• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

USA Październik 2012

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• USA Październik 2012

• USA Październik 2012
  • Re: USA Październik 2012

nana > 31-07-2012, 23:43

Mam tak samo, tez zbliżam się do 26 lat i opiekowałam się wielokrotnie noworodkami więc to będzie raczej słaba wymówka jeśli napiszę, że nie czuję się na siłach żeby opiekować się takim maluszkiem, ehh jutro w pracy coś wymyśle i odpisze

braxii000 > 01-08-2012, 16:42

3 match, rodzinka z Newburyport, Massachusetts. Dwoje dzieci chłopiec 12 lat, dziewczynka 8. Ich profil bardzo mi się podoba, dużo zdjęć i opisów. czekam może się odezwą. Wymieniamy meile.

nana i co wymyśliłaś w pracy?

otwarli mi room w APC, i mam 1 match. rodzinka z Cupertino, California. 3 dzieci (7,5 i 3). teraz czekam czy oni się odezwą.

Piotr > 02-08-2012, 11:51

Wczoraj bylem w ambasadzie i dostale wize.Dzis dzwoni pani z gawo,ze rodzinka do ktorej mialem jechac zrezygnowala z programu.Nic do mnie nie pisali ze chca zrezygnowac czy cos,a tu dzien po otrzymaniu wizy taki prank.

Nie mam sily szukac kolejnej rodziny,teraz mi sie nic nie chce.Moglem zostac w Anglii ,bylo by tak jesli by zrezygnowali wczesniej.Nawet nie napisali dlaczego,nic nie wiem.Wiem tyle ze nie mam rodziny,a mam wize i musze wyleciec 8 pazdziernika,jak nie znajde rodziny to bede musial kolejny raz do konsula jechac.

Postaram sie skontaktowac z rodzina,ale od jakiegos czasu nie odpisywali na emaile.Ciekawe co sie moglo stac,bo naprawde bardzo mnie chcieli.Odpisywali na emaile maksymalnie 24 godz po wyslaniu mojego emaila,ostatnio nie bylo nic.

Juz sie nastawilem na goracy teksas,teraz zeby mi nie dali rodziny z Dakoty.

Juz mysllalem ze wszystko sie uklada,widocznie mialo tak byc.

Zaczynam poszukiwania rodziny od poczatku.

adziszkowa > 02-08-2012, 12:47

Trochę niegrzecznie tak bez żadnego powiadomienia wycofać się z programu. A kupili Ci już bilet? straszna lipa ;/ trzymam kciuki!

braxii000 > 02-08-2012, 12:53

o kurde, myślałam, że takie rzeczy to tylko w wyjazdach europejskich się zdarzają. Piotrek nie poddawaj się, wszyscy jesteśmy z Tobą !!

Piotr > 02-08-2012, 17:08

W koncu napisal.

Wiec jest tak,siostra hostki miala jakas kwote pieniedzy zaplacic za program,no pomoc im krotko mowiac.

Siostra ma dolek finansowy,oni sie dowiedzieli jakis czas temu,a dali mi znac dzis.

Pani z Gawo dala mi znac,a nie oni.Mam wize wbita na 8 pazdziernika,a nie mam rodziny.Rodzina widzac na profilu ze status wizowy zmienilem dopiero napisala do IE,ze rezygnuje,ale swietny prank.

Wiec szukam rodziny ktora chce au-pair od 8 pazdziernika,jesli nie znajde to odwiedze konsulat po raz drugi.

Nie ma stresu w konsulacie,ale teraz sie zacznie odliczanie dla mnie,czy znajde rodzinie do 8 pazdziernika,czy nie.

Rodzina nie ma pieniedzy,przeprosili bo nic wiecej nie moga zrobic i zaproili mnie na wakacje jesli bede mial checi odwiedzic Dallas.

Kontakt bede mial z nimi,nigdy nie wiadomo moze po roku bede chcial zostac na kolejne 6 miesiecy,a zmienic rodzine i stan.

Nie za ciekawa sytuacja,nie zycze nikomu dodatkowego stresu,ktorego nie da sie porownac z trzymiesiecznym oczekiwaniem na rodzine(ktore mialem),a informacja ze rodzina rezygnuje z programu dzien po tym jak konsul dal wize.

Myslalem ze sobie odpoczne od tego wszystkiego przez te dwa miesiace,a tu musze zaczynac od poczatku,ale juz z wiza w paszorcie,co wszystko komplikuje.

IE bedzie robic co tylko moga zeby znalezc mi rodzine,bo wiedza ze mam wize.

Trzymac kciuki dziewczyny i chlopaki,jesli jacys tu sa.

Piotr > 02-08-2012, 18:17

IE zmienilo moj profil i mam pierwsza rodzine.(mozna liczyc ze to siedemnasta rodzina)

Polska rodzina ze Seattle,zimno jak w Anglii to ostatnie miejsce kolo Chicago gdzie nie chce sie znalezc i to na 12 miesiecy.

Plusem sa mlodzi rodzice(a moze minusem,kto wie) plusem z pewnoscia sa male dziedzi 2 i 5 lat chlopcy.

Wiec IE nie pozostawi mnie od tak sobie tylko szukaja rodziny dla mnie.Dobrzez ze mam 2 miesiace na znalezienie rodziny.Znaczy do uplywu wizy w paszporcie,ojjj.

Zawsze bylem otwarty na skype jaka by to nie byla rodzina,wiec nie skreslam ich pomimo ze mieszkaja w fatalnym miejscu,jak dla mnie.Mam dosc deszczu i zimna,mialem to w Anglii przez niemal 14 miesiecy.Seattle to taka Anglia.

Nie ukrywam ze mi sie humor poprawil,ze cos drgnelo.Moze za chwile bede mial rodzine(Seattle czy wschodnie wybrzeze) a jeszcze wczoraj myslalem ze bede w Dallas.Jednak to los mnie chce w innej czesci USA,moze to i lepiej.

Zycie pisze wlasne scenariusze,ciekawe co mi napisze dalej.

adziszkowa > 03-08-2012, 10:49

to dawaj znać jak ci poszła rozmowa. Trzymam kciuki!!! )

panama > 03-08-2012, 19:06

Na moim profilu jest rodzinka z stanu Illinois 45 min od Chicago. Trojaczki 7 letnie. Tylko, że oni napisali, że mój dzien będzie wyglądał tak: rano ubieram i robię śniadanie dzieciom, odwożę do szkoły międzyczasie robię pranie i sprzątam w domu ( póki co norma "chyba") po powrocie dzieci, robię im obiad, zawożę na siłownię, basen, konie itp itd, następnie odrabiam z nimi lekcje, (jedno dziecko jest nadpobudliwe) następnie bawię się z dziećmi, kładę do snu, sprawdzam czy wszystko spakowane na następny dzień, sprzątam po dzieciach, gotuję na nastepny dzień. A w weekendy rodzice lubią chodzić na siłownię i wychodzić z przyjaciółmi więc wtedy też będę się opiekować dzieciakami. No ale napisali, że niektóre weekendy będe miała wolnę. Wiecie to moja pierwsza rodzina na koncie nie chcę wyjść na jakąś wybredną czy coś ale wydaję mi sie, że trochę przesada co o tym myślicie? :|

adziszkowa > 03-08-2012, 19:25

wydaje mi się dużo skoro zaczynasz od samego rana i musisz je kłaść do tego ta niepewność co do weekendów. Ja bym się nie zgodziła chyba. Też nie chcę być wybredna, ale jedziemy tam też coś zobaczyć, pożyć tam a nie tylko opiekować się od rana do wieczora dziećmi. Zauważ, że jak się ma 7 lat to chodzi się spać kolo 20-21 i to najszybciej!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia