-
-
Re: au pair 2015
tequsia > 24-11-2014, 1:15
veesgap napisał(a):w GAWO.
Ta agencja współpracuje z dwoma agencjami amerykańskimi IE i APC. Z moich obserwacji dziewczyny bardziej polecają APC choć zdarzają się i takie które znajdują w IE. Ale ogólnie rzecz mówiąc ponoć APC jest większa i zrzesza więcej rodzin. Jak będziesz miała pustki na roomie myślę że tak jak inne dziewczyny już to robiły możesz pogadać z Paniami w Gawo aby otworzyły Ci także profil w APC. -
veesgap > 24-11-2014, 1:40
tequsia napisał(a):Ta agencja współpracuje z dwoma agencjami amerykańskimi IE i APC. Z moich obserwacji dziewczyny bardziej polecają APC choć zdarzają się i takie które znajdują w IE. Ale ogólnie rzecz mówiąc ponoć APC jest większa i zrzesza więcej rodzin. Jak będziesz miała pustki na roomie myślę że tak jak inne dziewczyny już to robiły możesz pogadać z Paniami w Gawo aby otworzyły Ci także profil w APC.
wiem, wiem. Zobaczymy po 2-3 tygodniach -
Etka > 26-11-2014, 2:28
Hej, czy wszyscy tutaj są już zdecydowani na wyjazd czy może znajdzie się ktoś, kto podobnie jak ja podejmuje decyzję od tygodni? Ewentualnie ktoś, kto rozwieje moje wątpliwości, o których więcej tu: <URL url="http://aupair2be.blogspot.com/"><s></s>http://aupair2be.blogspot.com/<e></e></URL>. Jak czytam Wasze wypowiedzi/komentarze to mam takie 'wow, jadęęęę', a następnego dnia 'pewna jesteś?' Może łatwiej byłoby mi podjąć ostateczną decyzję, gdybym wszystkie te tzw. formalności załatwiała równolegle z inną osobą, nawet jeśli tylko przez social mediaZ tego co widzę sporo osób przegląda forum jako gość, być może nieśmiało czyta posty i jest w takim "rozdarciu" jak ja. Jeśli tak, miło byloby się zgadać Pozdrawiam -
22kinga10 > 26-11-2014, 15:19
Ja mam tak samo. Od poczatku listopada się zastanawiam nad tym wyjazdem i nie mogę podjąć decyzji. Nie mogę się zdecydować, ale daje sb czas do stycznia -
Etka > 26-11-2014, 20:00
Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja jestem taka niezdecydowanaTeż niby dałam sobie czas do końca roku, ale u mnie to już naprawdę najwyższy czas coś postanowić, bo górna granica wieku nieubłaganie się zbliża Chociaż to zależy od agencji -
bingbang > 27-11-2014, 23:59
Ja jestem również strasznie nie ogarnięta i nie zdecydowana !!! mase wątpliwości itd itp i moja ostateczna decyzja musi zapaść w czerwcu 2015choć zastanawiam się czy nie aplikować szybciej -
veesgap > 28-11-2014, 0:00
Etka napisał(a):Hej, czy wszyscy tutaj są już zdecydowani na wyjazd czy może znajdzie się ktoś, kto podobnie jak ja podejmuje decyzję od tygodni? Ewentualnie ktoś, kto rozwieje moje wątpliwości, o których więcej tu: <URL url="http://aupair2be.blogspot.com/"><s></s>http://aupair2be.blogspot.com/<e></e></URL>. Jak czytam Wasze wypowiedzi/komentarze to mam takie 'wow, jadęęęę', a następnego dnia 'pewna jesteś?' Może łatwiej byłoby mi podjąć ostateczną decyzję, gdybym wszystkie te tzw. formalności załatwiała równolegle z inną osobą, nawet jeśli tylko przez social media
Z tego co widzę sporo osób przegląda forum jako gość, być może nieśmiało czyta posty i jest w takim "rozdarciu" jak ja. Jeśli tak, miło byloby się zgadać Pozdrawiam
Ja miałam tak samo (co do wątpliwości). Liceum, główny cel - zdanie matury. Myślałam nad aupair od marca, naczytałam się i naoglądałam o tym tyle, że głowa boli :o W końcu przyszła matura, w czerwcu przyszły wyniki. Zdane, super - ale co teraz ? Nie wiem na jaki kierunek na studia chcę iść, nie mam pojęcia kim chcę być, dlatego zaaplikowałam (do GAWO). Szło mi to bardzo długo, wypełnianie papierów itp. , ale w sumie to się z tym wcale nie spieszyłam, bo dopiero od paru dni mam otwarty room.
Ogólnie myślę, że naprawdę warto!Dużo dziewczyn mówi, że to ich najlepszy wybór w życiu. Widziałam, że jesteś bardzo zżyta z rodziną. Myślę, że jeżeli byś trafiła na PM, rodzinka okazałaby się serio wspaniała, byłoby ci łatwiej. Alee, musisz się szybko decydować jak jesteś już po studiach, bo niedługo będzie za późno. -
Etka > 28-11-2014, 0:57
bingbang napisał(a):Ja jestem również strasznie nie ogarnięta i nie zdecydowana !!! mase wątpliwości itd itp i moja ostateczna decyzja musi zapaść w czerwcu 2015
Najlepiej się nie zastanawiaj i aplikuj już, bo w przeciwnym razie możesz zwlekać z decyzją miesiącami jak jachoć zastanawiam się czy nie aplikować szybciej W moim przypadku ostateczna decyzja musi zapaść jak najszybciej, bo przekroczę limit wieku
veesgap napisał(a): Ogólnie myślę, że naprawdę warto!
Też myślę, że warto, inaczej w ogóle bym się nad tym nie zastanawiała. Mam też wątpliwości co do tego, że przez rok będę "sama". Jednak z drugiej strony jak czytam blogi obecnych/byłych au pair, to większość z nich trzyma się razem i w pewnym sensie to zastępuje im rodzinę (mają na kim polegać, mają z kim przetrwać homesick). Tak tak, wiem, że nie jestem już najmłodszaDużo dziewczyn mówi, że to ich najlepszy wybór w życiu. Widziałam, że jesteś bardzo zżyta z rodziną. Myślę, że jeżeli byś trafiła na PM, rodzinka okazałaby się serio wspaniała, byłoby ci łatwiej. Alee, musisz się szybko decydować jak jesteś już po studiach, bo niedługo będzie za późno. -
golxo > 30-11-2014, 23:21
Siemanko. Ja myśle o au pair od prawie roku, we wrześniu podjąłem ostateczną decyzje,że jade, jestem w Gawo, jestem na etapie referencji i filmiku. NIE ŻAÅUJE jak narazie . Według mnie, au pair to jest naprawde fajny program, życie w wiekszosci przypadków zmienia sie o 180 stopni- ma lepsze zaznacze. -
eloszq > 01-12-2014, 21:55
moim zdaniem, nie da się żałować, że się pojechało i zobaczyło kawałek świata. nawet jeśli miałabym wrócić po miesiącu, bo nie dam rady to czego tu żałować?