• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summertime- welcome to Hale Barns :D Or rather HELL Barns :D

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Summertime- welcome to Hale Barns :D Or rather HELL Barns :D

• Summertime- welcome to Hale Barns :D Or rather HELL Barns :D
  • Re: Summertime- welcome to Hale Barns :D Or rather HELL Barns :D

Summertime > 08-06-2009, 16:30

Dominikan@, gdyby nie to, że w piątek wieczorem się wynoszę, to nie byłabym miła, wierz mi.

Wczoraj jeszcze bardziej mnie wkurzyła, myślałam że jej przypiiiiiiiiiiiiii..... Godzina 00:30. Normalnie o tej porze nie śpię i siedziałam sobie po kryjomu na kompie. Ona do mnie puka i mówi że mam iść spać, bo jutro wstaje o 7:00. Wiem o tym, a ona do mnie że ja biorę odpowiedzialność za jej dzieci i kiedy rano zaczynam pracę to mam wcześnie chodzić spac, bo musze byc alert i takie tam

No to ja jej na to żeby się nie martwiła aż tak bardzo, bo jestem tego świadoma i mi tyle snu wystarczy (w PL śpię krócej niż tutaj). A ona dalej swoje, że jak chce sobie czytać książki to nie w nocy I ciągle do mnie, że mam chodzić spać przed północą, bo ona sobie nie życzy tego, żebym chodziła spać później niż ona ; D

No a rano młody tak mnie wkurzył że nie wiem... Przychodzi do składania klocków. On do mnie- posprzątaj to, chop-chop (w znaczeniu szybko szybko), ja mu na to, że to jego działka, ale jesli chce to możemy to zrobić razem. No to on do mnie że ja mam to posprzątać i to już. Powiedziałąm mu, ze nie jestem jego służącą a on mi fest w twarz: YES YOU ARE and you have to do it. No po prostu az mnie skręcało, ech. Co to są za dzieciaki!! A jak nie posprzatałam za niego to ryki w stylu I hate you.

W drodze do szkoły myślałam że go zabiję. Mamy przechodzić przez pasy, a ten nagle oznajmia że nie idzie do szkoły. Zaczyna się ze mna szarpać, kopać, pluc, powiedział że jak go nie puszczę to pmnie pogryzie, zaczął drzec się na całe miasteczko, a matka mi zawsze powtarzała, że on NIGDY nie może się spóźnić do szkoły, bo konsekwencje w jego szkole są dość poważne. Przez 15 minut urządzał takie sceny i chciał się rzucic pod auto, uczepił się barierek i się nie ruszy, ludfzie sie gapia, wstyd jak cholera. Autobus pryzyjeżdża a ten swoje. Babka z busa go poznała i pomogła mi go wziąć, ale to masakra była...

Jak się cieszę, że zbliza się to wszystko do końca, ja tu mogę codziennie pisać bo coś się głupiego dzieje

agulka > 08-06-2009, 16:34

dziecko debil...ale co sie dziwic jak ma jeszcze glupsza matke. skad ten stwor sie urwal??? brak slow...

dobrze, ze odchodzisz!

w ogole co ja obchodzi o ktorej idziesz spac? rozumiem, gdybys zaspala itd to moglaby sie czepiac, ale bez powodu??? idiotka!

ja chodzilam spac pozno, w tyg imprezowalam i na 2 dzien do pracy i nikt sie nie czepial.

dominikan@ > 08-06-2009, 17:07

Wg mojego doswiadczenia często jest tak że jak dzieci są fajne to rodzice nie sa fajni, albo rodzice są fajni a dzieci sa okropne. Summertime w twoim przypadku to i dzieci są szurnięte i matka pojebana. Zwiewaj z tej rodziny jak najszybciej i informuj nas na bieząco.

Trzymamy kciuki!

Kierlajn > 08-06-2009, 17:21

Ja mam podobne zdanie jak dominikan

radzio > 08-06-2009, 17:39

Matka walnięta dziecKO JESZCZE gorsze... Dobrze że podjełaś już decyzję i że uciekasz. Szkoda Twoich nerwów, nie są tego warci... Powodzenia

Summertime > 08-06-2009, 17:58

Dzięki , Wasze słowa duzo dają... Moze i są to szczegóły, ale kiedy tego się nagromadzi to jest naprawde wkurzające i wnerwiające.... Normalnie kiedy mogę w spokoju poprasować to jestem w 7 niebie.

Agulka- no właśnie nigdy nie zaspałam, zawsze punkt 7:00 jestem na dole, swoich ciuchów nie prasuję tak dokładnie jak ich. To samo co do kompa- to tylko i wyłącznie moja sprawa, co robię w czasie wolnym. Oni tylko oglądają TV, której ja tutaj wcale nie oglądam, jej się nie podoba to, że codziennie się chcę skontaktować przez kompa albo ze znajomymi, albo z rodziną. Bo jak ona była w Izraelu... ;] Dzisiaj zawiozła mnie i odebrała z tych lekcji angielskiego, zapłaciłam za dwie czyli dokładnie tyle ile będę chodzic ;] Po tej akcji wczorajszej nawet się spytała, czy chcę coś ze sklepu, uuauuu

Do przyszłej au pairki na pewno napiszę ale to już z PL, ciekawa jestem, co hostka o mnie nagada ;] Tu mi mówi że w Bournemouth byłam bardzo zmęczona- fakt. Ale to było spowodowane brakiem prywatności!!! Niezmiernie niekomofortowe było dla mnie wyciąganie bielizny przy hoście, który siedział obok, ja byłam w piżamie a oni sobie filmy oglądali do północy w najlepsze, drzwi zamkniętych miec nie mogłam bo ona w nocy do kuchni wchodziła...

Ja się naprawde zastanawiam czy nie przesadzam, ale chyba nie...

Właśnie przygotowuję swoją kowę na piatek.... Mi to chyba godzinę zajmie, żeby jej wszystko wygłosic

agulka > 08-06-2009, 19:56

ja tak w biegu czytam ostatnio , wiec jaki jest plan "ucieczki"? masz juz nowa prace?? wracasz do pl?

trzymam kciuki

Agata89 > 08-06-2009, 20:30

[quote name="Summertime"]

Ja się naprawde zastanawiam czy nie przesadzam, ale chyba nie...

[/quote]

Ty się nie zastanawiaj czy przesadzasz bo to już przesada żebyś ty się zastanawiała czy przesadzasz 8O To oni przesadzają i to na całej linii !!! 3mam kciuki za piątek. Pisz na bieżąco co i jak.

Summertime > 08-06-2009, 22:57

O mamo, ten dzień był za długi

Pół godziny rodzice szarpali sie z mała żeby weszła do wanny i umyła włosy. A ona po prostu nie chciała i koniec. Wieczorna kąpiel czasem staje sie prawdziwą mordęgą... A potem wpadła w histerię, bo brat pokazał jej język, przez pół godziny darła się na całe gardło, do czasu aż tchu jej zabrakło.

Wiecie jak rodzice to tłumaczą? Codziennie ta sama gadka: jest zmęczona. Ale pozyczyła mi ksiązeczkę Rapunzel do przeczytania, co chyba znaczy Roszpunka )

A plan mam taki. Nie znalazłam fajnej rodzinki na zamianę, szukałam krótko, szybko się zniechęciłam, ale potem wpadłam na pomysł, żeby po prostu przebukować bilet. Swoje juz przesiedziałam, bariera językowa przełamana, korzyści jakieś są, wspomnienia tez

Wylot mam o 7:00 w sobotę, wiec o 5:00 musze byc na lotnisku. W piatek po dniówce jak się spakuję schodze na dół do hostów i grzecznie im oznajmiam że odchodze właśnie teraz, wygłaszam swój monolog, mówię o wszystkim co mi leży na sercu, zabieram torby wychodze na zewnątrz, dzwonię po taxi, zabiera mnie na lotnisko, czekam sobie 5-6 godzin na lotnisku, o 13:30 jestem w PL Po czym nie wracam do domu tylko od razu do pracy akurat w sobotę i niedziele ma miejsce pewna impreza gdzie zawsze wszystko koordynowałam, pomagam rodzicom w ich biznesie i generalnie zawsze się tym zajmowałam. Bede miała fajne wejście, bo w PL oprócz taty i kolegi jednego nie wie nikt o moim przyjeździe A w tym miejscu będą moi wszyscy znajomi

Chciałabym tylko, żeby nie zabrakło mi odwagi i zebym powiedziała im prosto w twarz WSZYSTKO CO o nich mysle. Nie wspomne, że w niedziele jest impreza gdzie zaproszonych jest 60 dzieciaków, haha, już to widze jak sobie pieknie radzą

agulka > 08-06-2009, 23:02

plan swietny i mam nadzieje, ze przebiegnie zgodnie z realizacja! daj debilom nauczke i tyle! czy masz tam kogos pod reka, zeby na Ciebie zaczekal itd? moze zamow ta taxi wczesniej na okreslona godzine. wiesz, ja przezornie mysle. nigdy nie wiadomo, co taka glupia kobita wymysli :/ 3mam mocno kciuki i zycze powodzenia!!!!!

a w Pl wszyscy szoku doznaja super!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia