-
-
Re: Au Pair 2013!
agatt > 25-07-2012, 20:18
ok paula no to juz Cie rezerwuje do pakowania przed moim wyjazdem, wiec badz w gotowoscimilego pobytu, za duzo nie pij i wroc cala -
kapsi > 27-07-2012, 11:52
@paulaw, to przesłać Ci mój adres prywatną wiadomością? (:
wróciłam moje kochane, spisałyście się na medal, miałam co czytaćwidzę, że co poniektórym zaczyna udzielać się Chicago, moje kochane Chicago, w którym coraz bardziej się zakochuję! co do filmów: na pewno obejrzę!
przez 4 dni obijania się, gdzie moim jedynym przemieszczeniem było przeniesienie koca tam, gdzie 'uciekał cień', miałam trochę czasu na pomyślenie o czym by tu napisać, ale... nie wymyśliłam za wiele, z racji tego iż byłam pochłonięta testami na prawo jazdy kategorii B :mrgreen: no ale wpadło mi do głowy jedno pytanie, otóż... ostatnio dostałam mandat, taki swój pierwszy prawdziwy w życiu mandat, w dodatku w nie swoim mieście i generalnie wkurw na maksa blablabla, zapłacony oczywiście z wielkim bólem serca (poszły dwie stówy...); no ale co w przypadku, jeśli bym nie zapłaciła tego mandatu? czy to podlega do tego, że nie wystawią mi zaświadczenia o niekaralności? czy mandat to raczej błaha sprawa i chodzi bardziej o siedzenie w więzieniu i 'takie tam'?
btw. wybiera się ktoś może na woodstock? ^^ -
merti > 27-07-2012, 12:12
kapsi, woodstock -moi znajomija też bym pojechała ale mam pracę, a wiadomo-kasa na au-pair ważniejsza
mandat-hmm.. po jakimś czasie chyba trafilabys do rejestru dłużników... tak mi się wydaje. A to nie jest chyba przestepstwo. Ewentualnie sprawa w sądzie
Za co mandat :> kryminalistko ?
Ja z kolei ostatnie kilka dni pracuję jak szalona, bo w niedzielę jadę na zakupy do warszawyyy. A, że to będą pewnie moje ostatnie wielkie zakupy w Polsce to planuję zaszaleć. Ostatnie, bo od stycznia będę już na poważnie zbierać kasę, żeby też mieć coś ze sobą tam w stanach. Denerwuje mnie to,że zawsze muszę być samodzielna... -
kapsi > 27-07-2012, 12:23
ja do Kostrzyna mam niedaleko, więc postanowiłam, że w tym roku już wypada pojechać :mrgreen:
mandat za co? brak biletu... przyrzekam na wszystko, że nawet jeśli z bólu będą miały odpaść mi nogi i że dojdę do celu za rok, to nie wsiądę do autobusu bez biletu!
ja pieniądze zaczynam zbierać od września i mam zamiar mieć ich dużo, ale nie denerwuje mnie to, że muszę być samodzielna. wiadomo - fajnie by było jakbym dostała z tysiąc dolców od rodziców i poleciała, ale... jeśli zarobię je własnoręcznie będę mieć większą satysfakcję ze spełniania 'drobnych marzeń' w USA :mrgreen:
okej, zabieram się za film 'LOL', z tego co widzę, to komentarze na zalukaj . tv dają zazwyczaj osoby z Bieberem na avatarze i powiem szczerze, że trochę mnie to odrzuca, ale oglądnę - co by nie było! mam nadzieję, że miło się zaskoczę (: -
kallan0 > 27-07-2012, 13:02
Nie wiem jak jest z mandatami za brak biletu. Te za zlamanie przepisów podczas prowadzenia auta nie maja wplywu na wydanie zaswiadczenia o niekaralności. Chyba, ze prowadzilo sie np. po alkoholu i sprawa trafia do sadu. Wtedy moze byc gorzej. Podejrzewam, ze wszystkie madnaty sa traktowane jako wykroczenia wiec nie figuruje sie w rejestrze karnym/skazanych a tak naprawde to sprawdzaja przy wydawaniu zaswiadczenia. -
agatt > 27-07-2012, 14:08
merti no jak tak samo mam, zawsze jestem samodzielna i sama staram sie kombinowac sobie kase os kogos. niedlugo tez sie wybieram na jakies zakupy, bo przed szkola pasowaloby cos kupic, zwlaszcza ze moja szafa wyglada nie najlepiej ;/ co do mandatow, to ja jeszcze nie mialam, wiec nie wiem jak to idzie xD -
mamecia > 27-07-2012, 14:27
[quote name="kapsi"] no ale wpadło mi do głowy jedno pytanie, otóż... ostatnio dostałam mandat, taki swój pierwszy prawdziwy w życiu mandat, w dodatku w nie swoim mieście i generalnie wkurw na maksa blablabla, zapłacony oczywiście z wielkim bólem serca (poszły dwie stówy...); no ale co w przypadku, jeśli bym nie zapłaciła tego mandatu? czy to podlega do tego, że nie wystawią mi zaświadczenia o niekaralności? czy mandat to raczej błaha sprawa i chodzi bardziej o siedzenie w więzieniu i 'takie tam'?
[/quote]
Az mnie rozsmieszyłaś tym pytaniem. Zaświadczenie o niekaralności "zaświadcza" że nigdy nie byłaś nigdy skazana prawomocnym wyrokiem sądu, nikt Cię nie będzie rozliczał za mandaty za brak biletu czy przekroczenie predkosci. Wtedy chyba każdy człowiek na świecie byłby kiedyś karany hahahahJeśli chodzi o mandaty za brak biletu to radze je płacić szybko bo nawet jesli nie jestes nigdzie zatrudniona to może na Ciebie siąść komornik, no w tym wypadku na Twoich rodziców. A jeśli chodzi o mandaty za np spożywanie alkoholu w miejscu publicznym to w sumie to można odkładać Ja swojego nie płaciłam przez ponad 3 lata i ściągneli mi dopiero ze zwrotu podatku, kiedy zaczęłam pracować i musiałam się rozliczyć Przynajmniej tak jest u mnie, ale każdy urząd działa jak sobie chce, więc najlepiej popytać kgooś kto już miał styczność z mandatami w Twoim miejscu zamieszkania -
kapsi > 27-07-2012, 14:38
ciesze się, że Cię rozśmieszyłam, bo przecież śmiech to zdrowie. z zasady przyjmuję, że kto pyta nie błądzi oraz że nie ma głupich pytań i od tak je zadałam, gdyż nie byłam pewna. tak czy inaczej dzięki za odpowiedź.
jestem po 'lol' i muszę powiedzieć, że taki zwykły film, niczym mnie nie zaskoczył, ale wiadomo - fajnie jest sobie czasem taki oglądnąć. co do Chicago... zakochałam się w tych kolejkach, którymi jeździli Lola i Kyle *___* -
merti > 27-07-2012, 16:35
taak, kolejki <3
BOŻE jakie drogie mandaty. U mnie w mieście za jazdę bez biletu masz 60 zł mandatu! -
Dars6277 > 27-07-2012, 16:44
mojej kolezance kiedyś dowalili 200 zł za nie odbicie karty miejskiej -.-'
przeraszam za wtrącenie ;P