-
-
Re: Sierpień/Wrzesień 2012 !
Dagmara > 20-11-2011, 23:57
próbne matury, święta, sylwester, studniówka, ferie, następne święta, znowu matury, wakacje - co tam.. -
angelaa > 21-11-2011, 0:05
ja na razie mam faze że za przeproszeniem wyje.bane... olałam całą szkołę, uczę się tylko z tego, co muszę, próbne maturki wszystkie zdałam, więc na razie się nie przejmuję, dopóki mogęa w lutym przycisnę i bede czytać wszystkie lekturki, gdzieś do kwietnia mi zejdzie a w tym czasie chcę już znaleźć rodzinę, po maturze zrobić sobie tydzień offu i bye bye -
Dagmara > 21-11-2011, 0:17
O to lepiej miJa nie wiem co się dzieje - niby klasa maturalna, trzeba się sprężyć, ale kiedy ja najzwyczajniej w świecie nie mam chęci ;d Wszyscy trzęsą portami o świadectwa maturalne, no bo studia przecież.. studiować mogę nawet będąc babcią, a usa nie będzie tyle czekać -
angelaa > 21-11-2011, 0:22
haha dokładnie tak samo uważam!z resztą nie wiążę swojej przyszłości z Polską, więc wisi mi to, wazne żeby zdać (w sensie chciałabym studiować w innym kraju i wątpię, żeby tam jakoś bardzo patrzyli na naszą maturę, bo zazwyczaj jest tak, że są egzaminy na studia ) -
balbina > 21-11-2011, 0:33
HAha ja też tak sądzę, co z tego że USA zawsze tam będą ale na nas nie będą tyle czekać
Kurdę ja w ogóle mam takie plany do USA, że nic tylko uciekać z Polski ;d -
angelaa > 21-11-2011, 0:45
trzeba sobie znaleźć męża i tyle!ahaha
żartuje ofc -
Dagmara > 21-11-2011, 0:55
'byle na 2' albo 'byle zaliczyć' to obecnie moja szkolna dewiza ;d Ja również nie wiążę przyszłości z Polską, ale jak wyjdzie to się okaże. Na pewno nie mam zamiaru jechać po schemacie i robić tego co inni, bo tak wypada. A niech mnie cmokną. To jest nasze życie, nikt go za nas nie przeżyje. Co zobaczymy, przeżyjemy i osiągniemy to nasze -
angelaa > 21-11-2011, 1:04
u mnie w klasie (a jesteśmy najlepszą w szkole, zawsze paski i w ogóle) na ten semestr średnia wszystkich ocen, to 3,0 nikogo nie obchodzi nic, nikt się nie uczy i jest pozytywnie, bo przez ostatnie dwa lata było tak, że wszyscy tylko biegali za ocenami, a teraz jest chillout i wszystko na luzie
ja po prostu odpuściłam i tak będziemy musieli ©harować do końca życia, niezależnie od naszej średniej -
balbina > 21-11-2011, 1:12
no dokłądnie, dzisiaj ludzie po studiach co robią? sprzątają albo w mc pracują, w PL cholernie znaleźć pracę nawet komuś wykształconemu, więc po co na co :X
aa w USA nawet w gazetach są ponoć ogłoszenia " wezme slub za....$" żeby tylko zielona karte dostac -
agniesia > 21-11-2011, 11:03
Oj dziewczyny wyjełyście wszystko co chciałabym dodać z moich ust! Całkowicie się z wami zgadzam. Też nie zamierzam żyć "według schematu" i na końcu życia stwierdzić, że nie mam co wspominać. A jak słysze teksty w stylu "idź najpierw na studia, nic nie ucieknie" to mnie szlag trafia. Nie chce wpaść w tą monotonnie i zapomnieć o marzeniu życiaTeż raczej nie chciałabym wracać do PL, podejrzewam, że po roku spędzonym tam byłoby to zbyt traumatyczne A co do maturki to myśle, że nawet na lepsze nam to wszystko wyjdzie, bo przynajmniej nie będziemy się w maju tak jak inni stresować I oczywiscie również mam lenia jeśli o naukę chodzi. Co z tego, że jutro sprawdzian jak można forumaupair poczytać