• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

ayumi_ > 06-08-2012, 17:47

a mnie rodzinka właśnie napisała, że jednak wybrała kogoś innego, ehhh...

DariaAnnaJoanna > 06-08-2012, 20:31

Nie przejmuj się :* nic nie dzieje się bez przyczyny! To nie było to, Twoja idealna rodzinka gdzieś tam na Ciebie czeka

ayumi_ > 06-08-2012, 21:16

[quote name="DariaAnnaJoanna"]Nie przejmuj się :* nic nie dzieje się bez przyczyny! To nie było to, Twoja idealna rodzinka gdzieś tam na Ciebie czeka[/quote]

heh, dzieki, ale czekam juz od 27 lutego, z czego odezwaly sie tylko 3 rodzinki, ktore jednak wybieraly kogos innego..

dreamlike > 06-08-2012, 22:26

to ja wam pokażę jaką walizkę, a w zasadzie torbę kupiłam http://allegro.pl/torba-na-kolkach-modn ... 71483.html

jest naprawdę duża a waży 2,6 kg. Myślę jeszcze o dokupieniu do niej kuferka, bo też są fajne, dość spore i laptop by mi so niego wszedł. No i nie kupowałam na allegro bo drogo, jak ktoś ma możliwość to polecam Maximusa w Nadarznie. Jest ogromny wybór walizek i najniższe ceny i jeszcze można się potargować.

nana > 06-08-2012, 23:44

u mnie już 10 match i na chwilę obecną mam zajęte 4 miejsca w Apia i jedno w CC więc nie mam na razie co czekać na kolejną dopóki któraś z obecnych rodzin nie zejdzie z mojego profilu, z tych wszystkich jedyny match który rozważam to rodzinka z półrocznym chłopczykiem z Seattle. Odpisałam im na maila i czekam na odpowiedź. Wydają się mega pozytywni i interesujący ale zobaczymy. No i Seatlle to kompletnie nie to o czym marzyłam Chyba nie ma tam za dużo au-pair w okolicy?

mamecia powodzenia!!! koniecznie daj znać jak minął Ci lot i jak pierwsze wrażenia!!

agata.gda gratuluje wizy, wszyscy mowią że to tylko formalność ale jednak każdy się bardzo stresuje

ayumi_ napewno niedlugo znajdziesz super rodzinkę do której będziesz pasować! Masz filmik na profilu? Dodane wszystkie zdjęcia? Pomyśl może nad zmianą czegośw aplikacji.

rikku > 07-08-2012, 14:44

Cześć wszystkim,

obserwuj ten wątek od jakiegoś czasu i widzę, że nie jestem sama z brakiem rodzinki. Jestem w agencji InterExchange i mam profil uruchomiony od początku czerwca i miałam plan wyjechać na koniec sierpnia, ale raczej w to wątpię, jak się uda na początku września to będzie sukces. Po waszych postach zdecydowałam się zapisać do drugiej agencji APC - zawsze większe szanse Do tej pory rozmawiałam z jedną rodzinką z Waszyngtonu - ale straszne buraki - wielce zapracowani, traktujący drugą osobę z góry ( au-pair traktowali jako pracownika) i do tego dwa razy wystawili mnie - umówiłam się z nimi na rozmowę przez skype'a na konkretną godzinę i dzień i nic...czekałam raz półtora godziny, drugi raz godzinę jak czub i nic... więc mam dość niemiłe doświadczenia z pierwszą rodzinką... A oprócz tego 4 rodzinki gościły na moim profilu i tyle.... Mam nadzieję, że jak będę miała profil w APC to się w końcu coś ruszy

ayumi_ > 07-08-2012, 18:14

[quote name="nana"]ayumi_ napewno niedlugo znajdziesz super rodzinkę do której będziesz pasować! Masz filmik na profilu? Dodane wszystkie zdjęcia? Pomyśl może nad zmianą czegośw aplikacji.[/quote]

tak, wszystko mam ładnie i pięknie :] filmik już raz zmieniałam, nie wiem co jest grane...

ayumi_ > 07-08-2012, 18:15

[quote name="rikku"]Cześć wszystkim,

obserwuj ten wątek od jakiegoś czasu i widzę, że nie jestem sama z brakiem rodzinki. Jestem w agencji InterExchange i mam profil uruchomiony od początku czerwca i miałam plan wyjechać na koniec sierpnia, ale raczej w to wątpię, jak się uda na początku września to będzie sukces. Po waszych postach zdecydowałam się zapisać do drugiej agencji APC - zawsze większe szanse Do tej pory rozmawiałam z jedną rodzinką z Waszyngtonu - ale straszne buraki - wielce zapracowani, traktujący drugą osobę z góry ( au-pair traktowali jako pracownika) i do tego dwa razy wystawili mnie - umówiłam się z nimi na rozmowę przez skype'a na konkretną godzinę i dzień i nic...czekałam raz półtora godziny, drugi raz godzinę jak czub i nic... więc mam dość niemiłe doświadczenia z pierwszą rodzinką... A oprócz tego 4 rodzinki gościły na moim profilu i tyle.... Mam nadzieję, że jak będę miała profil w APC to się w końcu coś ruszy [/quote]

ehh, no daj spokój, ja od lutego tylko 3 rodzinki, które mnie nie wybrały :]

miałam w planach leciec w lipcu :] także..

rikku > 07-08-2012, 21:44

Ayumi czyli jedziemy na tym samym wózku... musimy być cierpliwe, a na pewno trafimy na tą perfect family po prostu niektóre dziewczyny mają więcej szczęścia, tak jak moja przyjaciółka, która za pierwszym razem znalazła swoją rodzinkę i w tamtym roku wyleciała, a ja teraz chciałabym do niej jak najszybciej dołączyć. Tak czy owak, wcześniej czy później znajdziemy te nasze rodzinki, oczywiście lepiej wcześniej i damy radę

DariaAnnaJoanna > 07-08-2012, 22:15

Ja też jeszcze niedawno jęczałam, ze nie znajde

a muszę sie pochwalic, byłam dzisiaj w ambasadzie i MAM WIZĄ !!!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia