• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2014

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2014

• Au Pair 2014
  • Re: Au Pair 2014

Anjaa > 25-05-2013, 13:37

[quote name="Ronie"]

Czekaj, dobrze rozumuję, że Prowork nie wymaga polskiego prawka? Dopiero w Stanach trzeba wyrabiać?[/quote]

Nie wymagają w ogóle prawa jazdy - ale można mieć (ułatwienie). W Stanach można sobie wyrobić, ale to nie jest obowiązek W każdym bądź razie jak to dziewczyny mówią - lepiej mieć prawo jazdy w USA, bo to dużo ułatwia tamtejsze życie. No chyba, że się mieszka w dużym mieście, gdzie jest zacny transport

merti > 25-05-2013, 19:36

No i wiele rodzin potrzebuje au-pair wożącej dzieci

Ronie > 25-05-2013, 21:46

[quote name="Anjaa"]
    [quote name="Ronie"]

Czekaj, dobrze rozumuję, że Prowork nie wymaga polskiego prawka? Dopiero w Stanach trzeba wyrabiać?[/quote]

Nie wymagają w ogóle prawa jazdy - ale można mieć (ułatwienie). W Stanach można sobie wyrobić, ale to nie jest obowiązek W każdym bądź razie jak to dziewczyny mówią - lepiej mieć prawo jazdy w USA, bo to dużo ułatwia tamtejsze życie. No chyba, że się mieszka w dużym mieście, gdzie jest zacny transport [/quote]

Cały czas żyłam w przekonaniu, że bez prawka nawet nie mam co startować (wiem, że mogłabym chociaż spróbować zdać, ale póki co totalnie nie potrafię wyobrazić sobie siebie za kierownicą). Zdaję sobie sprawę, że znalezienie rodziny i tak będzie mega trudne, ale sam fakt, że istnieje taka możliwość bardzo mnie pocieszył.

Choć to mnie zaskoczyło, bo na stronie Proworku i tak jest napisane, że jest to obowiązkowe.

Anjaa > 25-05-2013, 22:02

[quote name="Ronie"]

Cały czas żyłam w przekonaniu, że bez prawka nawet nie mam co startować (wiem, że mogłabym chociaż spróbować zdać, ale póki co totalnie nie potrafię wyobrazić sobie siebie za kierownicą). Zdaję sobie sprawę, że znalezienie rodziny i tak będzie mega trudne, ale sam fakt, że istnieje taka możliwość bardzo mnie pocieszył.

Choć to mnie zaskoczyło, bo na stronie Proworku i tak jest napisane, że jest to obowiązkowe.[/quote]

Jeszcze się upewniałam, to prawda- nie obowiązkowe. Też miałam takie przekonanie, ale teraz próbuje je zdać, no ale zobaczę jak to będzie za bardzo zależy mi na wyjeździe, więc szukałam wszystkich możliwym desek ratunku

Ronie > 26-05-2013, 14:24

[quote name="Anjaa"]
    [quote name="Ronie"]

Choć to mnie zaskoczyło, bo na stronie Proworku i tak jest napisane, że jest to obowiązkowe.[/quote]

Jeszcze się upewniałam, to prawda- nie obowiązkowe. Też miałam takie przekonanie, ale teraz próbuje je zdać, no ale zobaczę jak to będzie za bardzo zależy mi na wyjeździe, więc szukałam wszystkich możliwym desek ratunku [/quote]

Ja już nawet próbowałam odsunąć od siebie myśl wyjazdu, później coraz poważniej zastanawiałam się na rok w UK, co wcześniej było dla mnie wyjściem tylko na lato, a teraz chyba znów powrócę do marzenia o Stanach.

Dzięki jeszcze raz, powodzenia z prawkiem.

Majausapair > 02-06-2013, 0:27

cześć dziewczyny : ) ja właśnie chciałam się zameldować i zgłosić swój wyjazd po maturach 2014! aktualnie również jestem w trakcie wyrabiania referencji

nie mogę się doczekać całego tej aplikacji, matchów i innych tych pierdół, ale nie oszukujmy się! czas nie ubłagalnie szybko leci... dziś jest 1 czerwca, a zanim się obejrzeć i będzie koniec roku! no i znów matury i wiooooo daleko do US! : ) : ) Szczerze mówiąc, mam nadzieję poznać kogoś tam w Stanach, bo tu, w Polsce... eh jakoś mnie się nie wiedzie : (

merti > 02-06-2013, 15:23

Szybko zleci. Ja ponad dwa lata czekam na wyjazd A najgorsze chyba jest odliczanie do daty wylotu-najbardziej się dłuży, zwłaszcza , że juz nie mam szkoły i tylko siedzę w domku!

Anjaa > 02-06-2013, 15:48

[quote name="Majausapair"]cześć dziewczyny : ) ja właśnie chciałam się zameldować i zgłosić swój wyjazd po maturach 2014! aktualnie również jestem w trakcie wyrabiania referencji

nie mogę się doczekać całego tej aplikacji, matchów i innych tych pierdół, ale nie oszukujmy się! czas nie ubłagalnie szybko leci... dziś jest 1 czerwca, a zanim się obejrzeć i będzie koniec roku! no i znów matury i wiooooo daleko do US! : ) : ) Szczerze mówiąc, mam nadzieję poznać kogoś tam w Stanach, bo tu, w Polsce... eh jakoś mnie się nie wiedzie : ([/quote]

No to witam w klubie Ja już mam referencje, więc z tym to u mnie ze spokojem akurat. Ja pamiętam jak niedawno był wyjazd za 3 lata, jeszcze niedawno 2.. a teraz? tylko rok do wyjazdu

madz > 02-06-2013, 16:20

dokładnie rok temu byłam w takiej samej sytuacji jak Wy ;) Czas zleciał mi momentalnie, najdłużej mi się czekało na pierwsze matche (grudzień 2012), a teraz już tylko odliczam ostatnie dni <3

Życzę Wam powodzenia!

Majausapair > 02-06-2013, 20:53

[quote name="Anjaa"]
    [quote name="Majausapair"]cześć dziewczyny : ) ja właśnie chciałam się zameldować i zgłosić swój wyjazd po maturach 2014! aktualnie również jestem w trakcie wyrabiania referencji

nie mogę się doczekać całego tej aplikacji, matchów i innych tych pierdół, ale nie oszukujmy się! czas nie ubłagalnie szybko leci... dziś jest 1 czerwca, a zanim się obejrzeć i będzie koniec roku! no i znów matury i wiooooo daleko do US! : ) : ) Szczerze mówiąc, mam nadzieję poznać kogoś tam w Stanach, bo tu, w Polsce... eh jakoś mnie się nie wiedzie : ([/quote]

No to witam w klubie Ja już mam referencje, więc z tym to u mnie ze spokojem akurat. Ja pamiętam jak niedawno był wyjazd za 3 lata, jeszcze niedawno 2.. a teraz? tylko rok do wyjazdu [/quote]

haha, witam, witam! no... czas jak cholercia zapiernicza... oby tylko do sylwestra, a później wszystko leci z górki!!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia