• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

co ja tutaj robie? -historia magdy

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• co ja tutaj robie? -historia magdy

• co ja tutaj robie? -historia magdy
  • Re: co ja tutaj robie? -historia magdy

bUka > 24-07-2006, 22:33

tak absolutnie sie z tymn zgadzam... i doklandie to samo zrtobilam w ten weekend... jak wyszlam z domu w piatek po pracy to wrocilam w niedzile wieczorem :lol:

maada > 27-07-2006, 4:40

Kurde niby wszystko jest jak najbardziej ok, a mialam dzisiaj mimo wszystko zly dzien... :? no i komu sie zebralo ?-oczywiscie mojej mamie przez skypea.... :oops: Zawsze jak jestem zmeczona, wkurzona na bachora albo hostow to moj Mamik na tym cierpi....A pozniej mi glupio, bo ona sie biedna martwi....

Doszlam ostatnio do wniosku ze za duzo pracuje...(dzisiaj od 7.30 do 18.30...) -jestem totalnie wykonczona tym wrzeszczacym od rana do nocy szatanem...Jeszcze cale nieszczescie bachorka mnie lubi i jak ja chce sobie odpoczac zupelnie sama w swoim pokoju to ona wpada ze slodka minka i juz zostaje, bo przeciez jej nie wyrzuce...A czasami po tych 11 h juz nie chce mi sie nawet gdzies isc/jechac....

A pracowac bede jeszcze wiecej -hostka zalatwila mi fajnie platne babysittingi u sasiadow...W sobote zaczynam 19 -22.30...zobaczymy....Dzieci w tym domu wydaja sie sympatyczne i kulturalne (dziewczynka 10 lat i przeslodki chlopiec 7 lat), ale moj bachor tez czasami wyglada jak aniolek wiec pozory czesto myla...

Wiecie co mnie tutaj trzyma? Podroze...Mam milion planow, chcialabym chociaz czesc z nich zrealizowac...z hostami zwiedze floryde, georgie, new zealand, a sama marze o suntreku NY-LA (4 tyg przez cale stany) i o rejsie na bermude (w norfolku jest port wiec mam bardzo blisko...) Tylko kase trzeba zbierac, a w tej materii to ja jestem ojj bardzo malo konsekwentna

Jak chcecie poznac bachora to wrzucam zdjecie bachor+ja na floga.... :wink:

AAA nie napisalam rewelacji hahahah w ramach wymiany kulturowej ucze bachora piosenek sumptuastic :lol: Mala dzisiaj do mnie -zaspiewaj smutna polska piosenke...ja sie wkrecilam a bachor tez :!: teraz non stop chce smutne polskie piosenki...az hosci sie pytali o czym to jest....hehh...powiedzialam ze ....o ludziach

3hope > 27-07-2006, 11:14

Faktycznie - szatanek wygl?da uroczo 11 godz. dziennie? Ludzie, i tak jeste? wytrzymała. Ale rozumiem Twoj? motywację - podróże, podróże... Ach, można się rozmarzyć... Wieć życzę konsekwencji w zbieraniu kasy!

maada > 02-08-2006, 18:31

Popadam w rutyne...praca....plaza....mall....i tak w kolko...Dobrze ze Aska tu jest (polska au pair) bo bym sie zanudzila w ciagu tygodnia...A od weekendu to weekendu jest 5 dlugich dni...Do bachora sie przyzwyczajam powoli, wkurza mnie ale czasem tez ja kocham :twisted: Dzisiaj mi zaimponowala bardzo...Jak zwykle spiewamy, dzieciece piosenki ang i polskie...W pewnym momencie ona mowi -zaspiewaj "dorosla" polska piosenke...Ja sie wkrecilam w moj sentymentalny repertuar :roll: :lol:

po czym mala sie pyta : o czym to jest?

ja: o tym ze ktos jest daleko i teskni...i jest smutny...

mala : to jest o tobie ?

ja: kochanie ale ja nie jestem smutna bo mam tutaj Ciebie

mala: jakbys nie byla smutna to bys tego nie spiewala.

:wink:

madre mam dziecko prawda :?: :wink:

Yoanna > 25-08-2006, 9:34

ale rutyne masz calkiem ok bo plaza hahahah u mnie to przez te 5 dni tylko praca, praca, shopping, praca, shopping, praca, praca

Ela333 > 29-08-2006, 7:48

Hej! W koncu sie wzielam za czytanie Twojego forum i ciesze sie ze to zrobilam, wydaje sie ze nie masz jeszcz tak najgorzej. Pomysl sobie co ja czuje 2 rozwrzeszczane dziewczyny i malutka Alexis ktora jest ignorowana przez wiekszosc czlonkow rodziny... Kiedy Ty dokladnie przylecialas do Stanow? Bo ja 19 czerwca Ty chyba tez jakos tak??? I jeszcze mam pytanko z jakiej firmy wyjezdzalas?? Tez z tego Cultural Care?

Pozdrawiam

maya > 29-08-2006, 12:58

Nie wolno wypisywać nazw biur i agencji!Już tyle razy Oliwka to pisała...ehhhh

Ela333 > 30-08-2006, 2:36

Ups sorry jakos nigdy tego nie widzialam. Mam nadzieje ze mnie nie wyrzuca z forum

maada > 30-08-2006, 19:43

Ela, ja tez 19 czerwca, ale nie z tej slynnej agencji...Znalazlam inna i na razie nie narzekam...

Wspolczuje 3 dzieci...Ja czasami zajmuje sie tez 3-4 bo tu ciagle przychodza dzieci znajomych, a teraz na tydz mam kuzynow mojego dziecka :mad: i delikatnie mowiac dostaje swira...Trzymaj sie!

A ja musze nadrobic zaleglosci w mojej historii :wink: Nie mam czasu na pisanie bo ciagle cos sie dzieje...Imprzeki, koncerty, wyjazdy...W ten weekend jade z hostami do DC i troche mi zal bo omina mnie 2 imprezy, no ale jakos przezyje :wink:

Pozdr wszystkie operki!!

Ela333 > 31-08-2006, 4:56

To Maada wyobraz sobie jak do mnie(znaczy nie do mnie tylko do tych "moich"dzieci" czasami inne dzieci przychodza na playdate i ostatnio mialam ich... 8- tak to nie zarty 2h myslalam ze zwariuje gdzie sie nie obrocilam ktos cos psocil... ehh te amerykanskie dzieci-wczesniej czy pozniej przez nie oszaleje
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia