• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

madz > 29-05-2013, 10:53

[quote name="carly15"]nie mogę wejść na nią na moim roomie, bo pisze ze wprowadzają zmiany jakieś i żeby zajrzeć później(tak od wczoraj). Ma ktoś z Was tak?[/quote]

tak, wiem że dziewczyny też to mają! także się nie przejmuj. Choć wiem że jest ciekawość następnego matchu ;)

A co do agencji, to się zgadzam. Wiele też zależy od naszego podejścia i traktowania pracowników agencji, bo zauważyłam że wiele dziewczyn za bardzo się wywyższa i są trochę aroganckie w stosunku do pracowników.

carly15 > 29-05-2013, 11:06

Tak? dziewczyny tez tak mają? bo ja juz do agencji napisałam ;-) hehe pewnie jakies zmiany wprowadzają i miejmy nadzieje ze niedlugo wszystko wroci do normy bo mnie sciska zobaczyc jaki to match ;-) haha

Co do tych agencji, to napewno, nasze powodzenie w duzej mierze zalezy od naszych godzin z dziecmi, ile mamy prawko, jaki wiek i jaki jest poziom naszego jezyka. /czasem agencja nic nie moze zrobic zebysmy mialy wiecej matchy, bo to tak naprawde od preferencji rodzin zależy czy nas chcą czy nie.

madz > 29-05-2013, 11:51

Oj tak! Prawda! Ja np mialam duzy plus z powodu wieku i dlugosci posiadania prawka, godzin opieki chyba nie mialam jakos strasznie duzo, angielski slaby. Mimo odleglego terminu uwazam ze mialam dosc niezle branie :p

carly15 > 29-05-2013, 12:01

hehe ja przyznam się jak wybierałam tę opcję extraordinarie bałam się ze bedzie male zainteresowanie rodzin, ale jest kompletnie przeciwnie, mam juz 5 matchy w ciagu 7 dni. Wiec jak narazie polecam naprawde tą opcje au pairkom po studiach ped albo z duzym doswiadczeniem w opiece nad dziecmi ponizej 2 lat.

nutella > 29-05-2013, 13:57

[quote name="carly15"]hehe ja przyznam się jak wybierałam tę opcję extraordinarie bałam się ze bedzie male zainteresowanie rodzin, ale jest kompletnie przeciwnie, mam juz 5 matchy w ciagu 7 dni. Wiec jak narazie polecam naprawde tą opcje au pairkom po studiach ped albo z duzym doswiadczeniem w opiece nad dziecmi ponizej 2 lat.[/quote]

w APiA? też się nad tym zastawiałam ale właśnie obawiałam się, że będzie mało rodzin.

madz > 29-05-2013, 14:08

Mi w apia odradzali, bo ponoc jest malo rodzin chetnych na placenie wiecej dziewczyna skoro moga placic mniej za to samo :/ dlatego w ogole sie nie zdecydowalam na ta agencje.

carly15 > 29-05-2013, 15:41

Z tego co ja teraz widze to duze jest zainteresowanie. Ja podobnie myslalam ale jezeli rodzice chca miec pewnosc co do kwalifikacji opiekunki i tego ze jest w tym dobra to troche wyzsza cena nie zrobi im roznicy. Narazie moge polecic zobaczymy jak dalej bedzie jakby co to moge przejsc na normalna opcje

carly15 > 29-05-2013, 18:24

No szlag mnie zaraz trafi ;/ dostałam dwa maile dzisiaj o rodzinach zainteresowanych a room dalej w jakiejs naprawie i nic się nie pokazuje ;/ kto jest na moim profilu :-( chyba nerwicy dostane.

Dziewczyny co mają aplikacje otwartą też macie taki problem?

madz > 29-05-2013, 19:22

A dzwonilas w tej sprawie do agencji?

carly15 > 29-05-2013, 20:13

Tak juz naprawili na szczescie. Caly dzien czekalam ale na prozno. Bo matche straszne- indyjska rodzina ze stamford lub homestay mom z 4 dzieci z przedmiesci ny.

Macie pomysl jak napisac rodzinie indyjskiej ze jednak to nie to?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia