-
-
Re: Spam, Scam, Oszuści
jankaz > 02-10-2010, 0:07
Hej, ja dostałam wiadomość na Facebooku od rodziny z NY. Napisali, że znaleźli mój profil na jednym z portali. Faktycznie, na kilku się zarejestrowałam. Zaczęłam z nimi korespondować. Dziwne wydaje mi się to, że zaoferowali mi $2500 miesięcznie. Dlatego poprosiłam ich o adres mailowy do poprzedniej operki, żeby się czegoś więcej o nich dowiedzieć. Ona odpowiedziała mi na wszystkie pytania i utwierdziła w przekonaniu, że to rodzina, której warto zaufać. Mało tego, gdy powiedziałam, że nie jestem w stanie ponieść wszystkich kosztów podróży do USA (wymaganych przez jedną z agencji, która ma załatwić wizę, pozwolenie na pracę, ubezpieczenie i bilety) zaoferowali, że zapłacę tyle ile będę mogła, a oni resztę. Z jednej strony chciałabym im ufać i się w to zaangażować, bo brzmi świetnie, ale z drugiej strony się boję. Czy ktoś z Was wyjeżdżał do USA za pośrednictwem tylko amerykańskich agencji? Boję się, że to jakaś ściema w celu wyłudzenia pieniędzy. POMOCY... -
zlosnica > 02-10-2010, 0:24
ściema.... ludzie, myslcie troche -
purple2891 > 12-10-2010, 19:29
Znalazłąm pewna rodzina na au pair world.
Międyz innymi:
Mother's Help
5.5 days per week
Hours 09:30 � 19:30 weekdays
Hours 09:30 - 13:30 Sat
3 evening babysitting per week
Ł650 per month (approx. �800)
Mieszkaja 10km od oxfordu. A dzieci 2 i 7 lat. wyslala mi an maila moj plan dnia... i tak... to duzo pracy, ale tez spora kasa...
Mialabym byc taka housekeeper i nianią w jednym...
Co o tym sądzicie? opłaca się? -
mloda > 12-10-2010, 19:40
Spam -
Yoanna > 12-10-2010, 19:46
[quote name="mloda"]Spam[/quote]
dlaczego tak uwazasz? -
purple2891 > 12-10-2010, 19:50
wlasnie dlaczego? to jets oraca 10h dziennie. wiec moze jednak?
Poza tym dostalam liste obowiazkow co kiedy i jak, komu by sie chcialo tyle pisac? 3strony.. -
purple2891 > 12-10-2010, 19:54
ps. są z holandii, przeprowadzili sie chyba niedawno... powinnam dostac niedlugo od nich maial -
Yoanna > 12-10-2010, 21:15
zastanow sie, czy chcesz az tyle pracowac i oszczedzac pieniadze czy tez wolisz zarobic mniej ale miec wiecej czasu dla siebie. wszystko zalezy od ciebie, jaki masz cel wyjazdu, itd.. -
purple2891 > 12-10-2010, 21:42
[quote name="Yoanna"]zastanow sie, czy chcesz az tyle pracowac i oszczedzac pieniadze czy tez wolisz zarobic mniej ale miec wiecej czasu dla siebie. wszystko zalezy od ciebie, jaki masz cel wyjazdu, itd..[/quote]
No wiec najbardziej to chaialabym podszkolic angielski. ktory wedlug mojej obecnej rodziny jest perfect. chce isc na filologie ang, wiec w tej sytuacji moglabym isc na jakis intensywny kurw wieczorowy lub na weekendy... wiadomo... czas dla siebie tez chcialabym miec... zobacze co mi Prowork wymysli... (zmieniam rodzine po 2 tyg.) -
mloda > 13-10-2010, 11:16
[quote name="purple2891"]
Ł650 per month (approx. �800) [/quote]
dlatego! ktora z operek tyle zarabia?