• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

au pair 2015

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• au pair 2015

• au pair 2015
  • Re: au pair 2015

tequsia > 24-11-2014, 1:15

veesgap napisał(a):w GAWO. 
    Ta agencja współpracuje z dwoma agencjami amerykańskimi IE i APC. Z moich obserwacji dziewczyny bardziej polecają APC choć zdarzają się i takie które znajdują w IE. Ale ogólnie rzecz mówiąc ponoć APC jest większa i zrzesza więcej rodzin. Jak będziesz miała pustki na roomie myślę że tak jak inne dziewczyny już to robiły możesz pogadać z Paniami w Gawo aby otworzyły Ci także profil w APC. 

veesgap > 24-11-2014, 1:40

tequsia napisał(a):Ta agencja współpracuje z dwoma agencjami amerykańskimi IE i APC. Z moich obserwacji dziewczyny bardziej polecają APC choć zdarzają się i takie które znajdują w IE. Ale ogólnie rzecz mówiąc ponoć APC jest większa i zrzesza więcej rodzin. Jak będziesz miała pustki na roomie myślę że tak jak inne dziewczyny już to robiły możesz pogadać z Paniami w Gawo aby otworzyły Ci także profil w APC. 

wiem, wiem. Zobaczymy po 2-3 tygodniach 

Etka > 26-11-2014, 2:28

Hej, czy wszyscy tutaj są już zdecydowani na wyjazd czy może znajdzie się ktoś, kto podobnie jak ja podejmuje decyzję od tygodni? Ewentualnie ktoś, kto rozwieje moje wątpliwości, o których więcej tu: <URL url="http://aupair2be.blogspot.com/"><s></s>http://aupair2be.blogspot.com/<e></e></URL>. Jak czytam Wasze wypowiedzi/komentarze to mam takie 'wow, jadęęęę', a następnego dnia 'pewna jesteś?' Może łatwiej byłoby mi podjąć ostateczną decyzję, gdybym wszystkie te tzw. formalności załatwiała równolegle z inną osobą, nawet jeśli tylko przez social media Z tego co widzę sporo osób przegląda forum jako gość, być może nieśmiało czyta posty i jest w takim "rozdarciu" jak ja. Jeśli tak, miło byloby się zgadać Pozdrawiam

22kinga10 > 26-11-2014, 15:19

Ja mam tak samo. Od poczatku listopada się zastanawiam nad tym wyjazdem i nie mogę podjąć decyzji. Nie mogę się zdecydować, ale daje sb czas do stycznia

Etka > 26-11-2014, 20:00

Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja jestem taka niezdecydowana Też niby dałam sobie czas do końca roku, ale u mnie to już naprawdę najwyższy czas coś postanowić, bo górna granica wieku nieubłaganie się zbliża Chociaż to zależy od agencji

bingbang > 27-11-2014, 23:59

Ja jestem również strasznie nie ogarnięta i nie zdecydowana !!!  mase wątpliwości itd itp i moja ostateczna decyzja musi zapaść w czerwcu 2015 choć zastanawiam się czy nie aplikować szybciej

veesgap > 28-11-2014, 0:00

Etka napisał(a):Hej, czy wszyscy tutaj są już zdecydowani na wyjazd czy może znajdzie się ktoś, kto podobnie jak ja podejmuje decyzję od tygodni? Ewentualnie ktoś, kto rozwieje moje wątpliwości, o których więcej tu: <URL url="http://aupair2be.blogspot.com/"><s></s>http://aupair2be.blogspot.com/<e></e></URL>. Jak czytam Wasze wypowiedzi/komentarze to mam takie 'wow, jadęęęę', a następnego dnia 'pewna jesteś?' Może łatwiej byłoby mi podjąć ostateczną decyzję, gdybym wszystkie te tzw. formalności załatwiała równolegle z inną osobą, nawet jeśli tylko przez social media Z tego co widzę sporo osób przegląda forum jako gość, być może nieśmiało czyta posty i jest w takim "rozdarciu" jak ja. Jeśli tak, miło byloby się zgadać Pozdrawiam

Ja miałam tak samo (co do wątpliwości). Liceum, główny cel - zdanie matury. Myślałam nad aupair od marca, naczytałam się i naoglądałam o tym tyle, że głowa boli  :o W końcu przyszła matura, w czerwcu przyszły wyniki. Zdane, super - ale co teraz ? Nie wiem na jaki kierunek na studia chcę iść, nie mam pojęcia kim chcę być, dlatego zaaplikowałam (do GAWO). Szło mi to bardzo długo, wypełnianie papierów itp. , ale w sumie to się z tym wcale nie spieszyłam, bo dopiero od paru dni mam otwarty room. 
    Ogólnie myślę, że naprawdę warto!    Dużo dziewczyn mówi, że to ich najlepszy wybór w życiu. Widziałam, że jesteś bardzo zżyta z rodziną. Myślę, że jeżeli byś trafiła na PM, rodzinka okazałaby się serio wspaniała, byłoby ci łatwiej. Alee, musisz się szybko decydować jak jesteś już po studiach, bo niedługo będzie za późno.

Etka > 28-11-2014, 0:57

bingbang napisał(a):Ja jestem również strasznie nie ogarnięta i nie zdecydowana !!!  mase wątpliwości itd itp i moja ostateczna decyzja musi zapaść w czerwcu 2015 choć zastanawiam się czy nie aplikować szybciej
    Najlepiej się nie zastanawiaj i aplikuj już, bo w przeciwnym razie możesz zwlekać z decyzją miesiącami jak ja W moim przypadku ostateczna decyzja musi zapaść jak najszybciej, bo przekroczę limit wieku

veesgap napisał(a): Ogólnie myślę, że naprawdę warto!    Dużo dziewczyn mówi, że to ich najlepszy wybór w życiu. Widziałam, że jesteś bardzo zżyta z rodziną. Myślę, że jeżeli byś trafiła na PM, rodzinka okazałaby się serio wspaniała, byłoby ci łatwiej. Alee, musisz się szybko decydować jak jesteś już po studiach, bo niedługo będzie za późno.
    Też myślę, że warto, inaczej w ogóle bym się nad tym nie zastanawiała. Mam też wątpliwości co do tego, że przez rok będę "sama". Jednak z drugiej strony jak czytam blogi obecnych/byłych au pair, to większość z nich trzyma się razem i w pewnym sensie to zastępuje im rodzinę (mają na kim polegać, mają z kim przetrwać homesick). Tak tak, wiem, że nie jestem już najmłodsza

golxo > 30-11-2014, 23:21

Siemanko . Ja myśle o au pair od prawie roku, we wrześniu podjąłem ostateczną decyzje,że jade, jestem w Gawo, jestem na etapie referencji i filmiku. NIE ŻAŁUJE jak narazie . Według mnie, au pair to jest naprawde fajny program, życie w wiekszosci przypadków zmienia sie o 180 stopni- ma lepsze zaznacze.

eloszq > 01-12-2014, 21:55

moim zdaniem, nie da się żałować, że się pojechało i zobaczyło kawałek świata. nawet jeśli miałabym wrócić po miesiącu, bo nie dam rady to czego tu żałować?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia