• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

Jarzebinka > 27-05-2013, 19:25

A u mnie w ogole super! Hości są mega mili ( mam nadzieje, ze tacy zostaną), ciągle mi pomagają! Jutro zaczynam pierwszy dzień pracy! Pytają ciągle, czy czegoś nie potrzebuje. Z Hostką rozmawiałam nawet o chłopakach, a z Hostem ciagle sobie żartujemy! Miałam powitalne BQQ i gralismy w karty , w grę w która mnie dopiero nauczyli i WYGRYWAŁAM hahah, oni grali jakimiś strategiami, a ja nowicjuszka ich ograłam! haha. Dzieciaki słodkie, ale jak to ameykańskie dzieci wymuszają wszystko płaczem... Będę miała cięzko. Co do okolicy, to jest dużo zieleni, jest cieplutko- ponad 30 stopni mamy w DC. PŁywałam sobie już u mnie w basenie nawet! Czasem sobie żałuje, że nie ma mnie w NYC, bo był cudowny na wycieczce, ale znam też dużo dziewczyn, które mieszkają w NYC i płaczą po nocach... DO stacji metra mam jakies 20 min wolnym spacerkiem i Hostka nawet dziś ma mi dokłądnie pokazac jak jeździć metrem i jedziemy na damskie zakupy!

A i jeszcze powiem, ze u mnie komunikacja miejska jest zajebista, no ALE ja mieszkam w MIEŚCIE przy samym DC (w sumie to mam 7 domów od granicy DC), więc jak liczycie na autobusy, to tylko w MIASTACH- nic wiecej!

socho > 27-05-2013, 20:04

Jarzebinka - to fantastycznie wobec tego Miejsce super, przywitanie miłe, oby nic się nie zmieniło, jeśli już to tylko na lepsze

A co do Cali macie racje, kiepska sprawa z tym autem, dlatego podpytałam o to hostkę (przed chwilą skończyłyśmy rozmawiać) i powiedziała, że to tylko na jakiś pierwszy tydzień, ew. dwa, a potem miałabym vana dla siebie do dyspozycji, bo będzie mieć drugie auto specjalnie dla au pair - czyli jeden problem z głowy. Powiedziała, że dostałabym też lapka i tel na własny użytek, bym miała trochę prywatności. To tą łazienkę jakoś chyba przeboleję (poza tym gadałam dzisiaj duuużo z dziewczynkami, normalnie się zakochałam )

merti > 27-05-2013, 21:02

socho!!!!!!!!!!! idealny match <3

socho > 27-05-2013, 21:24

[quote name="merti"]socho!!!!!!!!!!! idealny match <3[/quote]

Aaajjj no wiem! Dlatego nie mogę się doczekać jutra, bo hostka ma mi dać odpowiedź czy przyjeżdżam do nich, czy nie. (Dzisiaj jeszcze ma jeden interview z inną au pair, bo już się umówiła, ale powiedziała, że jestem jej number 1 - oby! <3)

madz > 27-05-2013, 21:24

Socho wydaje mi się ze jednak Cali lepsza, nie ze względu że jest to Cali tylko dlatego że w VA ten chłopiec (tak?) ma ADHD, myślę, że rodzice też mogą trochę bagatelizować jego problem i może to w rzeczywistości gorzej wyglądać. Wielu rodziców ma tendencję do "polepszania" umiejętności/dokonań swoich dzieci jeśli chcą osiągnąć przez to jakąś korzyść - tu: zdobyć fajną au pair.

socho > 27-05-2013, 21:27

Madz - tak, masz rację i tego się właśnie obawiam. Rozmawiam z nimi o 23, więc zobaczę jak ten chłopiec będzie się w trakcie zachowywał, bo póki co VA to mój 'plan awaryjny'.

madz > 27-05-2013, 21:39

Daj znać koniecznie po rozmowie.

socho > 27-05-2013, 23:34

No i nici z rozmowy z VA, bo dostałam od nich sms'a, że są jeszcze w drodze do domu i wrócą późno, więc przepraszają, ale chyba dzisiaj nie porozmawiamy, ale się jeszcze odezwą.

Cóż, płakać nie będę, bo hostka z CA napisała mi maila z magicznym zdaniem "My girls and I would love for you to join our family as an Au Pair.", na co moją pierwszą reakcją było oczywiście 'yes'!

Więc wychodzi na to, że za jakieś 2 miesiące zawitam w CA

DominikaDomi > 27-05-2013, 23:55

no to gratulacje w takim razie !!

Johnson > 28-05-2013, 0:09

Wielkie gratki!!!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia