-
-
Re: PROWORK
Kajtka > 20-10-2009, 14:58
Właśnie, też nie wiem jak to bedzie z składaniem, na bank bedzie trzeba komus udzielic pełnomocnictwa... ech... ale mam nadzieje, że ktoś sie zgodzi
bardziej mnie smuci to, że gdzieniegdzie sa egzaminy - w lipcu :/ wiec to będzie trudny krok ale cos sie w koncu wymysliwiec dobrze byłoby wyjechac w lipcu zaraz szybciutko... choc marzy mi sie pozniej zwiedzanie usa [ np z couchsurfingiem ] ... ech, żeby to było takie proste wszytsko :roll: -
Ewelina88 > 20-10-2009, 15:10
No właśnie ja też chciałabym zostać jeszcze na 13 miesiąc, zeby pozwiedzać. Jak coś to pobuszujemy po stanach razem he he :mrgreen: I właśnie dlatego chcę wyjechać jak najwcześniej w wakacje. Dlatego teraz muszę się ostro wziąć za te moje studia. Nie to co na 1 i 2 roku he he. Do grudnia były same balangi :mrgreen: Ale w sumie dobrze, ze się wyszalałam, to teraz przynajmniej mnie już tak nie ciągnie i mam spokój he he
A tak a'propo Proworku to chyba zdecyduję się na tę firmę. W sumie jeszcze zobaczę jak to będzie po spotkaniu z CC i porozmawiam dokładnie z rodzicami i zobaczę. Bo po co przepłacać, jak obie firmy są równie dobre. -
Kajtka > 20-10-2009, 15:41
[quote name="Ewelina88"]No właśnie ja też chciałabym zostać jeszcze na 13 miesiąc, zeby pozwiedzać. Jak coś to pobuszujemy po stanach razem he he :mrgreen: I właśnie dlatego chcę wyjechać jak najwcześniej w wakacje. Dlatego teraz muszę się ostro wziąć za te moje studia. Nie to co na 1 i 2 roku he he. Do grudnia były same balangi :mrgreen: Ale w sumie dobrze, ze się wyszalałam, to teraz przynajmniej mnie już tak nie ciągnie i mam spokój he he[/quote]
ano to jest fajna opcja
ja powoli mysle o zajerejestrowaniu sie w couchsurfingu
a fajnie bedzie z kims podrozowac ^^
wiec postarajmy sie o niedaleko oddalone rodziny i podobny termin se se se ;D -
nina15 > 20-10-2009, 16:04
no couchsurfing fajna sprawa zaluje ze nie wiedzialam o nim rok wczesniej jak wydalam kupe kasy na swoja podroz, a raczej za hotel ;/ poza tym w warszawie sa fajne spotkania couchsurferow no i mozna pocwiczyc swoj jezyk :wink: -
89dzoana89 > 20-10-2009, 16:12
Ajjj Kajtka i Ewelina jak tak czytam wasze posty to pamietam ze tez tak z dziewczynami pisalysmy: "rodzinki niedaleko siebie zeby mozna bylo sie spotykac i imprezowac... " W UK to bardziej prawdopodobne niz w USAtam patrzcie zeby rodzina byla w porzadku a nie swietna lokalizacja...to tez wazne ale to z rodzinka mieszkasz rok, dzien po dniu...godzina po godzinie;P -
Ewelina88 > 20-10-2009, 18:54
A w sumie co to jest ten couchsurfingu? Bo o tym nie słyszałam chyba, albo słyszałam, a nie kojarzę :mrgreen:
89dzoano89 masz rację. Niby fajnie jest być blisko osoby, którą się kojarzy, ma się te same problemy, ale w sumie najważniejsza jest host rodzina. Jakbym wyjeżdżała po maturze (tak jak kiedyś planowałam - byłam jeszcze młoda i głupia) to patrzyłabym tylko i wyłącznie na lokalizacje CA lub FL - niby to moje marzenie, ale Stany są na tyle dużym krajem, ze są też pewnie inne fajne miejsca (tylko żeby wiedzieć jakie) Wiem tylko, ze do Ohio NIE, ale nie wiem dlaczego? he he W sumie z rodziną spędza się cały rok, ale z drugiej strony jak trafi się do jakiegoś strasznie nudnego, zacofanego miejsca to też niedobrzeChyba w tej kwestii nie ma idealnego rozwiązania...
Choć nie ukrywam, ze fajnie by było gdybyśmy mieszkały z Kajtką blisko siebie :mrgreen: -
Kajtka > 20-10-2009, 20:11
Ewelina dobrze napisała...
fajnie będzie jak się uda... ale jak sie nie uda, to chociaz może razem popodrozujemy
czytajac to forum, też sie przekonałam ze lokalizacja to niekoniecznie na pierwszym miejcu...
jak poczatkowo myslalam ze tylkko California, to juz teraz na tym etapie wiem ze to nie do konca wykonalne i do mojej wish listy dołożyłam jeszcze pare innych stanów wg mnie ciekawych... a i tak wszytsko sie zweryfikuje co do wyboru rodziny
ale pomarzyc dobra rzecz :mrgreen:
Ewelka tu masz strone couchsurfingu - http://www.couchsurfing.org/?user_language=pl
sama dopiero zagłebiam wiedze na ten temat ale tak po krotce to stowarzyszenie podrozujacych ludzi, dzielacych sie swoja kanapa innym podroznym)
zameirzam sie tam zalogowac no ale jeszcze nie doszlam do tego kroku -
Ewelina88 > 20-10-2009, 20:18
Aaaa! Coś słyszałam na ten temat, ale nie wiedziałam, ze to tak się nazywaZnajoma mojej przyjaciółki korzysta z tej stronki i z tego co słyszałam, to już nocowała u ogromnej ilości osób. Dobra rzecz, choć nie wiem, czy bym się nie bała... Ale w sumie raz się żyje he he. Też pomyślę nad zalogowaniem. Widzisz Karola jak dobrze, ze tu jesteś
PS: Chyba się uzależniłam od tego forum :mrgreen: -
Kajtka > 20-10-2009, 20:32
Normalnie uzupełniamy się nawzajem hihi
ano nie mozna zakladac od razu najgorszego :>
i lepiej zalowac ze cos sie zrobilo niz nie zrobilo - takie moje motto xD -
Ewelina88 > 20-10-2009, 20:36
Jeśli chodzi o USA to mam takie samo motto ha ha :mrgreen: