-
-
Re: Madryt
Yoanna > 21-05-2011, 19:56
e tam przerazaja, ja wlasnie koncze mgr w ukjak sie chce to mozna -
rosario > 21-05-2011, 20:17
ale teraz są z tego co wiem jakieś dużo wyższe oplaty za studia w uk, nie? więc już trochę trudniej jeśli chodzi o koszty -
Yoanna > 22-05-2011, 11:27
no od przyszlego roku bedzie drozej. ale to nie zmienia faktu ze kredyty studenckie dalej beda dostepne i to na nawet lepszych zasadach niz bylo to teraz -
lady-party > 22-05-2011, 11:40
[quote name="rosario"]Alicante? jak fajnietam boska pogoda teraz jest i morze już cieplutkie <3
jedziesz na wakacje tam takie długie i stamtąd od razu do Madrytu, czy jeszcze do Polski wrócisz?[/quote]
wynajęłam sobie tam mieszkanie na miesiąc aby podszlifować hiszpanski przed studiami ; )
i wracam na 5 dni na przełomie czerwca i lipca aby przetłumaczyć papiery na studia : P
i już 5go w Madrycie < 3
Ja nie wiem o co chodzi z tym WAP czy cos takiego;d Moze ten, kto sie na tym zna niech opisze to po angielsku własnie na FB, gdzie jest ta grupa au-pair -
KajaWroc > 22-05-2011, 11:55
[quote name="anjaa90"]
[quote name="KajaWroc"]mi sie marzą studia we wloszech lub w anglii lub w usa,ech...ale licencjat tu musze skonczyc ,jestem na 2 roku..no ale juz blizej niz dalej[/quote]
Dokładnie, bliżej niż dalejJa też myślałam o Anglii czy USA ale ich czesne mnie przerażają.
Powodzenia na zbliżającej się sesjimnie już szlak trafia kiedy widzę piękne słońce za oknem a muszę siedzieć w domu, pisać prace zaliczeniowe i powoli odświeżać notatki...[/quote]
yyy nawet mi nie mowwwww ,mam ciary ne plecach;/ -
rosario > 22-05-2011, 12:47
[quote name="lady-party"]
[quote name="rosario"]Alicante? jak fajnietam boska pogoda teraz jest i morze już cieplutkie <3
jedziesz na wakacje tam takie długie i stamtąd od razu do Madrytu, czy jeszcze do Polski wrócisz?[/quote]
wynajęłam sobie tam mieszkanie na miesiąc aby podszlifować hiszpanski przed studiami ; )
i wracam na 5 dni na przełomie czerwca i lipca aby przetłumaczyć papiery na studia : P
i już 5go w Madrycie < 3
Ja nie wiem o co chodzi z tym WAP czy cos takiego;d Moze ten, kto sie na tym zna niech opisze to po angielsku własnie na FB, gdzie jest ta grupa au-pair[/quote]
super z tym Alicante ;D kurde, aż zazdroszczę hahaha
a będziesz chodzić do jakiejś szkoły jezykowej tam? czy we wlasnym zakresie masz zamiar go szlifowac? -
lady-party > 22-05-2011, 17:24
[quote name="rosario"]
i już 5go w Madrycie < 3
Ja nie wiem o co chodzi z tym WAP czy cos takiego;d Moze ten, kto sie na tym zna niech opisze to po angielsku własnie na FB, gdzie jest ta grupa au-pair[/quote]
super z tym Alicante ;D kurde, aż zazdroszczę hahaha
a będziesz chodzić do jakiejś szkoły jezykowej tam? czy we wlasnym zakresie masz zamiar go szlifowac?[/quote]
we własnym zakresie, szwędając się po klubach i parkach ;p szkoły jezykowe to strata pieniedzy ; )) -
mona_lisa > 22-05-2011, 21:56
WAP to mapka google, którą stworzyłam, na której są pozaznaczane lokalizacje au pairek i dane kontaktowe. Żeby dziewczyny będące niedaleko siebie mogły się zgadać i spotkać
wygląda to tak:
http://bliskodosanfrancisco.blogspot.com...0Pair-mapa
i masz rację- przetłumaczę to w wolnej chwili na angielski, będzie wszystkim łatwiej -
lady-party > 22-05-2011, 22:28
[quote name="mona_lisa"]
WAP to mapka google, którą stworzyłam, na której są pozaznaczane lokalizacje au pairek i dane kontaktowe. Żeby dziewczyny będące niedaleko siebie mogły się zgadać i spotkać
wygląda to tak:
http://bliskodosanfrancisco.blogspot.com...0Pair-mapa
i masz rację- przetłumaczę to w wolnej chwili na angielski, będzie wszystkim łatwiej[/quote]
weszlam na Twojego bloga i czy mi się zdaję czY wylatujesz wkrótce do Californii?
Chyba mi się nie zdaję, więc juz zadam pytanie: z Cultural Care? Jak mi nie wyjdzie ze studiami, to też chcę jechać do Los Angeles ale 12 miesięcy bez rodziny to zdecydowanie za długo ;/
a Ty na ile lecisz? -
mona_lisa > 22-05-2011, 22:41
A i owszem- lecę niedługoLecę z Gawo-InterExchange. I w założeniu na dwa lata. Ale co pół roku planuję przylatywać do polski, bo umarłabym nie widząc swojej familii przez rok!