• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Sierpień/Wrzesień 2012 !

• Wątek zamknięty
  • Sierpień/Wrzesień 2012 !
  • Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !

nana > 25-07-2012, 21:39

Hej dziewczyny,

długo nie pisałam, ale przez cały czas intensywnie pracowałam nad aplikacjami i już mogę się pochwalić, że od wczoraj mam otwarte roomy w CC i w APIA. Filmik też już skończony i wgrany na strony także teraz czekam na rozwój sytuacji

Gratulacje dla wszystkich, które w ostatnim czasie znalazły rodzinki!!!! chyba jakiś szczęśliwy okres ostatnio, aż miło się czyta ostatnie strony

P.S. chyba się uzależniłam od tego forum i od Waszych blogów... ;P

blonde > 25-07-2012, 21:55

to pozytywne uzależnienie nie masz od tego raka ani nie tyjesz

gratuluję otwarcia roomów i życzę powodzenia w szukaniu rodzinki!

dreamlike > 26-07-2012, 13:25

mamecia, dobrze się rozglądaj na lotnisku w Zurychu,albo od razu idź do obsługi żeby ci powiedzieli co gdzie jest, bo moim zdaniem jest strasznie pokręcone, i jest strasznie dużo długich korytarzy i jakoś słabo oznaczone.

mamecia > 26-07-2012, 20:19

[quote name="dreamlike"]mamecia, dobrze się rozglądaj na lotnisku w Zurychu,albo od razu idź do obsługi żeby ci powiedzieli co gdzie jest, bo moim zdaniem jest strasznie pokręcone, i jest strasznie dużo długich korytarzy i jakoś słabo oznaczone.[/quote]

no to mnie nastraszyłaś bo mam tylko 55 minut na przesiadkę i na różnych forach już czytałam że niby bardzo dobrze jest oznakowane

izzieem > 27-07-2012, 19:33

Ja mialam przesiadke we Fraknfurcie, olbrzymie lotnisko, ale zapytałyśmy się obsługi gdzie jest nasza gate i wszystko nam powiedział. Dlatego nie warto szukac na własną rekę, trzeba pytac!

nana > 29-07-2012, 11:29

ja już pół godziny po otwarciu roomu w Cultural Care miałam pierwszego matcha: samotna matka z adoptowaną 6 letnią córeczką 10 min od Waszyngtonu. Jest już 4 dni na moim roomie bez żadnego kontaktu i wcale bym się bardzo nie zmartwiła jakby już sobie poszła bo mnie blokuje. W Apia na razie cisza. Ciągle wierze że uda mi się wyjechać we wrześniu, ale coraz częściej zaczynam się zastanawiać co zrobię jak jednak nie...

Dziewczyny czy szukałyście też na własną rękę rodziny na innych stronach dla Au Pair np. Great Au Pair?

Baskah > 29-07-2012, 11:58

A mnie mają gdzieś... Nie otworzyli mi rooma chociaż mówili że tylko tydzień na to czeka się. Kurcze też jestem załamana. Skończyłabym studia jakbym nie poleciała. w końcu ostatni rok...

nana > 29-07-2012, 13:44

Baskah a pisałaś do nich, dzwoniłaś? w jakiej to agencji? mi room otworzyli jakoś po 5 dniach w obu agencjach, ale ja ich atakakowałam pytaniami, telefonami i mailami po kilka razy dziennie, aż już mnie pewnie mają dość Walcz o swoje! Napisz im, że zależy Ci na szybkim wyjeździe.

Myślałaś nad jeszcze jakąś inną agencją? To zawsze zwiększa szanse szybszego znalezienia rodzinki.

Baskah > 29-07-2012, 13:48

APiA. Pisałam. Oni dzwonili. Nie mogli się rozczytać co lekarz napisał i się zastanawiali co z tym fantem zrobić. Podobno papiery są już w Londynie. Chciałabym już wiedzieć na czym stoję.

nana > 29-07-2012, 13:54

No to teraz już powinno szybciutko pójść. A jak się dalej będą ociągać to znów do nich napisz.

Ja też bym już chciała wiedzieć chociaż kiedy jadę, bo taka niepewność i oczekiwanie są bardzooo stresujące, no ale każda z nas musi przez to przejść .
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia