• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Wiza USA aktualności

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Wizy

• Wiza USA aktualności

• Wiza USA aktualności
  • Re: Wiza USA aktualności

marlenao > 22-06-2009, 16:36

Dzwonilam do ambasady. Za tydzien we wtorek jadę ,olaboga ale mam nerwy :? . Do krakowa

kamysia > 22-06-2009, 16:51

.

marlenao > 22-06-2009, 16:56

formularz DS 2019 to jest ten? http://www.ds2019form.de/pdf%20forms/DS ... y_2008.pdf ?

czy oprócz opłaty wizowej trzeba cos jeszcze płacic?

Mi koleś mowił cos o formularzu I-901 ale niezabardzo wiem o co chodzilo, bo słabo go slyszalam i w sumie prosilam chyba po 3 razy zeby powtarzał to , co mowi. Wogole chyba jeszcze troche seplenił.. I potem podal mi jescze strone https://www.fmjfee.com/i901fee/ i kazał cos tam zrobic. Ale to chyba dotyczyło tylko kosob pracujacych, a ja nigdy nie pracowalam. Wiecie cos o tym ?

kamysia > 22-06-2009, 17:19

.

marlenao > 22-06-2009, 17:28

dzieki Kamysia. Ja juz mam to wszystko wypełnione, teraz tylko czekam na dokumenty z biura.

agulka > 25-06-2009, 11:50

chcialam sie "pochwalic "

dostalam dzis wize B1 z promesa na 10 lat i zalacznikiem, ze moge pracowac na okreslonych warunkach ( w tym wypadku dla Christine ) do 3 lat z mozliwoscia przedluzenia.

rozmowe mialam mieszana - ale ja staram sie o wize w Bern. zaczela sie po francusku, skonczyla po angielsku.

jeszcze mnie czeka wizyta w Krakowie, poniewaz w Pl bede musiala wyrobic nowy paszport :/ i facet powiedzial, ze lepiej, zeby miala wize w nowym paszporcie bo z lataniem na 2 paszporty roznie bywa..

czyli w Krakowie znow mnie czeka proces wizowy

kamysia > 25-06-2009, 12:24

.

kamysia > 25-06-2009, 12:25

.

agulka > 25-06-2009, 12:56

B1 to wiza turystyczna. Tyle, ze ja ubiegalam sie o nia jako pracownik Christine i stad pozwolenie na prace. Normalnie na turystycznej nie wolno pracowac i przewaznie wbijaja pobyt na max. 6 miesiecy. Mi powiedzieli ze bede mogla zostac dluzej ze wzgl. na pozwolenie na prace. Ogolnie to i tak w czerwcu 2010 bede sie urlopowac w Polsce bo przyjaciolka wychodzi za maz , wiec i tak musze wrocic do kraju.

Tak, tak do zobaczenia w DC !!!!

agulka > 25-06-2009, 13:03

Dzieki tak w ogole troszke nerwow bylo bo jak zaczal po francusku to balam sie ze nie bede umiala sie wysliwic ale udali sie. Konsul mily, mowil ze jego kolega ma polska zone i ze wszystkie jestesmy piekne. To ja do niego ze sie z tym zgadzam stres minal
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia