• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Ile jestescie w stanie zaoszczędzić?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Ciekawostki

• Ile jestescie w stanie zaoszczędzić?

• Ile jestescie w stanie zaoszczędzić?
  • Re: Ile jestescie w stanie zaoszczędzić?

kajtuś > 30-08-2012, 17:25

[quote name="allie"]2 miesiace = 0 oszczednosci

ale duzo jezdze, kupuje i imprezuje i dobrze mi z tym, nie mam zamiaru siedziec w domu caly czas. ale trzeba zaczac cos odkladac na swieta....[/quote]

a ile masz per week? i jakie miasto?

allie > 30-08-2012, 17:48

80 funtow, Isle of Man, jedna wielka wioska

kajtuś > 30-08-2012, 18:55

[quote name="allie"]80 funtow, Isle of Man, jedna wielka wioska [/quote]

Jezu, to skad TY jechalas? Bez agencji rozumiem? Bo skoro nie jest czescia UK, to...

allie > 31-08-2012, 0:29

tak, bez agencji, ale sa tez tu dziewczyny, ktore wyjechaly z agencja

pieknie miejsce.

Nimell > 31-08-2012, 0:38

Pięknie..Allie, strasznie zazdroszczę!

olasia > 31-08-2012, 0:40

[quote name="kajtuś"]
    [quote name="allie"]2 miesiace = 0 oszczednosci

ale duzo jezdze, kupuje i imprezuje i dobrze mi z tym, nie mam zamiaru siedziec w domu caly czas. ale trzeba zaczac cos odkladac na swieta....[/quote]

a ile masz per week? i jakie miasto?[/quote]

To samoooo, ja od początku nie nastawiałam się na oszczędzanie, na początku trochę odkładałam na swój mały urlop w Londynie, udało się, teraz też jakoś bardzo nie oszczędzam, planuję przywieźć nieco rzeczy do Polski

balbina > 08-10-2012, 10:32

co do przywiezienia rzeczy do Polski, to jak jadę do Jakiegoś Egiptu czy innego kraju to zawsze jak wracam to stwierdzam "następnym razem przyjadę z pustą walizką, a wrócę z pełną : D" - bo tak tanio ; )

no i myślę, że chciałabym teraz zrobić tak naprawdę z USA, bo pewnie nakupuję tam ciuchów pełno i jeszcze będę musiała paczką wysyłać : D

Ja się cieszę, że potrafię oszczędzać, także z pewnością wrócę z czymś do Polski ; )

no bo tak naprawdę, jeżeli dostajemy i jedzenie i dach nad głową to kieszonkowe na co wydajemy? na jakieś przyjemności swoje, nasze podstawowe potrzeby są przecież zaspokajane właściwie, a to na co wydajemy to zawsze można ograniczyć, jak ktoś chce dużo zaoszczędzić : )

a jeszcze można się załapać na jakiś dodatkowy, u sąsiadów babysitting.

Także życzę powodzenia w oszczędzaniu!

harc > 10-10-2012, 0:32

[quote name="LadyInRed"]No cóż, ja mam 80 funtów/tydzień i póki co wydałam niecałe 2 funty (podpaski + pocztówka), ale jestem tu dopiero 10 dni i za dwa dni dostanę moje drugie dopiero pocket money Chcę odkładać jakieś 70 funtów/tydzień, kupić sobie porządne adidasy (bo tu taniej niż w PL), ewentualnie inne rzeczy potrzebne "na bieżąco". Nie mam tu znajomych, nie mam więc "weny" do wydawania. A, odwiedzę jeszcze Primark i kupię kilka ciuchów, których potrzebuję, a w PL również drożej i tyle.[/quote]

Ja już wydałam ze swoich ok 30 funtów a jestem tu 2 dzień.

Raz musiałam pokupować mydła,szampony itp. bo nie brałam z PL, dwa adapter do kontaktów, trzy jedzenie, jedzenie i bilety do miasta! W tym shooping za 3 funty (rękawiczki i grube rajstopy, bo już marznę). Całe szczęście będę w PL za 2 tyg to powkładam do walizki co zapomiałam.

Jutro jadę odwiedzić koleżankę to pewnie znowu bilety i jedzenie. W domu nie ma dla mnie jedzenia, rodzina je nigeryjskie przyprawy a mały same paćki.

dosiunia > 10-10-2012, 9:45

to bez znaczenia, co jedzą, powinni ci zapewnić jedzenie, pogadaj z nimi o tym, żeby zawsze coś było dla Ciebie w lodówce do jedzenia.

agata. > 14-10-2012, 17:12

To prawda! Hości bez żadnej łaski MUSZĄ Ci zapewnić jedzenie.

Pogadaj z nimi (np. przy okazji planowania ich domowej lisy zakupów).

Jeśli Twoja interwencja nie zadziala (a jesteś z agencji) - poproś o pomoc agentkę.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia