• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

Nimell > 02-08-2012, 0:26

[quote name="mamecia"]
    [quote name="Nimell"]Tak będę w samym Bostonie i oczywiste że musimy się spotkać Koniecznie [/quote]

No to będę na Ciebie czekać za oceanem a z jakiej agencji jestes?[/quote]

Ja wylatuję z Cultural Care i ze mną leci jeszcze Ania którą poznałam na kwietniowym spotkaniu au pair w Poznaniu

Ayumi to jak się z nimi dogadasz to masz zaproszenie do Bostonu ode mnie

klaudiaa93 > 02-08-2012, 17:37

W końcu coś się ruszyło, rodzinka z Long Island, Babylon(NY) godzinka drogi bezpośrednim pociągiem od New York City, dwoje dzieci, dziewczynka 4lata i chłopiec 7, bardzo sympatyczni się wydają jutro o 11 umówiłam się z nimi na skype( stresik, lecę przygotować pytania) najciekawsze jest to, że mama jest lokalną koordynatorką w Interexchange (sama nie wiem czy to dobrze czy źle), jutro ich poznam lepiej i może okażą się perfect family Miałyście albo znacie takie przypadki, że pierwsza rodzina okazała się właśnie TĄ rodziną? )

mamecia > 02-08-2012, 18:28

[quote name="klaudiaa93"]W końcu coś się ruszyło, rodzinka z Long Island, Babylon(NY) godzinka drogi bezpośrednim pociągiem od New York City, dwoje dzieci, dziewczynka 4lata i chłopiec 7, bardzo sympatyczni się wydają jutro o 11 umówiłam się z nimi na skype( stresik, lecę przygotować pytania) najciekawsze jest to, że mama jest lokalną koordynatorką w Interexchange (sama nie wiem czy to dobrze czy źle), jutro ich poznam lepiej i może okażą się perfect family Miałyście albo znacie takie przypadki, że pierwsza rodzina okazała się właśnie TĄ rodziną? )[/quote]

Ja byłam w CC, miałam mnóstwo rodzin na profilu tylko z 3 miałam jako taki kontakt. Przeszłam do APC i tam pierwsza rodzina która pojawiła się na profilu jest moja perfect family, mimo że w trakcie maili, skypa itd miałam kontakt z innymi rodzinami, to wiedziałam, że t6a pierwsza rodzinka to jest właśnie to i wiem że dużo jest dziewczyn, które przy pierwszym matchu już podejmowały decyzje, bo wiedziały że bedzie dobra

ayumi_ > 02-08-2012, 19:10

Nimell, dzięki ;p

a Ty kiedy lecisz i skad ?

blonde > 02-08-2012, 19:39

A ja dzisiaj wypełniłam papiery wizowe (DS160) i umówiłam się na spotkanie z konsulem 8 sierpnia

ayumi_ > 02-08-2012, 20:30

[quote name="blonde"]A ja dzisiaj wypełniłam papiery wizowe (DS160) i umówiłam się na spotkanie z konsulem 8 sierpnia [/quote]

oo, powodzenia, zdaj relacje później !

Nimell > 03-08-2012, 0:26

[quote name="ayumi_"]Nimell, dzięki ;p

a Ty kiedy lecisz i skad ?[/quote]

ja lecę 10 września z Warszawy

Blonde, gratulacje czekam na sprawozdanie

blonde > 03-08-2012, 10:50

okej okej, na pewno dam znać po rozmowie

słuchajcie, jako że większość z nas właśnie jest w okresie bardziej lub mniej gorączkowych przygotowań, to mam pytanie. jakie macie walizki? tzn. chodzi mi o ich wymiary. bo ja właśnie szukam tej idealnej i sama nie wiem co wziąć...

mamecia > 03-08-2012, 10:56

[quote name="blonde"]okej okej, na pewno dam znać po rozmowie

słuchajcie, jako że większość z nas właśnie jest w okresie bardziej lub mniej gorączkowych przygotowań, to mam pytanie. jakie macie walizki? tzn. chodzi mi o ich wymiary. bo ja właśnie szukam tej idealnej i sama nie wiem co wziąć...[/quote]

http://allegro.pl/walizka-modna-kratka- ... 38020.html Właśnie skończyłam się pakować i jestem meeeeeega zadowolona z tej walizki! Wszystko się ładnie pięknie zmieściło, i co najważniejsze jest lekka! także polecam jakby co

klaudiaa93 > 03-08-2012, 13:06

No i za mną pierwsza rozmowa z pierwszą rodzinką. UFF...zestresowana byłam już od wczoraj, ale jakoś poszło 30 min nawet nie wiem kiedy Hostka bardzo sympatyczna, męża prawdopodobnie poznam w poniedziałek przez skype, ale ten mój łamany angielski.. dogadać się dogadałam, ale chyba ze 3 razy musiałam prosić o powtórzenie bo nie rozumiałam słówka, ale gestykulacją dopomogła Narazie żadnych minusów nie znalazłam, może jedynie drobnusi, że do Manhattanu jest 45 mil, ale rodzinka udostępnia Au Pair trzeci samochód, pozatym jest jakiś pociąg bezpośredni co godzinkę jedzie a hostka ma bilet miesięczny na niego i powiedziała, że może mi go pożyczać. Więc w sumie minusa już nie ma, a jest kolejny plus Mam nadzieję, że niedługo mi napisze jakieś szczegóły co do poniedziałkowej rozmowy... pokuszę się nawet o stwierdzenie, że to mogłaby być moja 'perfect family' , ale mam wątpliwości czy mnie zechcą ;<
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia