• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

pierwszy dzień u rodziny

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• pierwszy dzień u rodziny

• pierwszy dzień u rodziny
  • Re: pierwszy dzień u rodziny

ewela522 > 04-07-2012, 21:49

Szczerze mówiąc wolałabym już to mieć za soba pierwszy dzień, bo coraz bardziej się stresuję;d

Tenzi > 09-07-2012, 12:31

ze mną bedzie ich obecna Au Pair, aż 2 tygodnie... troche dlugo i boję się, że podopieczna 3 latka nie bedzie chciala sie do mnie przekonać przy obecnej opiekunce. :<

maraszrum > 09-07-2012, 13:48

[quote name="Tenzi"]ze mną bedzie ich obecna Au Pair, aż 2 tygodnie... troche dlugo i boję się, że podopieczna 3 latka nie bedzie chciala sie do mnie przekonać przy obecnej opiekunce. :<[/quote]

Ja mam tak samo, jestem od 28 cz i ze mna jest ich opiekunka, jedzie sobie 12l teraz, Maly na poczatku wg ze mna prawie nice chcial nic robic, teraz juz zostaje sam ze mna i jak placze umiem go zajac, jednak wciaz jest 'louuuuuiseeee' a nie

'maaaaaariaaaaa' ale sadze ze jak sobie pojedzie to tydzien i Mlody sie przyzwyczai bo juz do mnie sie przyzwyczail wiec bedzie dorze

Astrid > 09-07-2012, 15:57

Trochę to dziwne, że rodziny biorą Was (:*) tak szybko a ich obecne Au Pair zostają... Jeśli jesteś z nią jakieś 3-4 dni to spoko, ale dwa tygodnie i więcej? To męczące dla obu stron i dla dziecka...

kasiulek91 > 09-07-2012, 21:54

Jeszcze nigdy nie spotkałam się z sytuacją, żeby na raz dziecko miało dwie au parki. Myślę, że dla dziecka jest o wiele lepiej jak już w ogóle nie ma starej au pair, bo wtedy nie ma wyboru i przyzwyczaja sę do nowej au pair o wiele szybciej

Ann_a > 11-07-2012, 0:45

a ja mój pierwszy dzień będę mieć już jutro... i skręca mnie w żołądku na samą myśl ! najbardziej się boję ze mnie dzieci nie polubią ale mam nadzieję że wszystko będzie ok o ile w ogóle przetrwam podróż

margerich > 11-07-2012, 17:13

I jak tam Ann_a ? Jakie wrażenia ? Głowa do góry i naprzód. Podbijaj nowe państwo !

angelaa > 12-07-2012, 13:08

ja za 4 dni przeżyję swój drugi pierwszy dzień u rodziny. za pierwszym razem się przejmowałam i było spoko, a teraz nawet nie odczuwam tego, że za kilka dni wyjeżdżam... na szczęście w Wiedniu będę ok 21, więc po 8 godzinach jazdy autobusem padnę na łóżko (ale przed tym wybiorę się na miasto!!!!)

Ann_a > 13-07-2012, 18:40

[quote name="margerich"]I jak tam Ann_a ? Jakie wrażenia ? Głowa do góry i naprzód. Podbijaj nowe państwo ! [/quote]

Ja bylam tak zmeczona ze nawet stres mi minal ale ogolnie spoko cala rodzinka po mnie wyszla i byli tak mili ze nawet nie mialam kiedy sie stresowac teraz tez jest spoko bo hostka wczoraj i dzis wszytsko mi pokazywala a dzieciaczki poki co kochane ale dobrze juz miec to za soba

marvellous > 23-07-2012, 22:20

oj tak pierwsyz dzienb okreslilabym mianem - szalony

stresu co nie miara, dziwne uczucie w brzuchu, w glowie setki mysli i ciesze sie ze juz jestem tutaj dluzej bo jednak te pierwsze ndi byly najgorsze ( nie wiesz co , gdzie i jak)
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia