• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

cien_wiatru > 03-08-2012, 13:47

Ja też po pierwszej rozmowie z pierwszą host rodzinką, w sumie nie było nawet czasu się zestresować, bo telefon zadzwonił bez żadnej zapowiedzi, po prostu pojawili mi się na roomie i wieczorem już dzowniła hostka, więc nie chciałbyście widzieć mojej miny, kiedy to odbieram sobie domowy telefon, mówie SŁUCHAM, a pani "Paulina? Here's Au pair Care Agency, here is a family who wants to talk with you" No ale hostka bardzo sympatyczna tylko ten kalifornijski akcent to niech oni sobie gdzies wsadzą I to ich pierwsza au pair ma być, wiec hostka chyba nie przyzywczajona mówiła BARDZO szybko, kilka razy prosiłam ją by mówiła wolniej haha 40 minut zleciało, bardzo sympatyczna kobieta, ale jest jeden problem, właściwie to bardzo istotny, mają AŻ 7!!! dzieci, hostka co prawda w domu, ale to wcale zaleta dla mnie nie jest, no nic, raczej na pewno do nich nie jadę, co prawda ma dzisiaj dzownić jeszcze raz, więc po prostu potraktuje to jako trening przed kolejnymi (mam nadzieje ) rozmowami z hostami

blonde > 03-08-2012, 13:51

@klaudiaa93 - godzina drogi do NYC to przy amerykańskich odległościach naprawdę jest nic! godzinę możesz spędzić w metrze jadąc z Brooklynu czy Queens na Manhattan! ja też będę mieszkała jakiś czas drogi od NYC (podobno ok. 40minut pociągiem)

@mamecia - no właśnie ja mam taki wieeeelki dylemat co do tej walizki. generalnie podoba mi się ta http://allegro.pl/walizki-walizka-duza- ... 09614.html i ta http://allegro.pl/walizki-walizka-sredn ... 09886.html, z tym że pierwsza wydaje mi się za duża a druga z kolei za mała... no i nie wiem co robić

@cien_wiatru - o.O 7 dzieci?? powiedzmy że jakby było 5, to jeszcze do ogarnięcia. ale 7 ??? ja bym nie dała rady...

cien_wiatru > 03-08-2012, 14:04

To jeszcze nic, generalnie mają 10, z tym, że 3 jest już dorosła i nie mieszkaja w domu, no ale zaznaczam, że cała 6 jest adoptowana.

Ale dokładnie, 7 to o co najmniej 3 za dużo, już nie mówie, że dla nie max. to 3, poza tym, już się naczytałam, że mama w domu to praktycznie zawsze kłopoty, bo dzieci zawsze będą do niej lecieć i w ogóle, ciągłe patrzenie na ręce. Więc aż tak zdesperowana nie jestem, żeby łapać się wszystkiego

A co do walizki, to ja myślę, że ta duża jest w sam raz! Jeszcze i tak będziesz narzkekać, że nie zmieściłaś połowy rzeczy! haha

Baskah > 03-08-2012, 14:13

Ja jeszcze nie mam roomu otwartego ale już oglądałam walizki z ciekawości... I pierwsze na co patrze to waga a tu nie ma podanej wagi. Nie interesuje ciebie to blondi?? ja znalałam mega fajna i duża walizkę na 4 kółkach i tylko3,5 kg!

blonde > 03-08-2012, 14:18

Owszem interesuje, pisałam już do tego gościa z pytaniem ile ona waży

MaDziulka > 03-08-2012, 14:35

http://allegro.pl/50-policarbon-duza-wa ... 67061.html to moje walizki za 2 zapłaciłam 180zl mysle, że dobra cena

ayumi_ > 03-08-2012, 18:13

[quote name="Nimell"]
    [quote name="ayumi_"]Nimell, dzięki ;p

a Ty kiedy lecisz i skad ?[/quote]

ja lecę 10 września z Warszawy

Blonde, gratulacje czekam na sprawozdanie [/quote]

Ooo fajnie, jeżeli zdecyduję się na obecną rodzinkę ( i oni na mnie...) to wylot właśnie myślę 10 albo 17, ale raczej 10 mi bardziej odpowiada i też z Wawy, więc jak coś to możemy razem super by było xD

A ty z jakiej agencji ?

Nimell > 04-08-2012, 1:05

Ayumi pisałam już wyżej, że wylatuję z Cultural Care ;)

ayumi_ > 04-08-2012, 12:22

[quote name="Nimell"]Ayumi pisałam już wyżej, że wylatuję z Cultural Care [/quote]

sorki, nie doczytałam

a ile dzieci masz ? nic nie wiem, bo nie czytałam wcześniejszych postów

jakie odczucia co do rodzinki ? w fajnej okolicy mieszkają ? bo ta moja to na zadupiu, 35 min autem do miast, brak autobusów jedynie autem można się dostać ;]

Nimell > 04-08-2012, 12:50

Ja praktycznie w centrum Bostonu ;) wszędzie blisko ;) 3 dzieci w wieku 6,5,3 ..
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia