• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Samotny rodzic/ Single parent family

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Samotny rodzic/ Single parent family

• Samotny rodzic/ Single parent family
  • Re: Samotny rodzic/ Single parent family

marvellous > 26-04-2012, 22:53

[quote name="aniaaa21"]Hej ja własnie dostalam list od single dad( jestem zarejestrowana na stronie aupair world) i tak z rozmowy wszytsko fajnie wyglada ale wlasnie przeraziłam sie tym co pisałyście, moze jednak dac sobie spokój i szukac dalej? co myślicie? dodam ze jest to facet po 40 i ma syna ktory ma 5 lat.[/quote]

ja nie chce generalizowac ani straszyc.. Ale jestem osoba bardzo przezorna wiec moze Ci poradze, ze sam wyjazd przez internet bez agencji jest lekko ryzykowny, szczegolnie jesli chodzi o single dad. Ja wiem ze nie mozna od razy skreslac i ze nie kazdy jest gwalcicielem itd ale sa tu na forum dziewczyny ktore mialy zle sytaucje z takimi wlasnie

ja bym sie bala

supermama > 01-05-2012, 2:18

trochę mnie i martwi i pociesza co piszecie, bo jestem single mum i właśnie rozważam ugoszczenie au pairki. Inaczej nie dam rady bezstresowo wrócić do pracy.

Cenne uwagi tu rzucacie , o obowiązkach itd. Myślę że au pair w single parent family ma więcej swobody z jednej strony, bo ma tylko jednego "szefa"

Ze samotne matki mogą być trochę bardziej nerwowe - fakt , niestety. Ale może dzięki pewności że ma na kim polegać i może spokojnie iść do pracy uspokoi się trochę Ja na pewno wiodę skromniejsze życie niż pełna rodzina, więc pomimo tego że mogę zapłacić au pairce tyle ile trzeba, to nie mogę zapewnić jakiś atrakcji, na wakacje nie jeżdżę za granicę póki co, nawet samochodu nie mam. Dlatego potrzebuję wrócić do pracy a do tego potrzebuje au pairke... koło się zamyka.

Więc nie dość że Polką jestem to i single mum... Mam jakieś szanse? Poradźcie.

angelaa > 01-05-2012, 2:53

[quote name="supermama"]trochę mnie i martwi i pociesza co piszecie, bo jestem single mum i właśnie rozważam ugoszczenie au pairki. Inaczej nie dam rady bezstresowo wrócić do pracy.

Cenne uwagi tu rzucacie , o obowiązkach itd. Myślę że au pair w single parent family ma więcej swobody z jednej strony, bo ma tylko jednego "szefa"

Ze samotne matki mogą być trochę bardziej nerwowe - fakt , niestety. Ale może dzięki pewności że ma na kim polegać i może spokojnie iść do pracy uspokoi się trochę Ja na pewno wiodę skromniejsze życie niż pełna rodzina, więc pomimo tego że mogę zapłacić au pairce tyle ile trzeba, to nie mogę zapewnić jakiś atrakcji, na wakacje nie jeżdżę za granicę póki co, nawet samochodu nie mam. Dlatego potrzebuję wrócić do pracy a do tego potrzebuje au pairke... koło się zamyka.

Więc nie dość że Polką jestem to i single mum... Mam jakieś szanse? Poradźcie.[/quote]

fajnie, że mamy tu kogoś, kto był au pairką i chce zatrudnić au pairkę. witamy!

Ma Pani szanse, ale będzie musiała się Pani bardziej natrudzić. z resztą jestem pewna że po tych postach ktoś się do Pani odezwie

trudniej dlatego, że wyjeżdżając chcemy mieszkać w rodzinie, która już wychowała się w danym kraju i są native z tradycjami, chcemy poznać nową kulturę, a nie jechać do polskiej rodziny, gdzie będziemy mówić po polsku i nasz postęp językowy będzie mniejszy.

Ale trzymam kciuki i pozdrawiam!

supermama > 01-05-2012, 23:26

Tak, już mam parę odpowiedzi, bardzo interesujących.

Minusy single parent family wg mnie to:

- mniejsza zamożność

-skomplikowane relacje pomiędzy mamą a tatą dzieci ( o ile jest

Nie sądzę , żeby single mum zrzucała na au pair więcej obowiązków. To zależy wyłącznie od charakteru. Ja jako single mum zapierniczam prawie sama ambitnie przy dwójce od początku, więc mam w sobie więcej z "matki Polki" niż rozleniwionej Amerykańskiej Pani domu.

Sama byłam au pairką w domu gdzie mama nie pracowała, i wiem że to był jej "kaprys" bo sąsiadki miały au pairki....

marvellous > 03-05-2012, 17:14

[quote name="supermama"]

Sama byłam au pairką w domu gdzie mama nie pracowała, i wiem że to był jej "kaprys" bo sąsiadki miały au pairki....[/quote]

moja host mama tez nie bedzie pracowac ( nie liczac 2 wyjsc do kosciola - bo jest kaplanka) i mam nadzieje ze bedzie ok

supermama
    tzreba zauwazyc ze sa dziewczyny ktore wola jechac do signle mum , mzoe w tym watku wypowiedzialy sie same przeciwniczki ale wiem ze na forum sa i zwolennicy i przeciwnicy tak wiec na pewno ktos sie znajdzie!

supermama > 04-05-2012, 23:28

Mam nadzieję

Chcę pierwszy raz na krótko, od czerwca do września. Wakacje w Irlandii

marvellous > 05-05-2012, 15:04

[quote name="supermama"]Mam nadzieję

Chcę pierwszy raz na krótko, od czerwca do września. Wakacje w Irlandii [/quote]

mysle ze wiele osob powinno byc zaiteresowanych w takim razie bo wiem ze wiele dziewczyn chce tylko na wakacje szczegolnie jesli dodatkowo beda wakacje z host

mila1122 > 13-05-2012, 13:08

Witam, nie widziałam podobnego wątku także stworzyłam ten

Jestem Emila i pragnę być summer au-pair, cieszę się, że trafiłam na to forum Potrzebuję Waszej pomocy już na wstępie.

Chce pojechać na summer au-pair, ale niestety tylko na 2 miesiące, także mało kto che tylko na taki okres. Znalazł się samotny ojciec, który wychowuje synka 8 letniego. W weekendy jest w Walii, a na tygodniu przyjeżdża do Lodynu, gdzie pracuje.

Powiedział, że w wakacje 2 tygodnie on sie chlopcem opiekuje a następne 2 tygodnie jego była żona, ale że i tak by mi płacił 80funtów tygodniowo. Czyli tak jakby 2 tygodnie pracuję, następne 2 mam wolne od chłopca ( wiadomo, pewnie bym ogarniała w domu, ale to mnie nie przeraża), w wakacje byłby głównie w Londynie.

Jadę bez agencji i trochę się obawiam,

Macie jakieś doświadczenie z samotnymi ojcami? Nie wiem czy mogę na to forum wrzucić adres ogłoszenia tego gościa, żebyście luknęli.

On chciał kogoś na okres 6-12 miesięcy, to mu napisałam, że ja tylko na 2 miesiące, to on, że spoko, później kogoś znajdzie na dłuży okres.

Co sądzicie?

rosario > 13-05-2012, 14:20

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://forum.aupairpoland.com.pl/viewtopic.php?f=4&t=1292&p=6122&hilit=samotny+ojciec#p6122">viewtopic.php?f=4&t=1292&p=6122&hilit=samotny+ojciec#p6122</a><!-- l -->

podobny bardzo watek

Patty > 13-05-2012, 16:32

Ja jestem u samotnego ojca, mialam obawy na poczatku, ale jak sie okazalo zupelnie bezpodstawne
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia