• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair USA 2013! cz.2

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair USA 2013! cz.2

• Au Pair USA 2013! cz.2
  • Re: Au Pair USA 2013! cz.2

carly15 > 27-05-2013, 11:02

[quote name="Jarzebinka"]A ja jestem niedaleko od McLean. Nawet wczoraj tam byłam [/quote]

I jak okolica?fajna? :-) Wogle jak Twoja rodzinka?Jak początki?

niepodrodze > 27-05-2013, 14:53

Sushi- mieli au pair z rożnych państw, więc teraz polują na Polskę :p

socho > 27-05-2013, 14:56

[quote name="carly15"]
    [quote name="Jarzebinka"]A ja jestem niedaleko od McLean. Nawet wczoraj tam byłam [/quote]

I jak okolica?fajna? :-) Wogle jak Twoja rodzinka?Jak początki?[/quote]

Właśnie, jak Ci się podoba?

A w ogóle to potrzebuję pomocy, bo nie wiem którą rodzinę wybrać!

Single mom z Californi (z 30 minut od LA, 2 dziewczynki 10-12 lat), czy rodzinkę z Virginii (McLean, 11 letnie bliźnięta).

Obie są bardzo fajne, mają swoje drobne minusy, ale się 'równoważą'... ("-" w CA: dzielenie auta z hostką, wspólna łazienka z dziewczynkami, ale za to dziewczynki są super, stan też/ "-" w VA: chłopiec ma ADD, ale to podobno w ogóle nie jest problem, tylko dłużej robi się lekcje i poświęca mu przy tym więcej uwagi, curfew, a gdy dzieci są w szkole nie mogę być dalej niż 1h od domu.)

Mam dziś rozmowy na skype z obiema rodzinkami, bo chcą się 'dogadać', by móc w zależności od mojej decyzji poinformować agencję, że mnie chcą, lub poszukać innej au pair...

Którą byście wybrały/li?

MalaMe > 27-05-2013, 15:07

Ja bralabym Californie!

DominikaDomi > 27-05-2013, 16:00

California wiadomo cieplo caly rok i czego wiecej chciec? Ale slyszalam, ze w LA nie jest za fajnie. wrecz powiewa nuda. Moja znajoma byla kiedys au pair i zawsze mi mowila, ze nie mam jechac do Cali, a ona byla au pair i w Cali i w DC.

merti > 27-05-2013, 16:15

Cali !!!!!!!!!!!!!!!! Co to za pytanie w ogóle

socho > 27-05-2013, 16:59

heh, czyli widzę, że tylko ja miewam takie głupie dylematy

dziękuję za podpowiedzi!

Sushi > 27-05-2013, 17:47

Ja bym wybrała Cali

Czyli rozumiem, że w IE może być na profilu tylko jedna rodzinka tak?

Co do LA to jednym może pasować a drugim nie. Jak nie pojedziesz to się nie dowiesz. Ile ludzi tyle opinii

Jarzebinka > 27-05-2013, 19:10

LA JEST NUDNE i baaardzo dużo osób tak mówi! Ile można się patrzyć na napis Hollywood? I co do dzielonej łazienki to, uwazam ze to jest najwiekszy minus! Ja mam swoją i poweim Ci, ze jest tutaj tyle stresów w np wyciaganiem rzeczy do jedzenia z lodówki przy Hostach, bo ise po prostu głupio czujesz, a co dopiero łazienka! Dla mnie to by była masakra... Nawet sobei tego nie chce wyobrażać... A McLean ma najwiekszy shopping mall w okolicy, wiec to taka wieksza miejscowość.

balbina > 27-05-2013, 19:14

mówię stanowcze NIE dla dzielonego auta z hostką!

Obczaj konkretne zasady, obczaj komunikacje miejską, jeżeli od ich domu jest daleko do przystanku lub mieszkają dlaeko od LA ja jestem zdecydowanie na nie.

Ogólnie mówi się, że w Ca komuinikacja miejska jest baaaardzo słaba, ale ja mam koleżanke, która sobie daje rade i mówi, że jest super z komuinikacją, ale wiadomo że zależy gdzie się mieszka.

Najlepiej napisz do jakiś Polek z LA i się dopytaj o komunikacje i te bzdety, sorry ale naprawdę, bez auta w niektórych miejscach to możesz tylko swój dom podziwiać, albo las dookoła

edit: no to prawda, podobno LA wieje nudą
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia