na wakacjach!

blonde > 03-08-2012, 0:09

Ja właśnie wróciłam ze swoich mini wakacji no i wracam do gorących i gorączkowych przygotowań do wyjazdu! Właśnie jestem w trakcie załatwiania wizy - 8 sierpnia mam rozmowę! Wish me luck!

merti > 03-08-2012, 3:05

A ja chłonę czas z moją Canadian Friend Już się umówiłyśmy, że za rok jak już będę koło NYC to przylecę do niej do Milton P

Blondeee... zazdroszczę Ci tak bardzo No ale jeszcze rok i będzie moja kolej ...

agatt > 03-08-2012, 12:52

to, zeby dostac wize trzeba jakas rozmowe miec? ;o chyba jeszcze nie wszystko wiedzialam ;x

merti > 03-08-2012, 13:21

No jasne Zawsze ! Przecież nawet do turystycznej musisz mieć Ale podobno nie ma co się stresować bo prawie wszystkie au-pairki dostają wizy. Jak masz kogoś z bliskiej rodziny nielegalnie w USA to wtedy może być problem a tak to tylko formalność..

Mama dziś na mnie nakrzyczała, że jak to nie idę na studia. Chyba myślała, że już mi au-pairowanie z głowy wypadło P

blonde > 03-08-2012, 13:44

Jest rozmowa To raczej tylko formalność, ale stresik i tak trochę jest

kajka1 > 03-08-2012, 14:06

[quote name="agatt"]to, zeby dostac wize trzeba jakas rozmowe miec? ;o chyba jeszcze nie wszystko wiedzialam ;x[/quote]

hahaha to że mało wiesz o programie to nic, ale każdy wie że wizę amerykańską ciężko dostać i że jedzie się na rozmowę do ambasady bądź konsulatu, żeby takową dostać. W ogóle wy prawie wszystkie w tym wątku jeszcze mało wiecie o wyjeździe do Stanów jako Au Pair, myślicie że wszystko jest tak kolorowe jak przedstawiają broszurki agencji. Z takim nastawieniem, że w Ameryce spełni wam się american dream, daleko nie zajdziecie tylko się zawiedziecie przy pierwszym lepszym problemie, który stanie wam na drodze, bo sobie z nim nie poradzicie. Stany Zjednoczone to już nie ta sama Ameryka co kiedyś i nie żyje już tak jak kiedyś, ale żyjcie sobie dalej razem z waszym wyidealizowanym obrazem Ameryki, tylko żebyście później nie żałowały, że nie podeszłyście do tego z dystansem, bo życie tam nie jeden raz może was kopnąć w tyłek... za przeproszeniem. Mimo wszystko życzę, żeby się wam ten wyjazd udał. I w żaden sposób nie chciałam wam ubliżyć...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia