-
-
Re: absolwentki rocznik 2005 ;)
Gość > 31-03-2005, 11:45
wiesz... malo lasek tak naprawde wierzylo przez co ja przechodzilam jak mialam okres w Polsce. Ja Trammal nawet bralam i ziolo palilam zeby moc funcjonowac normalnie. Znaczy sie kazdy wie, jak Trammal dziala - bierzemy, idziemy spac, budzimy sie po paru godzinach (a jak bierzemy za duzo to sie nigdy nie budzimy).
A tutaj to naprawde biegam, skacze, wspinam sie po skalkach i nicKolejny powod dla ktorego nie chce wracac do Polski.
PS. Poprawilo mi sie po tabletkach antykoncepcyjnych branych 3miesiace. -
Pati > 31-03-2005, 12:54
Ja mialam osemke dola usuwana jakis rok temu. To byla tak...jak to sie nazywalo - czesciowo zatrzymany, czyli taki co troszke tylko wyrosl. Na szczescie obeszlo sie bez ciecia dziasla.....ale bolalo troche nie powiem....50 min mi wyrywal, po kawalku. Potem sie goilo jakis 1,5 tyg, prawie nic nie jadlam bo nie mialam jak buzi otworzyc. Ale dostalam polecenie jesc duzo lodow i to pomagalo, mniej boloalo faktycznie. Potem jezdzilam na plukanie jakims plynem tej dziurki. Ketonal jadlam przeciwbolowo, ale nawet nie bylo tak tragicznie, nie spuchlam bardzo, myslalam ze bedzie gorzej. Ale jak kuzynka miala usuwana to na antybiotykach byla i cuda, z tym ze ona miala cieta szczeke....grrr -
Emm > 31-03-2005, 17:23
bylam rano w szpitalu, mialam robiony pantomogram, a potem ze zdjeciem poszlam do chirurga.Co sie okazuje?Nie musze usowac 2 osemek!Musze usunac 4!!!!!Z czego dwie dolne sa wyrzniete do polowy, gorne jeszcze sie wcale nie wyrznely.Nacinane beda wszystkie 4.Pewnie szwy pojda na to.Chryste panie!Za jakie grzechy!!!Ona nawet pytala, jakie chce znieczulenie- narkoze czy miejscowe.A ja, stara wyga, naslucham sie i naczytalam o pacjentach, ktorzy nie obudzili sie z narkozy i wybralam miejscowe.Trudno, najwyzej zdechne z bolu.Chirurg mowi fachowo, ze zeby beda "wyluskane".Kurna, wyluskane????!!!!Za tydzien w piatek zabieg-najpierw pod noz idzie prawa strona, potem 2 tygodnie na gojenie sie (2 tygodnie!!!!!), a potem druga strona.I nastepne 2 tygodnie.Miesiac bez zarcia normalnego.
A ja sie tu nad dietka mala jakas zastanawialam!
I mam!Glodowke!Ja podczas tygodniowej anginy chudne 5 kilo, to tu obstawiam 10.A potem efekt jojo 20!Haha.
Pocieszcie mnie(((((((( -
Gość > 31-03-2005, 17:28
oj, serdecznie wspolczuje... <przytulam> nie wiem, co innego moge zrobic... -
agulka > 31-03-2005, 18:16
ojoj...wspolczuje...ale na pocieszenie dodam, ze juz po wszystkim ...to bedzie slicznieno i jaka Ty bedziesz dzielna kobieta, jak to przetrzymasz..a ja wierze, ze sie uda...
a jesli chodzi o jedzenie...to moze jakies zupki...i takie tam...
wytrzymaszkobiety to silne bestie sa :wink: -
Pati > 31-03-2005, 18:44
ajjjj Emm wspolczuje......mowie Ci jedz lody!!!! naprawde pomaga, sam lekarz mi kazal zaraz po zabiegu isc na lody :lol: nie jedz nic goracego. Ja jakies papki jadlam i pilam duzo.
A ze wyluskane....skoro sa czesciowo nie wyrosniete czy w ogole nie wyrosniete no to wlasnie beda dlubac, nie zdziw sie odglosami i tym co bedzie latalo w powietrzu.....ja poszlam sobie z mama dla pewnosci jakbym miala potem slabnac albo co. Moj pan doktor taki kochany jest, u siebie w prywatnym gabinecie nie ma sprzetu specjalnego, ale ja sie uparlam ze chce miec w piatek popoludniu, zeby w weekend se w domu odsiedziec. Wiec zakupil jakies wiertla i cos tam, bo takimi przypadkami to sie zajmuje w przychodni chirurgicznej, a u siebie ma tylko stomatologie. Powiedzial ze jakby mi sie cos dzialo to mam dzwonic i o kazdej porze i on przyjedzie -
nikka > 31-03-2005, 18:49
ooojoj wszystkie 4 beda Ci usowac 8O
Mi usowali te szostki juz kilka dobrych lat temu, ale bylo to takie straszne, ze do dzis tego bolu zapomniec nie moge :wink:
Ja bym chyba narkoze wybrala.......wolalabym sie juz nie obudzic niz ten bol raz jeszcze przezyc :wink: -
Emm > 31-03-2005, 19:04
o boze, zajebiste jestecieAz przeczytalam wypowiedzi siostrze i pekamy ze smiechu teraz.Ale wy fajne jestescie!
A powaznie-ja pierdole, dzwonie jutro do Moniki(chirurga) i mowie, ze biore narkoze i czy mam zrobic jakies badania przed tym.
Autentycznie, ja bym umarla na tym fotelu, gdyby mnie zabolalo.Moja siostra miala 5 zastrzykow a i tak cos tam czula!A to bylo zwykle wyrywanie.Kolezanka powiedziala mi, ze jesli dlutowanie beda mi robic ( a beda!!!!!!!) to mam sie modlic do Boga o szybka smierc.
Przez miesiac na papkach?Nieeeeee, ja nie przezyje tego. -
Emm > 31-03-2005, 19:09
wlasnie zadzwonilam do taty i podalam mu liste rzeczy, jakie ma kupic w supermarkecie.Do przyszlego piatku bede wpieprzac wszystko bez umiaru-barszcz czerwony z uszkami, zeberka wedzone, zurek na boczusiu, fasolka po bretonsku, kotleciki schabowe , boeuf strogonow, lasagne-wszystko to jem przez ten tydzien.Przegryzam to eklerkami i tiramisu -
Mlody > 31-03-2005, 19:12
Moze popros o taka gleboka narkoze, aby sie za miesiac obudzic, jak juz wszystko bedzie OK- a co Ty im zrobilas, ze chca Cie tak meczyc??