• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Madryt

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Hiszpania

• Spotkania

• Madryt

• Madryt
  • Re: Madryt

Yoanna > 21-05-2011, 19:56

e tam przerazaja, ja wlasnie koncze mgr w uk jak sie chce to mozna

rosario > 21-05-2011, 20:17

ale teraz są z tego co wiem jakieś dużo wyższe oplaty za studia w uk, nie? więc już trochę trudniej jeśli chodzi o koszty

Yoanna > 22-05-2011, 11:27

no od przyszlego roku bedzie drozej. ale to nie zmienia faktu ze kredyty studenckie dalej beda dostepne i to na nawet lepszych zasadach niz bylo to teraz

lady-party > 22-05-2011, 11:40

[quote name="rosario"]Alicante? jak fajnie tam boska pogoda teraz jest i morze już cieplutkie <3

jedziesz na wakacje tam takie długie i stamtąd od razu do Madrytu, czy jeszcze do Polski wrócisz? [/quote]

wynajęłam sobie tam mieszkanie na miesiąc aby podszlifować hiszpanski przed studiami ; )

i wracam na 5 dni na przełomie czerwca i lipca aby przetłumaczyć papiery na studia : P

i już 5go w Madrycie < 3

Ja nie wiem o co chodzi z tym WAP czy cos takiego;d Moze ten, kto sie na tym zna niech opisze to po angielsku własnie na FB, gdzie jest ta grupa au-pair

KajaWroc > 22-05-2011, 11:55

[quote name="anjaa90"]
    [quote name="KajaWroc"]mi sie marzą studia we wloszech lub w anglii lub w usa,ech...ale licencjat tu musze skonczyc ,jestem na 2 roku..no ale juz blizej niz dalej[/quote]

Dokładnie, bliżej niż dalej Ja też myślałam o Anglii czy USA ale ich czesne mnie przerażają.

Powodzenia na zbliżającej się sesji mnie już szlak trafia kiedy widzę piękne słońce za oknem a muszę siedzieć w domu, pisać prace zaliczeniowe i powoli odświeżać notatki...[/quote]

yyy nawet mi nie mowwwww ,mam ciary ne plecach;/

rosario > 22-05-2011, 12:47

[quote name="lady-party"]
    [quote name="rosario"]Alicante? jak fajnie tam boska pogoda teraz jest i morze już cieplutkie <3

jedziesz na wakacje tam takie długie i stamtąd od razu do Madrytu, czy jeszcze do Polski wrócisz? [/quote]

wynajęłam sobie tam mieszkanie na miesiąc aby podszlifować hiszpanski przed studiami ; )

i wracam na 5 dni na przełomie czerwca i lipca aby przetłumaczyć papiery na studia : P

i już 5go w Madrycie < 3

Ja nie wiem o co chodzi z tym WAP czy cos takiego;d Moze ten, kto sie na tym zna niech opisze to po angielsku własnie na FB, gdzie jest ta grupa au-pair[/quote]

super z tym Alicante ;D kurde, aż zazdroszczę hahaha

a będziesz chodzić do jakiejś szkoły jezykowej tam? czy we wlasnym zakresie masz zamiar go szlifowac?

lady-party > 22-05-2011, 17:24

[quote name="rosario"]

i już 5go w Madrycie < 3

Ja nie wiem o co chodzi z tym WAP czy cos takiego;d Moze ten, kto sie na tym zna niech opisze to po angielsku własnie na FB, gdzie jest ta grupa au-pair[/quote]

super z tym Alicante ;D kurde, aż zazdroszczę hahaha

a będziesz chodzić do jakiejś szkoły jezykowej tam? czy we wlasnym zakresie masz zamiar go szlifowac? [/quote]

we własnym zakresie, szwędając się po klubach i parkach ;p szkoły jezykowe to strata pieniedzy ; ))

mona_lisa > 22-05-2011, 21:56

WAP to mapka google, którą stworzyłam, na której są pozaznaczane lokalizacje au pairek i dane kontaktowe. Żeby dziewczyny będące niedaleko siebie mogły się zgadać i spotkać

wygląda to tak:

http://bliskodosanfrancisco.blogspot.com...0Pair-mapa

i masz rację- przetłumaczę to w wolnej chwili na angielski, będzie wszystkim łatwiej

lady-party > 22-05-2011, 22:28

[quote name="mona_lisa"]

WAP to mapka google, którą stworzyłam, na której są pozaznaczane lokalizacje au pairek i dane kontaktowe. Żeby dziewczyny będące niedaleko siebie mogły się zgadać i spotkać

wygląda to tak:

http://bliskodosanfrancisco.blogspot.com...0Pair-mapa

i masz rację- przetłumaczę to w wolnej chwili na angielski, będzie wszystkim łatwiej [/quote]

weszlam na Twojego bloga i czy mi się zdaję czY wylatujesz wkrótce do Californii?

Chyba mi się nie zdaję, więc juz zadam pytanie: z Cultural Care? Jak mi nie wyjdzie ze studiami, to też chcę jechać do Los Angeles ale 12 miesięcy bez rodziny to zdecydowanie za długo ;/

a Ty na ile lecisz?

mona_lisa > 22-05-2011, 22:41

A i owszem- lecę niedługo Lecę z Gawo-InterExchange. I w założeniu na dwa lata. Ale co pół roku planuję przylatywać do polski, bo umarłabym nie widząc swojej familii przez rok!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia