-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
nanahah > 08-04-2012, 16:49
hej
a może wiecie coś o jakiejś rodzinie, która szuka au-pair w Niemczech?
szukam i szukam i juz wątpie, że kogoś znajdę
niestety większość szuka au-pair na roka ja mam czas jedynie po maturze (25 maja) do mniejwiecej 20 września
Wesołych Świąt!
PS może opowiecie jak Wam jest , będąc za granicą u "obcej" rodziny na święta? -
eve.marie > 09-04-2012, 18:20
Witam, jestem Ewa i całkiem niedawno wpadłam na pomysł zostania au pair (co nawet moja rodzina przyjęła z aprobatą). Jestem tegoroczną maturzystką i zamiast uczyć się, postanowiłam zacząć szukać rodziny, do której mogłabym wyjechać. Na pierwszy raz celuję w jakiś anglojęzyczny kraj, najlepiej Wielką Brytanię.
Interesuję się muzyką - gram na gitarze i śpiewam, lubię czytać, a swoją przyszłość wiążę z podróżami i fotografią.
Jeżeli byłaby jakaś miła duszyczka, która jest obeznana w świecie operek i mogłaby podzielić się wskazówkami, proszona jest o kontakt na priv.
Pozdrawiam :mrgreen: -
mirabella > 09-04-2012, 21:56
Hej!
Mam na imię Ola, lat 19, tegoroczna maturzystka.
Dość długo już siedzę w temacie AuPair, biernie śledziłam również tutejsze wpisy, a teraz, gdy zaczyna się robić poważnie - postanowiłam się udzielić w tej AuPairskiej społeczności.
Planuję wyjazd pod koniec lata, na pół roku lub może dłużej.
Swoje poszukiwania (przez znany portal internetowy) zaczęłam już ponad pół roku temu, interesując się przedewszystkim rodzinkami francuskojęzycznymi.
Znalazłam już nawet rodzinę, do której jadę w odwiedziny na weekend za dwa tygodnie.
Więcej nie mówię, żeby nie zapeszyć, stres jest ogromny, ale jadę z dobrym przeczuciem.
Pozdrowienia i powodzenia wszystkim AuPair! -
prettyvisitors > 15-04-2012, 16:40
Cześć!
Mam na imię Klaudia i jestem tegoroczną maturzystką. Marzy mi się, że przyjmą mnie na iberystykę, dlatego myślę, żeby w te 4 miesięczne wakacje wyjechać do Hiszpanii jako au pair.
Pozdrawiam. -
opolukord > 17-04-2012, 21:17
Hej, jestem Olga i czuję się najmłodsza z tego towarzystwa : P mam 18 lat, rok do matury i planuje wyjazd do UK jako operka na 2 miesiące tych wakacji.
Dzisiaj złożyłam papiery, więc czekam z niecierpliwością i mam nadzieję, że będę mogła za jakiś czas dzielić się również swoimi przeżyciami, a nie tylko z zazdrością czytać Wasze cudowne historie -
paula1369 > 21-04-2012, 19:12
Hej, jestem Paula, mam 19 lat. Od pół roku jestem au pair we Francji, niedaleko Paryża. Nie wiem czemu wcześniej nie wpadłam na to, żeby poszukać takiego forum, bo jest tu naprawdę wiele ciekawych rzeczy, no ale lepiej późno niż wcale!
Opiekuję się trójką małych potworków: 2 dziewczynki (3 i 5 lat) i chłopiec (7 lat)Moja rodzinka jest naprawdę fantastyczna, choć muszę przyznać, że czasami moje dzieci bywają nieznośne... -
marika1 > 05-05-2012, 17:01
Jestem Marika i jestem w trakcie matur (juhuuu), po których zaraz jadę do Francji w okolice Bordeaux na cztery miesiące, czyli całe przedstudenckie wakacje -
Koralina > 12-05-2012, 10:40
to ja też się dołączę, a co...
Karolina, 19lat, w trakcie matur, a tuż po nich wylatuję do Birmingham opiekować się trójką (mam nadzieję) aniołków. rodzinkę znalazłam na aupair-world w przeciągu tygodnia i czuję, że to spełnienie marzeń... jeśli ktoś będzie w okolicach, dajcie znać! -
aniasz93 > 13-06-2012, 3:09
nawet nie wiem czy już tu pisałam, no ale co tam. Ania, 19 lat, tegoroczna maturzystka. Czekam na otwarcie roomu w InterExchange i AuPairCare ( Gawo ). Planuję wylot na przełom września i października tego roku. Swoją drogą zapraszam wszystkich bardzo serdecznie na mojego bloga www.americandreamcometrue.blogspot.com , niedługo również rozpoczynam prowadzenia Vloga, pierwszy odcinek już nakręcony, czeka na zauploadowanie go na youtube.pozdrawiam was dziewczyny! :* -
margerich > 16-06-2012, 20:50
cześć, nazywam się Anka i w tym roku wyjeżdżam do Londynu. chętnie nawiążę kontakt z kimś kto spędził rok w Anglii :] jakie mieliście wrażenia, co Was zaskoczyło co dało do myśleniawybiera się ktoś do Londynu od września?