• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

walizki...

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• walizki...

• walizki...
  • Re: walizki...

bama > 06-01-2013, 23:13

Czy są jakieś ograniczenia co do rozmiarów walizki w lotach do USA? Z wagą to wiadomo 23 kg, ale wymiary?

californiadreaming > 07-01-2013, 8:56

[quote name="bama"]Czy są jakieś ograniczenia co do rozmiarów walizki w lotach do USA? Z wagą to wiadomo 23 kg, ale wymiary?[/quote]

Są. Sprawdź na stronie linii lotniczych, którymi lecisz.

Agnes666 > 27-06-2013, 23:40

Czy któraś z Was miała taką sytuację,że plastikowa walizka (nie materiałowa) pękła w czasie podróży ? Za 2 tygodnie wylatuje a jestem na etapie zakupu walizki aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!! Słyszałam wiele, że te walizki są kiepskie jeśli chodzi o transport samolotem, dlatego pytam przed zakupem help!

niepodrodze > 28-06-2013, 9:18

Tak mi pękła plastikowa. A kupiłam ja po tym, jak rozdarla mi się materialowa, więc prędzej czy pózniej chyba każda się psuje

merti > 28-06-2013, 23:14

Agnes, bierz najlżejszą jaka jest wg mnie, czyli jednak materiałowa Ja tak zrobiłam, i mimo, ze plastki piękne to nie żałuję

cien_wiatru > 29-06-2013, 2:16

Ja przed wyjazdem kupowałam walizkę w realu za 200 zł plastikową, przeżyła ze mną już z 20 lotów, z czym ostatnio 4 przesiadki, gdzie panowie mieli po 40 minut na przepakowanie mojego bagażu, więc wiadomo, że delikatni przy tym nie są i oprócz kilku obtarć nic się z nią nie dzieje już nie wspomne ile razy na niej siedze jak czekam na odprawe czy coś, więc jak dla mnie plastik lepszy

irmina > 25-07-2013, 9:01

A ja mam troszkę inne pytanie. Wszyscy tylko walizki i walizki i rozmiary walizek, a co gdybym chciała lecieć z taką zwykłą torbą sportową? Wstępnie się do niej mieszczę, a rozmiarów co do takich toreb znaleźć nie potrafię, czy w ogóle są? Lecę z Berlina British Airlines

madz > 26-07-2013, 18:28

To sa takie same rozmiary jak walizek, to sa po prostu rozmiary bagazu a nie konkretnie walizki.

irmina > 26-07-2013, 19:07

no właśnie zerknęłam na stronie British Airlines, że najważniejsza jest waga, a wielkość może być nawet zlewozmywaka
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia