-
-
Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !
agata.gda > 22-07-2012, 23:36
haha ja jeszcze nic nie zalatwilam, wiec jestesmy w tym samym punkcie zalatwiania. Oficjalny match dostałam we wtorek ale nie mialam czasu niczego zalatwic, bo zakuwalam do wczorajszego egzaminu
Jutro ide wplacic pieniadze dla Gawo i APC i wtedy dostane od nich ok. srody dokumenty wizowe i bede dzialac.
To jest tak malo czasu ze szok!!!
Ale damy rade. Byloby super gdybysmy lecialy razem!!!! -
DariaAnnaJoanna > 23-07-2012, 0:20
Mi dzisiaj dopiero zaproponowali więc nie wiem jeszcze co i jak. Jak to w ogóle wygląda. Oni mi wysłali na maila niby oficjalne zaproszenie ale to nie przez strone apc i nie wiem ja mam sama napisac do agencji czy jak? -
agata.gda > 23-07-2012, 7:31
Z tego co wiem to rodzinka zgłasza do APC, że sie na ciebie zdecydowali. I wtedy po jakimś czasie (u mnie były to dwa dni), dostaniesz maila od APC, że masz oficjalny match i zmieni sie twoj au pair room.No a wtedy to najlepiej juz zadzwon od razu do biura w Polsce (Gawo) i oni ci powiedzą co dalej. Generalnie pierwsze co to trzeba zapłacić żeby coś ruszyc dalej.
Takze spinamy posladki i za niecały miesiąc jesteśmy w USA! ;D -
blonde > 24-07-2012, 15:24
Dostałam właśnie info od APiA. Mam już oficjalny placement! No i lecę 4 września -
natgreen > 24-07-2012, 15:39
blonde! Gratuluje i juz się cieszę, bo to w sumie juz niedługo -
blonde > 24-07-2012, 16:08
Ja też się cieszę! Wpadnę do Connecticut tylko trochę ponad miesiąc po Tobie -
agata.gda > 24-07-2012, 21:45
Przez ostatnie dwa dni tak cicho się zrobiło na tym forum, że aż się o Was martwię dziewczyny!!!Jakieś pojedyncze wpisy tylko....Aż dziwnie -
blonde > 24-07-2012, 21:52
Hahaha, bo teraz każda wsadziła nos w papiery i załatwia jakieś formalności i inne takiePrzynajmniej ja tak mam.
Dzisiaj wybrałam się na rundkę po mieście w celu załatwienia kilku spraw. Zrobiłam zdjęcia do wizy (na których wyglądam podobnie jak w paszporcie, czyli jak uciekinier z Alcatraz) i załatwiłam zaświadczenie o niekaralności. Zaczęłam też rozglądać się za prezentami dla Host Family. A jutro wybieram się do lekarza, żeby mi wypełnił Medical Report. No i muszę to zaświadczenie i medical report wysłać jutro do APiA.
Zaraz też zabieram się za to, żeby przysiąść i spisać co mam kupić, co mam zrobić przed wyjazdem, co koniecznie spakować... Niby to jeszcze ponad miesiąc, ale w czwartek wyjeżdżam na tydzień i zanim się obejrzę będzie 30 dni a wtedy to już z górki poleci... -
blonde > 24-07-2012, 21:54
agata, a ty też całkiem blisko ode mnie będziesz! -
agata.gda > 24-07-2012, 22:27
Blonde- tak całkiem bliskoKochane google pokazują zaledwie 25 min drogi Jak przylecisz na miejsce i będziesz miała ochotę się spotkać to pisz do mnie śmiało
Ja będę chętna na 100%!!!!