• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

BRAK RODZIN !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• BRAK RODZIN !

• BRAK RODZIN !
  • Re: BRAK RODZIN !

madz > 19-12-2012, 22:53

[quote name="emili"]

Często dziweczyny opisuja w tematach i mysle ze MAJĄ RACJĄ - wiek, im większy tym lepsze zainteresowanie! Ja mam 25.

Moja propozycja?[/quote]

I to dla mnie jest bardzo pocieszająca wiadomość :D Mimo, że studia skończone + jedne w trakcie myślę że na to nie będą patrzeć, tylko na mój wiem (jeszcze chwilę 24 lata) i na doświadczenie, myślę że dość profesjonalne, choć wiele rodzin może odrzucać terapeuta dziecięcy :P

Właśnie mam macht, po 3 miesiącach. A pierwszy myślę, że rodzina za bardzo się skupiła na moim doświadczeniu terapeutycznym i szukali a AP a terapeuty do dzieci, bo niestety dzieci były z dość dużymi zdiagnozowanymi problemami :/

sylvia > 05-01-2013, 0:03

Z tym wiekiem to potwierdzam, gdyż moi hości powiedzieli mi, że zależało im na kimś starszym

Więc to był mój atut.

emka88 > 05-01-2013, 8:15

Moi hości też mi mówili, że szukali kogoś starszego. Dodatkowo moje wykształcenie to był dla nich duży plus. Generalnie nie chcieli jakby to powiedzieć u nas "słodkiej idiotki"

PorcelainGirl > 12-04-2013, 13:28

[quote name="madz"]
    [quote name="emili"]

Często dziweczyny opisuja w tematach i mysle ze MAJĄ RACJĄ - wiek, im większy tym lepsze zainteresowanie! Ja mam 25.

Moja propozycja?[/quote]

I to dla mnie jest bardzo pocieszająca wiadomość Mimo, że studia skończone + jedne w trakcie myślę że na to nie będą patrzeć, tylko na mój wiem (jeszcze chwilę 24 lata) i na doświadczenie, myślę że dość profesjonalne, choć wiele rodzin może odrzucać terapeuta dziecięcy

Właśnie mam macht, po 3 miesiącach. A pierwszy myślę, że rodzina za bardzo się skupiła na moim doświadczeniu terapeutycznym i szukali a AP a terapeuty do dzieci, bo niestety dzieci były z dość dużymi zdiagnozowanymi problemami :/[/quote]

Ja chyba czegoś nie rozumiem na 2 albo 3 roku psychologi... nie skończyłaś jeszcze studiów, a już się nazywasz psychoterapeutą dziecięcym?? Czy zdajesz sobie sprawę, że na początek trzeba skończyć studia, przejść własną terapię, podejść do egzaminu(w zależności w jakiej szkole psychoterapeutycznej operujesz)...pierwszy jest również staż psychoterapeutyczny, gdzie występujesz w roli koterapeuty(taki ktoś kto zwykle się tylko przygląda, ale na to musi się zgodzić pacjent, albo opiekun pacjenta)...oczywiście możesz ogłosić się wszem i wobec terapeutą(takim samozwańczym, i tylko dlatego, że jeszcze nie ma odpowiedniej ustawy o zawodzie terapeuty, ale to do czasu myślę), ale niczym nie będziesz różniła się od bioenergoterapeutów, wróżek itp....Poza tym z tego co wiem w usa trzeba mieć 3tys godzin doświadczenia, żeby móc przystąpić do egzaminu...więc wybacz, ale nie kupuje bajki, że amerykanie w jakikolwiek sposób poważnie podchodzili do Twojego "PROFESJONALNEGO" doświadczenia...

...poza tym żeby być dobrym terapeutą trzeba przede wszystkim nabyć troszeczkę pokory, a tego chyba najwięcej na tym etapie u Ciebie brakuje....

...zastawiam się jakimi metodami diagnozuje się "dość duże problemy"(cokolwiek to oznacza)?

brak podstawowej wiedzy, a przy tym pseudonaukowy język...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia