-
-
Re: MATURA ;)
blonde > 04-05-2012, 15:56
Czytanie ze zrozumieniem to była jakaś masakra! Tekst był dosyć łatwy, zrozumiały itd., ale te pytania były straszne!
A co do wypracowania - nie czytałam ani Lalki ani Ludzi bezdomnych. O ile jeszcze w Lalce wiedziałam chociaż kto jest kim, o tyle w LB... masakra. A Dziady może do moich ulubionych nie należą, ale za to jest to jedna z ulubionych książek mojej pani od polskiego więc wałkowaliśmy to chyba z pół semestru...Więc byłam obkuta dosyć w tym temacieNo i wzięłam Dziady i całkiem nienajgorzej mi poszło -
angelaa > 04-05-2012, 16:34
ja wzięłam drugi temat, nie czytała żadnej z lektur hje hjeposzło mi raczej dobrze czytanie ze zrozumieniem było dla mnie prostsze niż wypracowanie ;D -
eve.marie > 05-05-2012, 15:14
U mnie przeszło bez stresu i niepotrzebnych nerwów. Wzięłam temat o Dziadach, bo wiedziałam, że nic nie pamiętam z Ludzi Bezdomnych (moja powtórka do matury skończyła się na Romantyzmie)... Mam nadzieję, że zamieściłam wszystko w tych moich 5 stronach i uzbieram jakieś punkty. Zawsze miałam problem z dopasowaniem się w klucz. Na szczęście zależy mi tylko na zaliczeniu tego na 30 % bo w poniedziałek piszę rozszerzenie, które będzie się bardziej liczyć. :mrgreen:
A co do snów, to w przeciągu tygodnia chyba kilkanaście osób mówiło mi swoje wersje maturalne, włącznie z "Antygoną" i "Nie-Boską Komedią". Widać, że sny maturalne, to czysta norma. -
rosario > 05-05-2012, 17:09
ja w sumie nie wierzyłam, że się sprawdzi ten mój sen, bo wątpiłam, że na maturze trafi mi się akurat lektura, którą jako jedyną przeczytałam w ciągu liceum hehe -
blonde > 10-05-2012, 20:10
Jak tam maturka z angielskiego? I wcześniejsza, z matmy?
u mnie angol bardzo dobrze, podstawa to pikuś, rozszerzenie trochę trudniejsze, ale też jakoś napisałam i chyba nawet całkiem dobrze
a matma no cóż... to dla mnie najłatwiejszy przedmiotpodstawa była śmiesznie łatwa (i nie tylko dla mnie, osoby z humanów które słabo sobie z matmą radziły napisały na około 70 nawet 80 procent z tego co sprawdzali), rozszerzenie wiadomo - rozszerzone ale jak na rozszerzenie to trudne nie było, ale porobiłam głupie błędy ale i tak nie najgorzej mi poszło. póki co dobrze mi te matury idą. pewnie zmienię zdanie jutro - fizyka -
allie > 10-05-2012, 23:54
matmy nie znoszę więc się bałam ale matura okazała się do zdania ;P
a z angola pisałam tylko podstawę i zrobiłam taki głupi błąd w nagłówkach, że nie mogę sobie wybaczyć ;D -2pkt 100% już nie będzie :<
jutro angielski ustny, boję się, że się zestresuję i polecą punkty....... -
rosario > 11-05-2012, 5:40
u mnie matma podstawa tez b. dobrze, ale w zamknietym jedno polecenie zle przeczytalam i tez juz nie bedzie 100%.
na ustnym angielskim tez jeden punkt stracilam, na podstawie z angielskiego zapomnialam w liscie podac informacji o miejscu spotkania wiec tez jeden punkt do tylu.. hahaha wiec juz trzy szanse na 100% poszly sie...
a z matmy z rozszerzenia ponad 60% powinno byc, wiec akurat tyle ile mi potrzebaa angielski rozszerzony moim zdaniem pierwsze i ostatnie zadanie bardzo trudne, reszta taka normalna jak na rozszerzenie
dziś mam ustny polski i wstalam o 4 zeby sie prezentacji nauczyc, egzamin o 10, mam nadzieje, ze ja ogarne do tej pory -
blonde > 11-05-2012, 10:25
allie, rosario - trzymam kciuki za Wasze ustne! ja dziś o 14 mam fizykę... -
rosario > 11-05-2012, 10:27
to tez trzymam kciuki za fizyke! -
allie > 11-05-2012, 13:02
zapomniałam co to znaczy influance i zrąbałam 3cie zadanie...i tylko 90%.. jestem zła ^^