• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013 UK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• Au Pair 2013 UK

• Au Pair 2013 UK
  • Re: Au Pair 2013 UK

wywrotka_18 > 14-06-2013, 14:27

Hej poszukuje kogoś z północno wschodniej części Londynu.dokładnie chingford. Jestem tutaj au pair od tygodnia i chciałabym poznać kogoś jest ktoś z okolicy?

kingulath > 15-06-2013, 0:27

[quote name="Monika_"]Błagam, doradźcie mi... Po kolejnej propozycji rodziny, która okazała się nieaktualna, bo szukają au pair, która nie ma nic przeciwko jeżdżeniu i wożeniu ich dzieci, rozmawiałam z konsultantką z Gawo. Była zdziwiona, że tak się upieram, i że nie chcę prowadzić samochodu w Wielkiej Brytanii...No i dowiedziałam się też, że w związku z tym, że jestem:

a) młoda, bo 19 lat, a rodziny zazwyczaj chcą minimum 20,

b) nastawiona na miasto - nieważne, że jakiekolwiek, miasto, miasteczko, czy nawet większa miejscowość, byle nie zabita dechami wieś,

c) niejeżdżąca,

mogę naprawdę długo czekać na jakiekolwiek propozycje rodziny. I teraz już nie wiem co robić...To nie to, że się głupio upieram, że nie chcę jeździć, ale naprawdę, prawo jazdy mam od marca, zdałam je chyba za 6 czy 7 razem, jeżdżę rzadko, i to nigdy nie sama (zawsze obok jest tata, bo niestety stwierdził, że on mi samochodu nie da xd). I jak taki kierowca ma jeździć w kraju, w którym jeździ się zupełnie inaczej, biorąc jednocześnie odpowiedzialność za dzieci w aucie? Nie jeżdżę dobrze i mam tego świadomość, niestety.

Chciałabym zacząć szukać na własną rękę, chociażby przez stronę aupairworld, tylko to z kolei byłoby wbrew moim rodzicom. Mama się uparła, że tak jest niebezpiecznie, i ona absolutnie tak nie chce (mimo że dwie moje bliskie koleżanki tak wyjechały, walczyłam od stycznia, w końcu poddałam się i zdecydowałam na Gawo). Boi się o mnie po prostu, ta moja mamusia kochana, no co zrobić!

I teraz naprawdę nie wiem co robić, nie chcę jechać wbrew mojej rodzinie, ale z drugiej strony...[/quote]

Hej Monika,

dlaczego nie chcesz jeździć. Samochód to najlepsza rzecz, jaką Ci rodzina może zaproponować. Będziesz potem mogła jeździć samochodem, gdziekolwiek zechcesz, nie wiem, jak komunikacja w UK, ale w Irlandii okropna, więc samochód dobra rzecz, a nawet wspaniała!!

Poza tym nie słuchaj rodziców. Agencja niczego Ci nie zapewni! Poszukaj samodzielnie, ja tak robiłam za każdym razem i zawsze trafiały mi się super rodziny! Poza tym, chyba wszyskie au pair, które poznałam w Szwajcarii, które wyjechały z agencją nie były zadowolone.

Daria.sl > 22-06-2013, 15:37

Hej Więc ja potwierdzam, od 12 lipca będę w Peterborough.

wywrotka_18 - Jeśli szukasz kogoś w okolicy to napisz mi swoje dane. Dodamy Cię do mapy na google (bo mi tu link nie chce zadziałać na forum jak dodaje). No i mamy też grupę na fb , więc napisz i Cię pododaje wszędzie.

http://www.pocztowki-z-uk.blogspot.com

Monika_ > 24-06-2013, 11:40

Dlaczego nie chcę? Bo gdybym była rodzicem, za żadne skarby świata nie wpuściłabym dziecka do samochodu z takim kierowcą, jak ja xd. Ostatnia rzecz jakiej pragnę, to wymuszenie pierwszeństwa i lekka stłuczka samochodem host rodzinki! Na początku się wściekałam, ale teraz już sobie jakoś przyswoiłam - nie każdy może być dobrym kierowcą, trudno.

Naprawdę ciągle nie wiem co robić. Ja wiem, że powinnam zarejestrować się na APW, że tak znalazłabym szybciej i fajniejszą rodzinę, no ale. Dla moich rodziców to i tak szok, że ich córeczka wybiera się na rok do obcego kraju, więc zdecydowali się mi pomóc, opłacili agencję, a ja teraz chcę te ich pieniądze i starania wyrzucić w błotko. No a z drugiej strony, skąd miałam wiedzieć że tak to będzie wyglądało... Borze szumiący, oszaleję.

Kasiek112 > 26-06-2013, 17:26

Witajcie

Dosłownie można powiedzieć, że od wczoraj tj wtorek zostałam au pair założyłam konto na aupair-world i jestem totalnie zaskoczona. W ciągu dwóch dni znalazłam hostkę, porozmawiałam. Świetna babka, dwie dziewczynki. Warunki boskie zaczynam od 11 lipca. Będę w Maidenhead 20 minut na zachód od Slough.

Monika_ > 01-07-2013, 13:02

Rodzina, którą poznałam i do której się wybieram wydaje się tak świetna, że teraz chyba nie zamieniłabym ich nawet na kogoś mieszkającego w centrum Londynu! Oczywiście nigdy nie wiadomo, jak to będzie jak już tam pojadę, ale naprawdę, na razie robią na mnie mega pozytywne wrażenie.

Miasteczko do którego jadę nazywa się Ashby-de-la-Zouch (na początku byłam zaskoczona nazwą!) - jakieś 20 parę km od Leicester, z tego co patrzę miasteczko wydaje się być naprawdę urocze, to jest właśnie coś, czego szukałam (oczywiście, prawie każdy marzy o Londynie, nie ukrywam że ja też chciałam, ale takie urocze, angielskie miasteczko było zaraz po tym), dwójka dzieciaków - chłopczyk 6 i dziewczynka 2 . Warunki spoko, zobaczymy jak to będzie wyglądało! Rozmowy na skypie przebiegają super, pozytywni, roześmiani ludzie i słodkie dzieciaki, chociaż już teraz widzę, że ciche, spokojne i grzeczne dzieci to to nie będą xd. Ale ja takie właśnie dzieciaki uwielbiam - żywe, roześmiane, mogą być nawet rozbrykane!

Wylatuję w sierpniu, między 6 a 23 - podejrzewam że jakoś 13, 17 albo 20, ze względu na bilety i połączenia do Birmingham (mają pół godziny drogi samochodem). Straaaaaasznie się cieszę !

Daria.sl > 01-07-2013, 21:23

Nareszcie ktoś bliżej mnie !! Tzn nie aż tak blisko ale przynajmniej nie okolice Londynu jak wszyscy inny. )

Już Ci wysłałam wiadomość PW.

www.pocztowki-z-uk.blogspot.com

Ronie > 05-08-2013, 18:08

Tak tylko chciałam się podzielić - jakoś od tygodnia jestem w Polsce, po prawie dwumiesięcznym pobycie w Anglii. Ku mojemu zaskoczeniu większy szok kulturowy przeżyłam właśnie po powrocie, bo tam odnalazłam się idealnie. Ogólnie operkowanie uważam za jedną z najlepszych przygód w moim życiu i na pewno kiedyś to powtórzę, pytanie tylko na jaki okres. Wiem, że to ogromna zasługa wspaniałej rodzinki, na którą trafiłam, także życzę wszystkim takiego szczęścia.

MatrynaCytryna > 18-08-2013, 23:48

Hej! Lecę do Londynu, dokladnie do Finchley central w 3 stresie. Wylot mam 19 Może ktoś jest tam w okolicy/ ewentualnie się wybiera?

Shiba > 22-08-2013, 0:25

Witam

Od września zaczynam mój pierwszy rok operkowania, będę mieszkać niedaleko Exeter. Jeśli ktoś wybiera się w te rejony, byłoby miło porozmawiać, może spotkać się w jakiś weekend

Trochę się stresuję i fajnie by było kogoś poznać, chociażby z okolic Londynu, bo na wycieczkę w weekend z pewnością się tam wybiorę.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna