-
-
Re: Summer au pair
rosario > 21-02-2011, 23:02
[quote name="awmygod"]
hej, stronek jest pełno, ja najbardziej lubię:
easyaupair.com
aupair-world.net
eaupair.com
Findaupair.com
sunnyaupairs.com
[/quote]
hejskontaktowałaś się z jakąś rodziną z easyaupair.com? jestem ciekawa, bo też się tam zalogowałam i mam wrażenie, że tam są same rodziny, które ostatnio logowały się 2 lata temu :O -
awmygod > 22-02-2011, 18:48
[quote name="rosario"]
[quote name="awmygod"]
hej, stronek jest pełno, ja najbardziej lubię:
easyaupair.com
aupair-world.net
eaupair.com
Findaupair.com
sunnyaupairs.com
[/quote]
hejskontaktowałaś się z jakąś rodziną z easyaupair.com? jestem ciekawa, bo też się tam zalogowałam i mam wrażenie, że tam są same rodziny, które ostatnio logowały się 2 lata temu :O[/quote]
Tak, napisały do mnie dwie rodziny i kilku scammerówfakt, jest tam sporo starych profili, ale 'pogrzebiesz' trochę i znajdziesz -
alexandra085 > 22-02-2011, 21:30
Dzien dobry dziewczeta:-) wlasnie znalazlam ten watek i dolaczam sie! planuje wyjazd w lipcu - na 2-3 miesiace. Sklaniam sie ku Hiszpanii jako, ze uczylam sie jakis czas hiszpanskiego...Obawiam sie tlyko ze nie znajde rodzinki bo poki co nie ejstem pewna czy egzaminy bede miala 2-3 lipca czy etz dopiero 16-17...wiec poki co musze w biurze powiedziec date 16-17 lipca jako date wyjazdu. Wieksozsc rodzinek chce jednak od czerwca...Mysle tez nad innymi krajami ale sama nie wiem...
dalam tez swoj profil na stronkach i najgorsze ze nikt nei zwraca na mnie uwagi a moje doswiadczenie z dziecmi nie jest takie male -
Aisling > 23-02-2011, 22:18
Chcialabym zapytać was o zdanie, jak myślicie, czy warto na summer au pair korzystać z agencji (i płacić..) czy lepiej ryzykować do końca i mieć nadzieję, że znajdzie się hostów na własną rękę? I jeśli już się złoży aplikacje, to jak bardzo pewne jest, że znajdzie się rodzinkę?
Bardzo proszę was o odpowiedzi i z góry dzięki. -
rosario > 23-02-2011, 23:00
[quote name="Aisling"] czy warto na summer au pair korzystać z agencji (i płacić..) czy lepiej ryzykować do końca i mieć nadzieję, że znajdzie się hostów na własną rękę? [/quote]
sluchaj, nikt ci nie powie, co jest lepiej wybrac. dla jednej lepiej znaczy mieć zapewnienie od biura opieki podczas wyjazdu (przynajmniej w teorii... ale to juz inna sprawa) i rodzine, w jakis tam sposob sprawdzona przez tą agnecje. z kolei ktos inny za lepsza opcje uwaza przeznaczyc 800 zl zamiast na agencje, na bilety albo inne koszty zwiazane z wyjazdem i zalatwienie sobie wszystkiego samemu.... dlatego nie licz na zdanie kogoś, bo ktos moze mieć zupelnie inne priorytety niz ty i jego wybor, wcale nie musi byc odpowiedni dla ciebie. sama sobie odpowiedz na pytanie, co wolisz -
Aisling > 23-02-2011, 23:46
rosario, zdecydowanie masz racje. Nikt za mnie nie podejmie decyzji, ani tym bardziej żadnych działań. I to co kto wybiera zalezy od niego, finansów i podejścia. Jednak bardziej chodziło mi o to, czy szukając na własną rękę bardzo maleją moje szanse na znalezienie rodziny, niżeli jeślibym szukała przez agencję (na tak krotki czas?). Bo mówi się tyle, że mało jest ofert na summer au pair, a chętnych od groma, zaś też słyszę, ze większość jednak jechała szukajac na własną rękę. Stąd moje pytanie o podpowiedź, radę, bo każda się dla mnie liczy -
rosario > 24-02-2011, 0:33
ja szukam na własną rękę... no i powiem ci, że nie jest tak łatwo znaleźć, ale myślę, że większość osób, które mają jakieś doświadczenie oraz znajomość języka znajduje rodzinę. wiadomo też, że zależy od tego jakie ma się wymagania wobec rodziny: wieku i liczby dzieci, kieszonkowego, itd. albo czy np. chcesz jechać tylko do jednego miasta i nigdzie indziej. to oczywiście wtedy szanse na wyjazd maleją, bo po prostu jest dużo mniej ofert, niż gdy ma się ochotę wyjechać do jakiegoś z 3ch wybranych państw...
aaa, no i według mnie szukanie na własną rękę (np. przez www.aupair-world.net) ma też taką zaletę, że możesz "przebierać w rodzinach" i wysyłać zgłoszenia do tych co ci potencjalnie odpowiadają. masz wgląd w "bazę" rodzin, a w agencjach raczej takiej opcji nie ma, po prostu jeśli zainteresuje się tobą jakaś rodzina, to z biura dają ci o tym znać... i też nieraz dziewczyny pisały, że mimo iż nie bardzo im rodzina odpowiadała to miały "naciski" z agencji, żeby się zdecydować na nią i nie wybrzydzać... -
Aisling > 24-02-2011, 18:33
Zarejestrowałam się na kilku portalach au pair i szukam, szukamAle właśnie nie mam pojęcia co się dzieje z www.aupair-world.net , mam problem z tą stroną. Próbowałam się zarejestrować i niby się udało ale nadal nie mam dostępu do konta, niby czeka na jakieś zatwierdzenie i mimo iż dosylalam dane to są jakieś problemy, więc niestety.. chyba ten portal muszę sobie darować, bo próbowałam wielokrotnie coś z tym zrobić i nici. Ale trudno
Ja nie mam jakiś wielkich oczekiwań, więc potencjalnie mam spore szanse na znalezienie rodzinki, ale na razie jest cięzko. Zobaczymy co z tego będzie. Dzięki za odpowiedź, i powodzenia! -
rosario > 24-02-2011, 19:02
aisling - wysłałam ci pw o aupair-world -
Aisling > 24-02-2011, 19:07
senkju